- Mixer cu bol Heinner Master Collection HPM-1500XMC
- Mixer cu bol Daewoo DHM200MGC
- Mixer cu bol din inox Biovita MB-1500PRO
- Mixer cu bol Star-Light SMM
- Mixer cu bol Electrolux ESM3300
- Mixer cu bol Tefal Prepline HT413
Nicio bucatarie de casa nu este completa fara cel mai bun mixer cu bol. De la Heinner pana la Biovita, acesti multi-tasker pot bate bezea, un aluat de tort si pot framanta aluatul de paine la perfectiune.
Coacerea este un hobby stralucit, dar niciunul dintre noi nu s-a inscris la un curs pentru coacerea painii sau la amestecarea aluatului de tort. Folosirea unei mixer clasic sau framantarea timp de zece minute poate fi o corvoada, dar cele mai bune mixere cu bol va vor oferi rezultatele finale delicioase.
Veti gasi marci de top in ghidul nostru de mixere cu bol, inclusiv recenzii ale unor mixere iconice de la Electrolux, Tefal, Star-Light si Daewoo. Exista, de asemenea, niste mixere cu bol de valoare excelenta pentru aproximativ sau sub 600 RON si le-am pus la incercare pentru cei care cauta un mixer cu bol la un buget mai mic.
Mixerele cu bol sunt mai mult decat un simplu aparat de blat. Unele mixere vin chiar cu atasamente pentru prepararea pastelor sau a legumelor in spirala, deci cumpararea celui mai bun mixer cu bol va va permite sa va intensificati gatitul acasa pentru micul dejun, pranz, cina si, desigur, desert.
Cel mai buna mixer cu bol: Top 6 Recomandari
De ce JICO? La JICO, experții noștri cu peste 10 ani de experiență în domeniu lucrează neobosit pentru a analiza și evalua o gamă largă de produse și servicii. Eforturile noastre sunt menite să te sfătuiască și să te ghideze în descoperirea soluțiilor ideale, potrivite nevoilor și bugetului tău. Vezi cum testăm »
Mixer cu bol Heinner Master Collection HPM-1500XMC
Specificații
Avantaje
Bolul incapator din inox de 5,5L este rezistent si potrivit pentru orice amestec, de la mixarea oualor, la framantarea painii sau aluatului pentru prajituri, usurandu-ti cat de mult posibil munca in bucatarie. Ustensile si accesorii lavanbile in masina de spalat vase.
Dezavantaje
Paletele nu tocmai de o calitate la fel de bună ca restul aparatului.
Review
O piesa de rezistenta in orice bucatarie, mixerul planetar Heinner are un motor puternic, de 1500 de wati, perfect pentru cele mai delicioase retete de prajituri. Amesteca bine ingredientele, rezultand un amestec fin si cremos in doar cateva secunde.
Ai 6 trepte de control al vitezei, fiind de folos in special atunci cand ai de amestecat alimente cu o consistenta mai groasa. Astfel, acestea vor fi omogenizate mai usor si mai rapid, iar motorul va fi solicitat mai putin, prelungind durata de viata a aparatului. Mixajul planetar si miscarea eliptica permit mixerului sa atinga toate unghiurile bolului pentru ca amestecul sa fie realizat corect.
Pentru ca experienta ta culinara sa fie una completa, mixerul planetar Heinner Master Collection HPM-1500XMC este dotat cu iesiri care iti permit sa atasezi accesorii precum un blender sau masina de tocat.
Citește mai mult
Mixer cu bol Daewoo DHM200MGC
Specificații
Avantaje
Bolul din inox are o capacitate de 5.5 litri, suficient de mare pentru prepararea unei cantitati semnificative de aluat, fara sa fie nevoie de mai multe transe. 3 discuri de taiere. Discurile de taiere ale aparatului va ofera variante de tocare diferite, in functie de ceea ce doriti sa preparati. Veti putea folosi discul pentru tocare fina, medie sau grosiera. Lamele de taiere sunt foarte importante la o masina de tocat carne, de aceea lama din inox este special gandita pentru a oferi rezultate optime indiferent de consistenta carnii si de varianta dorita de tocare. Pentru o utilizare performanta si de lunga durata.
Dezavantaje
Cam zgomotos.
Review
Mixerul cu bol si masina de tocat este un robot de bucatarie multifunctional din gama Daewoo ce reprezinta solutia versatila pentru nevoile dumneavoastra in bucatarie. De la prepararea produselor de patiserie in casa, framantarea aluatul de pizza, la pregatirea carnii cu ajutorul a 3 discuri diferite pentru tocare fina, medie sau grosiera.
Pentru prepararea retetelor dorite aveti nevoie de un aparat care sa va sustina in cele mai importante etape de pregatire. De aceea, puterea mare de 2000 W confirma performanta produsului, care va garanta rezultate excelente intr-un timp foarte scurt, dar si o omogenizare perfecta a ingredientelor prin parcurgerea celor 6 trepte de viteza.
Citește mai mult
Mixer cu bol din inox Biovita MB-1500PRO
Specificații
Avantaje
Miscare eliptica. Miscarea eliptica permit mixerului sa atinga toate unghiurile bolului pentru o omogenizare perfecta. Mixerul este dotat cu sistem anti alunecare, pentru o stabilitate foarte buna, indiferent de consistenta ingredientelor sau viteza selectata. Ingredientele sunt batute, amestecate si framantate perfect cu ajutorul setului de accesorii: tel din inox, carlig pentru framantare, paleta teflonata, paleta cu garnitura de silicon.
Dezavantaje
Fara detalii despre Functia Pulse, specificatie marcata pe tipul de produs.
Review
Un mixer cu putere de 1500W ideal pentru orice bucatarie. Mixerul planetar Biovita MB-1500PRO are un motor puternic, ideal pentru amestecuri fine si cremoase in doar cateva secunde.
Bolul din inox este rezistent si mare, de 6 L, potrivit pentru orice amestec, de la mixarea oualor, la framantarea aluatului pentru paine sau prajituri, usurand mult munca in bucatarie.
Citește mai mult
Mixer cu bol Star-Light SMM
Specificații
Avantaje
Prevazut cu aparatoare la bol, previne stropirea. Paletele amesteca uniform intregul continut mixat. Raport calitate/pret excelent pentru toate functiile aparatului. Accesorii incluse:Tel din inox; Carlig framantare din aluminiu; Paleta amestecare din aluminiu.
Dezavantaje
Manualul de utilizare nu are suficiente descrieri pentru caracteristicile produsului.
Review
Puterea de 1000W reprezinta un argument care ne confirma faptul ca avem de-a face cu un dispozitiv premium, puternic care va garanta obtinerea unui amestec omogen intr-un timp foarte scurt. Acest aspect este intarit si de Functia Turbo cu care paletele pot fi actionate prin 6 trepte de viteza.
Bolul din otel inoxidabil are o capacitate de 4 litri si faptul ca e destul de mare va permite prepararea unei cantitati destul de semnificative fara a mai trebui sa il utilizezi in doua transe.
Citește mai mult
Mixer cu bol Electrolux ESM3300
Specificații
Avantaje
Suprafata mica de desfasurare a preparatelor, aparat versatil, usor de depozitat. Brand de renume in lumea electrocasnicelor. 5 Trepte de viteza pentru adaptare potrivita fiecarui preparat in parte.
Dezavantaje
Este pentru uz casnic, nu profesional. Face fata unor preparate mai usor de framantat.
Review
Un mixer 2 in 1, practic un mixer de mana ce poate elibera foarte usor sarcina bucatarului oferind control maxim asupra mixarii tuturor tipurilor de sosuri sau creme intru bol pe stand. Un aparat nelipsit din orice bucatarie, mixerul cu bol rotativ Electrolux minimizeaza efortul de preparare al aluaturilor si cremelor.
Bolul rotativ este ingienios conceput pentru a colecta intreaga forta si putere a mixerului, chiar daca pare mica cei 450W vor face minuni in bucatarie.
Capacitatea bolului este de 3,5L, o capacitate medie, cu accesorii 2 x Tel; 2 x Carlig de framantare, specifice mixerelor de mana.
Citește mai mult
Mixer cu bol Tefal Prepline HT413
Specificații
Avantaje
Datorita bolului sau rotativ cu o capacitate de 2.5 L, trebuie doar sa fixezi mixerul in suportul sau si sa lasi aparatul sa functioneze pentru tine. Accesorii din metal ce sunt lavabile in masina de spalat vase: teluri din metal pentru a bate albusuri de ou sau frisca, carlige din metal pentru a framanta aluat. Vas de masurare inclus. Un picior din plastic foarte usor de instalat vine in ajutor pentru a prepara piureuri, supe sau smoothie-uri. Spatula inclusa.
Dezavantaje
Bolul cam mic pentru preparate profesionale. Este pentru uz casnic.
Review
De la baterea albusurilor de oua, la a mixa blaturi de tort si la a framanta aluatul de pizza, mixerul Prep’Line este partenerul tau versatil si puternic in bucatarie. Cu motorul sau puternic de 450W, cele 5 viteze si functia Turbo, acesta se adapteaza la orice reteta doresti sa prepari.
Descopera placerea prepararii prajiturilor fara efort, datorita bolului sau autorotativ cu capacitate de 2.5 L. Accesoriile esentiale sunt intotdeauna la indemana cu cele doua teluri din otel inoxidabil si cele doua carlige pentru a bate albusuri de oua, frisca sau pentru a framanta aluat. Foloseste piciorul din plastic pentru super homemade, piureuri sau smoothie-uri.
Citește mai mult
Cel mai bun mixer cu bol
Utilizarea unui mixer electric pe stand sau mixer cu bol cum ar spune unele gospodine, asigura o dospire usoara si aerisita a prajiturii, o frisca pufoasa si chiar glazura catifelata si neteda iar in plus metoda de preparare este mai rapida decat amestecarea de nenumarate ori si mult mai usoara pentru brate. Spre deosebire de mixerele de mana, mixerele de stand va elibereaza pentru a indeplini alte sarcini in timp ce aparatul lucreaza.
Echipa JICO evalueaza mixerele pe standuri pentru cat de bine amesteca aluatul de prajitura, pentru biscuiti, aluatul de paine, frisca si albusurile de ou. De asemenea, ne uitam la usurinta utilizarii, verificand exhaustivitatea manualului de utilizare, modul in care asamblati paletele si bolul de amestecare, cat de simple sunt comenzile de lucru si, desigur, cat de usor este de curatat fiecare mixer.
La ce poti folosi un mixer cu bol?
Cu un pret cuprins intre aproximativ 120 lei si peste 800 Lei, aceste masini robuste au cel putin un bol de amestecare si un suport fix cu un brat actionat de parghie. Trebuie pur si simplu sa adaugati ingredientele in bol, sa coborati bratul si sa il porniti pentru a incepe amestecarea ingredientelor.
Unele modele prezinta o actiune de amestecare planetara, ceea ce inseamna ca instrumentele se rotesc in timp ce se deplaseaza simultan in jurul vasului pentru o amestecare mai aprofundata, evitand orice amestec sa se blocheze in jurul marginii bolului in timpul utilizarii. Alte mixere care nu au aceasta caracteristica se amesteca pur si simplu fara o rotatie suplimentara.
Un mixer de stand face toate lucrarile manuale pentru dvs.; bate, bate si framanta ingrediente pentru a face prajituri, loturi de biscuiti, paine, produse de patiserie si multe altele. Pur si simplu schimbati atasamentul central pentru diferite functii. Cel putin un tel, un carlig de aluat si batut vor fi disponibile ca standard – desi masinile mai ieftine pot veni cu mai multe accesoarii. Mixere de la anumite marci, ofera, de asemenea, accesorii suplimentare pentru a cumpara, inclusiv blendere, masini de tocat carne si de producator de inghetata.
Acum puteti cumpara mixere ce includ aceste accesorii suplimentare pentru masina dvs. care le vor transforma in masini de tocat, fabricatoare de paste, blender si prese de citrice.
De obicei, daca auziti pe cineva vorbind despre faptul ca nu poate trai fara mixerul lor, vorbeste despre cu siguranta despre mixere de stand. Bateriile de la stand faciliteaza procesul de framantare sau amestecare aproape orice. Sunt utile in special pentru orice coacere care implica aluat gros, cum ar fi aluatul de paine, cozonac sau pizza, sau retetele care necesita sarcini de amestecare mai complicate, cum ar fi prepararea chiftelelor.
De obicei, mixerele sunt dotate cu un bol mare si mai multe atasamente diferite concepute pentru anumite tipuri de amestecare
Deoarece sunt stationare, puteti incepe sa amestecati ceva si sa il lasati in timp ce lucrati la strangerea altor ingrediente. Pentru retetele care necesita adaugarea de ingrediente in timp ce amestecati, o sarcina care este aproape imposibila pentru o persoana de indeplinit fara un mixer, acestea o fac mult mai usoara.
Unul dintre principalele inconveniente ale unui mixer de stand este dimensiunea si greutatea. Daca nu aveti spatiul pentru a-l pastra pe tejghea, este posibil sa va va fie anevoios sa montati si sa demontati frecvent, scotandu-l dintr-un dulap de bucatarie un astfel de mixer greu.
Beneficiile unui mixer cu bol
- Malaxoarele de stand sunt mai puternice decat un mixer de mana.
- Aceste unitati vor amesteca mai repede si mai bine orice aluat.
- Deoarece este stationar, puteti incepe amestecarea si lasati sa lucreze singur, timp in care faceti alte lucruri.
- De obicei, mixerele de stand vin cu (sau puteti cumpara) diferite accesorii concepute pentru a obtine cele mai bune rezultate pentru diferite tipuri de amestecare.
- Unele mixere de stand va permit sa preparati paste, ravioli, suc, sos, sau inghetata
De tinut minte:
- Acest tip de mixer costa mai mult decat mixerele manuale.
- Ocupa mai mult spatiu de depozitare in bucatarie.
- Uneori, acestea sunt complicate de curatat.
Pentru brutarul dedicat, nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa alegeti intre un mixer manual si unul pe stand. Mixerele de mana sunt suficient de accesibile incat, chiar daca ati decis sa investiti intr-un mixer de stand, puteti lua cu usurinta si un mixer de mana. In acest fel, puteti apela la instrumentul mai mic pentru nevoile dvs. de amestecare mai mici decat sa trebuiasca sa scoateti si sa curatati mixerul pentru fiecare reteta.
Puteti fi siguri de fiecare ingredient care intra in alimentele dvs. si le puteti combina cu usurinta cu ajutorul unui mixer. Daca cumparati un model cu capacitatea si versatilitatea de a gazdui atasamente suplimentare, puteti face si mai multe alimente de la zero, cum ar fi pastele de exemplu.
Tipuri de mixere cu bol
Mai intai trebuie sa decideti intre doua tipuri de mixere: unealta simpla si atasamente duble.
1. Atasamente cu unealta unica
Mixerele cu accesorii cu unealta unica pot face fata sarcinilor mai grele si aluatului. Acest tip de mixer este pentru bucatarul serios si obisnuit si este ideal pentru prepararea in serie. Sunt cele cu amestecare planetara.
2. Accesorii pentru scule duble
Mixerele cu accesorii de scule duble pot amesteca si amesteca bine, dar trag mai greu atunci cand amestecati si framantati aluaturi mai consistente. Sunt o alternativa mai ieftina pentru bucatarul ocazional, dar daca faceti aluat consistent, va trebui sa-l framantati manual.
Cat costa mixerele cu bol?
Modelele din ultimele noastre recenzii de mixere de bucatarie variaza in pret de la 250 Lei la 850 Lei. Dar pretul nu a fost neaparat un indicator al calitatii – au existat atat modele mai ieftine, cat si la preturi mai ridicate, care au avut evaluari si recenzii la fel de bune.
Caracteristici de cautat la un mixer cu bol
Puterea: Nu cumparati un mixer pe baza de putere. De obicei este puterea utilizata, nu produsa. Un mixer de stand cu putere mare poate fi puternic sau poate functiona doar ineficient. Puterea mixerelor poate varia de la 300W la 1500W. Dar in testele noastre, am constatat ca puterea nu are un efect semnificativ asupra performantei. Luati in considerare si examinarea mixerului inainte de cumparare.
Uita-te la proportia telului fata de castron. Daca bolul contine 6 litri, dar varful paletelor ajunge doar la jumatatea bolului, atunci capacitatea reala a bolului este de aproximativ 3 litri. Acest lucru este important mai ales daca lucrati frecvent cu multa faina.
Capacitatea bolului: bolurile mixerului de stand variaza de obicei intre patru si cinci litri. Daca pregatiti adesea loturi mari, alegeti o capacitate mai mare a bolului. Unele au mai multe castroane cu capacitati diferite.
Materialul bolului: Majoritatea bolurilor de amestecare sunt alcatuite din otel inoxidabil, care tinde sa fie sigur pentru masina de spalat vase pentru confort suplimentar. Cu toate acestea, exista alte optiuni pe piata, in afara de plastic cum ar fi sticla si ceramica. Evident va trebui sa manevrati cu mai mare grija pentru a nu-l sparge.
Depozitare: Va lua mixerul dvs. pozitia primordiala pe blatul de bucatarie sau va trebui sa se incadreze intr-un dulap? Mixerele tind sa fie mari, voluminoase si greu de depozitat, asa ca retineti acest lucru daca intentionati sa le ascundeti.
In zilele noastre, majoritatea modelelor vin intr-o gama de culori si modele, asa ca, daca aveti spatiul pe blat, probabil ca veti dori sa-l tineti la vedere.
Paleta de curatare: Un razuitor de cauciuc care isi desfasoara activitatea in jurul jantei si asigura o amestecare mai aprofundata. Devin din ce in ce mai frecvente.
Carlig de aluat unic: Acest atasament este deosebit de util daca faceti multa paine.
Accesorii optionale: Unele modele vin cu accesorii optionale care va permit sa va convertiti mixerul intr-un aparat multifunctional, cum ar fi o masina de tocat carne sau un fabricant de paste.
Protectie impotriva stropilor: O protectie impotriva stropirii va impiedica varsarea ingredientelor din bol in timp ce se amesteca – excelent pentru a evita un nor de praf neasteptat de faina sau o fantana de mizerie lichida.
Aparatoarea ar trebui sa se ataseze in mod ideal la capul motorului, astfel incat sa se ridice departe de castron atunci cand capul motorului este ridicat. Acest lucru face mai usoara accesarea amestecului, deoarece altfel ar trebui sa scoateti protectia de fiecare data cand doriti sa raciti vasul.
Unele aparatoare includ un jgheab pentru adaugarea ingredientelor direct in castron fara a fi nevoie sa opriti masina si sa ridicati capul motorului.
Setari de viteza: O gama de setari de viteza este esentiala. Sase viteze sunt de obicei suficiente.
Cautati:
- viteza lenta, pentru framantare si pliere
- viteza usoara de amestecare, pentru budinci si briose
- viteza de cremare / bataie, pentru unt, zahar si batatori grele
- viteza de biciuire / aerare, pentru smantana, albusuri si bezea.
Blocare bol: Aceasta caracteristica este utila pentru a mentine bolul stabil in timpul amestecarii.
Picioare de aspiratie: Acest lucru va ajuta la mentinerea mixerului stabil pe banca in timpul utilizarii si este deosebit de important atunci cand vine vorba de amestecarea aluaturilor grele si a aluatului.
Cap de inclinare cu arc: Aceasta caracteristica permite o ridicare usoara, deoarece arcul ia greutatea pentru dvs.
Instrumente de amestecare reglabile pe inaltime: Reglarea inaltimii instrumentelor de amestecare poate fi dificila, dar permite amestecatorului sa lucreze cu cantitati mici si face un amestec mai aprofundat.
Deoarece mixerele de masa sunt restrictionate in miscare, este posibil sa gasiti cateva ingrediente nemixate in partea de jos a vasului daca instrumentele de amestecare sunt ridicate prea sus.
Bol din otel inoxidabil: Un vas de amestecare din otel inoxidabil este extrem de durabil si ar trebui sa dureze viata mixerului. Bolurile din sticla sau plastic pot fi greu de inlocuit daca le rupeti. De asemenea, cautati un castron cu maner – va fi convenabil pentru turnarea amestecurilor.
Eliberati butonul: Un buton de eliberare pentru tel va va impiedica sa va acoperiti mainile cu ingrediente dezordonate.
Temporizator: Aceasta nu este o caracteristica obisnuita, dar daca aveti retete care specifica durata de amestecare, va fi util.
Atasamente versatile: Multe modele high-end au prize de atasament care va permit sa adaugati functionalitate la mixer. Acestea sunt de multe ori optionale si sunt alimentate de motorul existent al mixerului.
Accesoriile obisnuite includ un filtru de inghetata, storcator, spiralizator, tocator, blender sau producator de paste.
Cum se foloseste si se ingrijeste un mixer cu bol
- Verificati distanta dintre batator si bol. Fundul batatorului nu trebuie sa atinga fundul vasului, dar nici nu ar trebui sa fie prea departe de el. A face acest lucru corect inseamna o mai buna amestecare si mai putina oprire pentru a razuia cu o spatula. Manualul va va oferi instructiuni despre cum sa efectuati o ajustare.
- Inainte de a decide sa dublati (sau chiar sa triplati) o reteta, cautati in manualul de utilizare al mixerului pentru a afla cate kilograme de faina poate suporta dispozitivul dvs. simultan.
- Cu exceptia cazului in care mixerul dvs. are in mod specific o functie de pornire usoara, incepeti intotdeauna sa amestecati la minim, apoi urcati la o viteza mai mare, pentru a evita stropirea.
- Nu fi tentat sa folosesti o spatula in timp ce mixerul functioneaza, chiar daca o reteta spune sa razuiesti in mod constant in timp ce bateti. Daca nu opriti mai intai mixerul, spatula poate fi prinsa in atasament si veti incheia cu un batator sau un tel care este rasucit din forma.
- Pentru cea mai inalta si mai pufoasa frisca, raciti vasul si telul inainte de a bate.
- Dupa ce ati terminat de amestecat, ridicati batatorul sau bateti usor deasupra suprafetei alimentelor si rulati mixerul incepand de la scazut, apoi inalt, pentru a indeparta orice amestec in exces.
- Consultati manualul pentru a afla ce piese pot merge in masina de spalat vase. Daca nu luati in considerare sfaturile sale, puteti termina cu piese decolorate sau deteriorate.
Cum sa curatati mixerul dupa utilizare
Un mixer portabil sau stand este aproape esential daca pregatiti mancarea des. Pericolul vine daca particulele de mancare se prind in lame sau in batute. Puteti umple un castron cu apa calda si o picatura sau doua de lichid de spalat vase si porniti mixerul timp de 15 secunde pentru a slabi alimentele. Dar cel mai sigur mod de a curata mixerele este sa dezasamblati si sa spalati manual componentele neelectrice in apa fierbinte cu sapun sau sa le asezati – asa cum recomanda producatorul – in masina de spalat vase.
In cele din urma, deconectati aparatul si stergeti exteriorul cu o carpa inmuiata in apa calda cu sapun. Clatiti cu o carpa inmuiata in apa simpla si uscati-o cu o carpa moale. Luati acea periuta de dinti moale pentru a ajunge intre butoane sau crapaturi care necesita o atentie speciala. Un loc special pentru a verifica reziduurile acumulate sunt sloturile de ventilatie a motorului. Acestea trebuie sa fie clare pentru a preveni supraincalzirea.
Daca sunteti un brutar incepator sau un profesionist experimentat, iata cele mai bune mixere de stand pe care le puteti cumpara – cu optiuni care se potrivesc cu orice bucatarie, nivel de calificare sau buget.