A existat o perioada in care Apple a lansat unul, poate doua telefoane la evenimentul sau anual de toamna, iar fanii ar opta fie pentru modelul high-end, fie pentru un echivalent mai mic. Cu toate acestea, in ultimii ani, gigantul tehnologic a adaugat din ce in ce mai multe variatii la gama pentru a atrage o gama mai larga de cumparatori. Evenimentul din 14 septembrie din 2021 a inclus patru telefoane diferite cu numele iPhone 13.
La capatul de jos al spectrului de specificatii si preturi se afla iPhone 13 mini, care incepe de la 3900 lei. In partea de sus se afla iPhone 13 Pro Max, care, atunci cand este cumparat cu spatiul de stocare de 1TB, va va costa peste 10000 lei.
Citeste si: Noul iPhone 14: Pareri, specificatii si pret
Apoi mai sunt telefoanele de gama medie, inclusiv iPhone 13 (de la 4449 lei) – subiectul acestei recenzii – si iPhone 13 Pro cu stocare 512 GB (de la 7400 lei). Desi aceste patru telefoane se incadreaza din punct de vedere tehnic in aceeasi gama iPhone 13, iPhone 13 mini si iPhone 13 sunt putin inferioare in ceea ce priveste designul si caracteristicile fata de cele mai scumpe, „profesionale” 13 Pro si 13 Pro Max.
In aceasta recenzie iPhone 13, am pus la incercare telefonul original, din care provin numele celorlalte, pentru a vedea daca mai este loc pentru un astfel de telefon de gama medie din seria iPhone in 2021.
iPhone 13: Recenzii, pareri si preturi
De ce JICO? La JICO, experții noștri cu peste 10 ani de experiență în domeniu lucrează neobosit pentru a analiza și evalua o gamă largă de produse și servicii. Eforturile noastre sunt menite să te sfătuiască și să te ghideze în descoperirea soluțiilor ideale, potrivite nevoilor și bugetului tău. Vezi cum testăm »
iPhone 13
Specificații
- Ecran Super Retina XDR de 6,1 inchi cu protectie Ceramic Shield
- IP68 (rezistent la apa timp de 30 de minute pana la 6 metri)
- iOS 15
- Conectivitate 5G
- Apple A15 Bionic Chip cu 16-core Neural Engine
- Sistem cu camera duala de 12 MP in spate, cu senzori Wide si Ultra-Wide
- Camera TrueDepth de 12 MP in fata cu suport pentru FaceID
- Mod cinematografic si stiluri fotografice
- 19 ore de viata a bateriei (redare video), 75 de ore de viata a bateriei (redare audio)
- Incarcare wireless MagSafe si Qi pana la 15W
Avantaje
Afisaj clar si vibrant; face sa straluceasca continutul si jocurile. Realizeaza fotografii cu aspect profesional, mai ales in conditii de lumina slaba. Durata mare de viata a bateriei.
Dezavantaje
Lipsesc puterea, performanta si progresele camerei din gama Pro. Este posibil ca rata de reimprospatare de 60 Hz sa nu se potriveasca jucatorilor hardcore. iPhone 13 este disponibil pentru cumparare, cu preturi incepand de la 4449 lei.
Review
Citește mai mult
Despre modelul iPhone 13
Ce este iPhone 13?
iPhone 13 este cel mai recent telefon de gama medie de la Apple, lansat alaturi de alte trei modele – iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro si iPhone 13 Pro Max – la un eveniment virtual de lansare in septembrie 2021.
Este succesorul lui iPhone 12, lansat in septembrie 2020, si vine cu acelasi ecran de 6,1 inchi, True Tone, Ceramic Shield si acelasi grad de impermeabilitate IP68. Cu toate acestea, vine si cu o serie de upgrade-uri. In special, o configuratie imbunatatita a camerei duble de 12 MP, adaugarea celui mai rapid si mai eficient procesor Apple de pana acum si o durata de viata imbunatatita a bateriei. In plus, noi optiuni de stocare, noi moduri video si fotografie si o serie de noi functii software in iOS 15.
Sub carcasa, iPhone 13 este alimentat de A15 Bionic Chip cu un Neural Engine cu 16 nuclee – alaturi de un CPU cu 6 nuclee si un GPU cu 4 nuclee – intr-un sistem conceput pentru a face telefonul mai bine echipat pentru a gestiona sarcini mai intense, cum ar fi ca programe de invatare automata si AI, jocuri de ultima generatie si streaming video de inalta calitate. De asemenea, se spune ca aceasta configuratie a fost optimizata pentru a ajuta bateria sa dureze mai mult decat la modelele anterioare – cu pana la 2,5 ore mai mult in fiecare zi decat iPhone 12.
Exista un senzor larg si ultra-wide in spate in sistemul de camera duala de 12 MP, insotit de un senzor True Depth de 12 MP in fata. Toate acestea au fost optimizate pentru a functiona cu iOS 15 si pentru a accepta moduri noi, inclusiv modul cinematografic si stilurile fotografice. Aceste noi adaugari de software va ajuta sa faceti fotografii si filme cu aspect mai bun si mai profesional.
Ce face iPhone 13?
Realizeaza fotografii in stil profesional si videoclipuri pana la 4K datorita configuratiei imbunatatite a camerei duble si noului mod cinematografic si stiluri fotografice.
Accepta securitatea biometrica cu FaceID, folosita pentru a debloca hardware-ul, precum si aplicatiile si conturile online.
iOS 15 aduce sunet spatial, un nou mod Portret si noi functii Focus pentru a ajuta utilizatorii sa reduca distractia atunci cand lucreaza, conduc sau dorm, precum si Live Text, care permite utilizatorilor sa copieze text din imagini.
Streaming media cu aplicatia Apple TV instalata in mod implicit. Aceasta aplicatie actioneaza ca o telecomanda pentru casetele de streaming Apple TV; o biblioteca pentru continut video achizitionat din magazinul iTunes; si un hub pentru a gasi si viziona emisiuni Apple TV Plus (pentru abonati).
Netflix , BBC iPlayer , All 4, ITV Hu b, SkyGo si Disney+ sunt disponibile in Apple App Store, la fel ca milioane de aplicatii.
O incarcare completa dureaza pana la 19 ore cand vizionati videoclipuri sau pana la 75 de ore in cazul audio.
Compatibil MagSafe, oferind incarcare fara fir cu putere de varf, de pana la 15 W, alaturi de suport pentru hardware-ul standard de incarcare fara fir Qi.
Modul Smart Data economiseste durata de viata a bateriei prin trecerea automata a iPhone-ului la 4G atunci cand vitezele 5G nu sunt necesare.
iPhone 13 poate fi folosit pentru a controla si gestiona dispozitivele inteligente de acasa prin HomeKit.
Suportul iCloud inseamna ca puteti sincroniza continut, achizitii si descarcari pe mai multe dispozitive Apple, inclusiv Mac-uri, alte iPhone-uri si iPad-uri.
Disponibil in alb, negru, rosu, albastru si roz.
Raport calitate/pret. Este iPhone 13 o alegere buna pentru buget?
Apple a facut o schimbare semnificativa in hardware-ul lor cand a lansat iPhone 12, iar multe dintre aceste imbunatatiri au fost aduse pe iPhone 13. Sa presupunem ca utilizati deja un iPhone 12. In acest caz, progresele in tehnologie si software pentru camere foto, functiile – dintre care multe sunt disponibile pe iOS 15, indiferent de telefonul pe care il utilizati – ar putea sa nu justifice diferenta de bani. In plus, cu exceptia cazului in care cautati o noua varianta de culoare, nu veti face upgrade la iPhone 13 pentru modificarile de design.
Cu toate acestea, daca utilizati telefoane mai vechi sau trebuie sa faceti un upgrade, iPhone 13 atinge un punct favorabil. Este puternic, durabil, camerele sale sunt grozave si, acum, cu spatiu de stocare dublu fata de inainte, pretul il face sa fie un pret bun. Nu putem spune ca este ieftin, pentru ca nu este, dar daca vei cauta o multime de avantaje pentru bani, nu poti gresi cu iPhone 13.
Caracteristici iPhone 13
iPhone 13 preia caracteristicile iPhone 12 si, in mare masura, le ridica la nivelul urmator. Functioneaza pe cea mai recenta versiune a software-ului mobil Apple – iOS 15 – si, asa cum este cazul cu fiecare noua lansare Apple, hardware-ul de la bordul telefonului a fost proiectat sa functioneze cat mai eficient cu acest nou sistem de operare.
Ce este mai important, e ca durata de viata a bateriei iPhone 13 este superioara tuturor iPhone-urilor similare care au aparut inainte. Apple sustine ca o combinatie dintre hardware optimizat si software nou, precum si o baterie mai mare, inseamna ca iPhone 13 va dura cu pana la 2,5 ore mai mult decat iPhone 12.
De asemenea, inseamna ca hardware-ul imbunatatit cu dubla camera de 12 MP din spate si camera True Depth din partea frontala a iPhone 13 pot profita din plin de noul software Cinematic Mode si Photographic Styles gasit in gama iPhone 13.
In alta parte, iOS 15 include ceea ce Apple descrie drept „noi moduri de a ramane conectat”. O serie de functii existente au fost reproiectate – si anume modul in care arata si apar notificarile, modul in care aplicatia Meteo prezinta poluarea aerului, nivelul ploii si prognoza orara si modul in care Apple Maps afiseaza rutele si indicatiile de mers pe jos cu functii 3D si AR. Portofelul adauga acum suport pentru tastele de acasa si exista noi comenzi de confidentialitate in Siri si Mail pentru a le proteja pe ambele de utilizarea neautorizata.
Exista, de asemenea, noi functii Focus concepute pentru a reduce distractia. In plus fata de optiunile existente ,,Nu deranjati”, puteti activa setarile Focus personal, Sleep Focus si Work Focus. Fiecare va permite sa dezactivati notificarile la anumite momente. Il poti seta astfel incat numai anumite persoane sa te poata contacta atunci cand Focus este activat si ii poti cere lui Siri sa trimita un mesaj persoanelor care te contacteaza in acest timp, spunandu-le ca Focus a fost pornit. Aceasta vine si cu optiunea de a partaja aceste setari Focus pe toate dispozitivele conectate.
Cu toate acestea, cele mai utile completari includ posibilitatea de a cauta fotografii direct din bara de cautare din partea de sus a ecranului, in loc sa accesati aplicatia Fotografii si noul instrument Live Text. Acesta foloseste motorul neuronal din Cipul A15 Bionic pentru a recunoaste scrisul intr-o fotografie sau imagine si va permite sa taiati, sa copiati si sa partajati acest text ca si cum ati copia dintr-un document.
Exista, de asemenea, o mica caracteristica pe care Apple a introdus-o in iOS 14, care functioneaza perfect cu Live Text. Acest lucru va permite sa copiati text dintr-o fotografie de pe telefon si sa o inserati automat pe MacBook sau iPad dintr-un clipboard partajat. Acest lucru poate parea nesemnificativ, dar a schimbat jocul in ceea ce priveste productivitatea.
Telefonul in sine vine cu o serie intreaga de aplicatii preinstalate, inclusiv Camera, Fotografii, Sanatate, Mesaje, Mail, Muzica, Portofel, Safari, Harti, Siri, Calendar, iTunes Store, App Store, Note, Stiri, Vreme, Mementouri, Actiuni, Calculator, Note vocale si multe altele. Nu mai vorbim de aplicatiile gratuite iMovie, Pages, Keynote, Numbers, GarageBand, Apple Store, iTunes Remote si Clips. Noua functie de stocare a Bibliotecii de aplicatii de la iOS 14 inseamna ca aceste aplicatii nu sunt prea greoaie, dar eliminarea manuala a celor pe care nu le dorim este putin plictisitoare.
Un alt dezavantaj al tuturor acestor aplicatii preinstalate, plus sistemul de operare, este ca acestea mananca in spatiul de stocare al dispozitivului dvs.,1 GB de stocare, mai exact. In plus – ca si in cazul tuturor produselor Apple – nu este posibil sa extindeti fizic spatiul de stocare pe iPhone 13. Din fericire, optiunile de stocare sunt mult imbunatatite, in mod implicit, pe iPhone 13. Telefonul entry-level are acum de doua ori mai mult spatiu de stocare decat pe iPhone 12, la 128 GB, iar acesta creste acum la 512 GB. Puteti elimina oricare sau toate aceste aplicatii sau puteti plati pana la 2 TB de spatiu de stocare iCloud pentru un cost suplimentar daca aveti nevoie, dar este o durere continua.
Din punct de vedere al securitatii, exista un senzor FaceID incorporat in camera True Depth din partea frontala a dispozitivului, iar aceasta camera si senzor se afla acum pe o crestatura putin mai mica, reproiectata, in partea de sus a afisajului. In ciuda formei sale mai mici, nu am observat intarzieri vizibile in deblocarea telefonului cu acest senzor.
Design iPhone 13
Foarte putin, vizual, poti separa iPhone-urile de ceva timp. Dintr-o privire, este dificil sa stabiliti intre diferitele modele, dar uitati-va cu atentie si veti vedea cateva imbunatatiri si ajustari.
Dupa cum am mentionat, crestatura de pe iPhone 13 este mai mica – cu aproximativ 20% – decat cea observata pe iPhone 12. Acest lucru nu face o diferenta enorma fata de spatiul ecranului de 6,1 inchi, deoarece videoclipurile si jocurile inca trebuie sa se potriveasca in jurul lui. , dar este o modificare vizibila.
iPhone 13 este putin mai gros si mai greu decat iPhone-urile anterioare, dar abia este tangibil si vom primi acel hit pentru durata imbunatatita a bateriei, procesorul mai puternic si numarul crescut de benzi 5G necesare pentru a face acest telefon super rapid.
In spate, noile module de camera sunt pozitionate in diagonala si nu unul deasupra celuilalt. iPhone-ul vine in culori noi – starlight, midnight, blue, roz si rosu, acesta din urma fiind din parteneriatul PRODUCT(RED), care strange bani pentru organizatiile de caritate SIDA.
Orice alta masuratoare este identica cu iPhone 12, inclusiv gradul de rezistenta la apa IP68. Are un port Lightning si inca nu exista niciun semn ca gama iPhone va primi porturi USB-C precum cele mai recente iPad-uri. Butonul de pornire, care poate fi folosit si pentru a activa Siri, se gaseste in partea dreapta a receptorului, vizavi de butoanele de volum din stanga. Difuzoarele stau de ambele parti ale portului de incarcare.
Calitatea ecranului iPhone 13
Asa cum designul iPhone 13 a ramas in mare parte acelasi, la fel au ramas si calitatea ecranului si a sunetului. Are acelasi ecran Super Retina XDR OLED de 6,1 inchi, cu aceeasi rezolutie care a fost vazuta pentru prima data pe iPhone 12. De asemenea, este intarit de acelasi Ceramic Shield. Asa cum a fost cazul predecesorului sau, Apple promite ca acest scut ofera iPhone 13 o protectie si durabilitate de patru ori mai buna atunci cand cade.
Geamul din spate a fost, de asemenea, consolidat prin ceea ce Apple numeste un proces dublu de schimb de ioni, facandu-l „cea mai dura sticla de pe un smartphone”. Nu. Sigur nu este o gluma. iPhone 13 se simte mai rezistent decat modelele anterioare. Cu toatea acestea fiind spuse, inca nu ne-am simti confortabil sa-l folosim fara husa.
Ecranul OLED al iPhone 13 este clar. Suportul pentru gama larga de culori P3 expune culori vibrante si realiste, in special atunci cand telefonul are cea mai mare setare de luminozitate, care in sine a fost marita cu 28% la 800 nits pentru SDR si 1.200 nits pentru continutul HDR. Acest lucru face ca jocurile si continutul HD sa straluceasca, aproape la propriu. In plus, deoarece fiecare pixel OLED are sursa sa individuala de lumina, face ca negrul sa para mai profund si mai intunecat si ajuta la imbunatatirea contrastului. In alta parte, afisajul are suport nativ pentru Dolby Vision, HDR10 si HLG.
Pentru un pret mai mic, obtineti o rata de reimprospatare de 60 Hz mai mica pe afisajul iPhone 13 fata de 120 Hz vazuta pe modelele Pro. Pentru sarcinile de zi cu zi, abia vei observa acest lucru. Cu toate acestea, daca sunteti un jucator pasionat, va prezenta un punct de diferenta care ar putea face sa aveti nevoie sa treceti la un model Pro.
Camera iPhone 13
Asa cum este cazul de cand ne amintim, imbunatatirile camerei care vin cu fiecare iteratie a iPhone-ului sunt de obicei un motiv major – si in unele cazuri, principalul – pentru a face upgrade la cel mai recent model. Gama iPhone 13 si noile sale tehnologii de camera nu fac exceptie.
In ciuda faptului ca, pe hartie, hardware-ul arata aproape identic cu cel vazut pe iPhone 12 – un sistem cu dubla camera Wide si Ultra Wide de 12 MP in spate si o camera True Depth de 12 MP in fata – Apple a dus-o la un alt nivel. printr-o serie de upgrade-uri software si senzori.
In primul rand, senzorul camerei spate Wide este mai mare, ceea ce inseamna ca va capta mai multa lumina. Acest lucru imbunatateste detaliile si contrastul imaginilor realizate in conditii de lumina slaba, in timp ce un nou senzor de pe camera Ultra Wide ajuta la dezvaluirea mai multor zone intunecate ale unei fotografii. Neural Engine din interiorul telefonului si un procesor avansat de semnal de imagine din A15 Bionic Chip ajuta la imbunatatirea imaginilor si a videoclipurilor, facand fotografii mai stabile.
Atat iPhone 13, cat si iPhone 13 mini au modul Noapte, Deep Fusion si inregistrare video HDR cu Dolby Vision vazuta pe iPhone 12. Cu toate acestea, acesta din urma a fost actualizat pentru a suporta 4K la 60 fps pe toate camerele (de la 4K la 30 fps). fps pe iPhone 12. Modul Noapte ajuta la realizarea de fotografii si mai bune pe timp de noapte, in timp ce Deep Fusion surprinde mai multe fotografii la expuneri multiple si le „conecteaza” pentru a prezenta cea mai buna imagine posibila.
Ca urmare a upgrade-urilor senzorului, ne-am trezit sa folosim functia Mod Noapte mai rar, deoarece performanta la lumina scazuta a fost mai mult decat suficienta intr-un numar mare de scenarii.
In al doilea rand, Apple a adaugat cateva functii noi grozave, inclusiv modul cinematografic si stilurile fotografice. Primul foloseste ceea ce este cunoscut sub numele de „focalizare pe rack” – o tehnica folosita de directorii de imagine in filmele de lung metraj. Este folosit pentru a ghida atentia spectatorilor prin comutarea focalizarii intre subiecte si adaugand un efect de adancime a campului.
Utilizatorii pot oglindi acest efect pe iPhone 13 in modul Cinematic si pot crea videoclipuri cu aspect profesional, cu aceleasi optiuni de focalizare vazute in filme si emisiuni TV. Aceasta functie nu este atat de usor de utilizat pe cat sugereaza demonstratiile, dar cu timpul te vei obisnui si vei stapani cu siguranta si acest mod.
Noua caracteristica Stiluri fotografice este decenta, desi nu la fel de impresionanta sau de impact precum Modul Cinematic. De fiecare data cand faceti o fotografie, iPhone-ul va va arata imaginea echilibrata, reala, alaturi de patru stiluri alternative – vibrant, contrast bogat, cald si rece. Pe masura ce parcurgeti aceste stiluri, iPhone 13 foloseste o „intelegere semantica profunda” pentru a aplica diferite ajustari ale diferitelor parti ale fotografiilor pentru a le schimba aspectul general.
In multe privinte, este similar cu adaugarea unui filtru la fotografie; totusi, functia de stiluri fotografice este mai inteligenta, deoarece face aceste ajustari tinand cont de nuanta pielii fiecarei persoane. Poate ca nu suna mare lucru, dar ajustarea caldurii unei fotografii si tratarea tonului fiecarei persoane la fel are ca rezultat un aspect general „spalat”. De asemenea, nu reprezinta pielea lor intr-un mod realist, ceea ce poate afecta echilibrul general al unei fotografii. Diferentele pot sa nu fie uriase, dar a avea optiunea de a ne amplifica fotografiile cu efort minim este intotdeauna binevenita.
Camera True Depth din fata, care gazduieste si senzorul FaceID, a avut mai putine upgrade-uri si ajustari, dar accepta modul cinematografic si stiluri fotografice, astfel incat sa puteti face si filma selfie-uri folosind aceste noi instrumente si accepta aceeasi noapte. mod, inregistrare Deep Fusion si Dolby Vision HDR, pana la 4K la 60 fps. Acesta din urma va fi de interes deosebit pentru vloggeri care doresc sa produca continut de calitate profesionala.
Bateria si performanta iPhone 13
Cand vine vorba de performanta, Apple a realizat mult din puterea si capacitatile noului sau cip A15 Bionic in timpul evenimentului sau de lansare. Acesta sustine ca noul sau procesor cu 6 nuclee este cu pana la 50% mai rapid decat concurenta, „cel mai rapid din orice smartphone”, in timp ce noul GPU cu 4 nuclee este cu pana la 30% mai rapid.
In utilizarea de zi cu zi, este greu sa discerneti aceste cresteri de viteza si sa confirmati cat de mult sunt mai rapide. Comutarea intre aplicatii si sarcini este instantanee si nu sunt inca incetiniri, chiar si atunci cand transmiteti continut de inalta calitate de la Netflix. Acest spor de putere, combinat cu afisajul Super Retina si suportul pentru Dolby Vision, face, de asemenea, jocul rapid, receptiv si captivant. Dupa cum am mentionat anterior, rata de reimprospatare de 60 Hz lipseste in comparatie cu modelele de iPhone mai scumpe si a fost detectabila atunci cand jucam Fortnite – nu suficient pentru a ne afecta performanta, dar suficient pentru ca noi sa observam.
Cand vine vorba de durata de viata a bateriei, totusi, iPhone 13 isi face treaba. Potrivit Apple, veti obtine o autonomie suplimentara de 2,5 ore cand utilizati iPhone 13, comparativ cu iPhone 12. Aceasta inseamna ca telefonul va dura pana la 19 ore cand vizionati videoclipuri si pana la 75 de ore cand ascultati sunet.
Desigur, utilizarea de zi cu zi combina un amestec de activitati video, audio si alte sarcini, asa ca, desi acestea sunt un ghid bun, ele nu reflecta utilizarea in lumea reala.
Nu numai ca este impresionant in sine si, fara indoiala, se datoreaza modului in care software-ul si hardware-ul au fost optimizate pentru a functiona perfect unul cu celalalt, dar este impresionant atunci cand iei in considerare celelalte progrese. Si anume, luminozitatea imbunatatita si munca suplimentara in culise realizata de Neural Engine atunci cand filmati videoclipuri si faceti fotografii.
Configurare iPhone 13
Configurarea iPhone 13 – ca si in cazul tuturor produselor Apple – este simpla. Mai ales daca sunteti un client Apple existent, pur si simplu va conectati la contul dvs. si lasati telefonul sa faca munca grea pentru dvs., introducand setarile existente, descarcarile de aplicatii si sincronizand toate datele relevante din cea mai recenta copie de rezerva.
In plus, puteti configura sau dezactiva setarile FaceID, Siri si de partajare prin ghidul pas cu pas. Sau alegeti sa actualizati manual tableta daca doriti sa limitati ce aplicatii sunt instalate pe iPhone 13.
Cu toate acestea, Apple a adaugat cateva functii noi pentru a usura acest proces. Primul va permite sa utilizati temporar Backup iCloud pentru a va muta datele pe noul dispozitiv, chiar daca nu aveti spatiu de stocare. In prezent, daca nu aveti suficient spatiu de stocare nici pe telefonul propriu-zis, fie in cloud, trebuie sa stergeti aplicatii, sa eliminati continut si asa mai departe pentru a va asigura ca totul este copiat.
Cu aceasta noua caracteristica, Apple va ofera acum atat spatiu iCloud cat aveti nevoie pentru a finaliza o copie de rezerva temporara, gratuit – spatiul suplimentar iCloud vine de obicei cu o taxa – si pentru pana la trei saptamani de la cumpararea iPhone-ului.
In plus, daca treceti de la un telefon Android la iOS, Apple a adaugat cateva instrumente noi la aplicatia sa Mutare in iOS. Acum este mai usor sa mutati albumele foto, fisierele si folderele si setarile de accesibilitate. Daca nu sunteti deja client Apple, va trebui sa creati un ID Apple si sa descarcati manual aplicatiile dorite.
Sfatul nostru: ar trebui sa faceti upgrade la iPhone 13?
Dintre toate telefoanele noi lansate de Apple la evenimentul sau din septembrie 2021, iPhone 13 are cel mai putin sens. Daca va puteti permite sa cumparati un telefon direct, este mai logic sa cumparati modelul Pro entry-level. In mod similar, daca doriti un telefon de dimensiuni medii, iPhone 13 Pro ofera mult mai multe in aceeasi forma.
In realitate, insa, iPhone 13 are foarte mult sens. Are o serie de functii „pro”, fara a fi nevoie sa cheltuiti preturi „pro”. Este suficient de rapid pentru a face sarcini de zi cu zi si pentru a juca jocuri de zi cu zi, ecranul sau este de inalta calitate pentru a reda continut de inalta calitate si acum vine cu spatiu de stocare dublu. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca este o modalitate relativ accesibila de a obtine noul mod cinematografic al Apple, care merita o suma de bani de unul singur daca iti place sa filmezi videoclipuri.
Ti se par inutile toate functiile vazute pe gama Pro, asa ca sunt cateva sacrificii de facut, dar este foarte clar de ce Apple a continuat cu lansarea telefonului in patru directii – iPhone 13 ofera cele mai atractive functionalitati pentru un grup cat mai larg posibil de cumparatori.
Citeste si: