- iPhone 15
- iPhone 14
- iPhone 13 Pro Max
- iPhone 13
- iPhone 13 Pro
- iPhone SE (2020)
- iPhone 12
- iPhone 12 Pro Max
- iPhone 12 mini
- iPhone 12 Pro
- iPhone 11
- iPhone 11 Pro
Cele mai bune iPhone-uri cuprind o multime de optiuni diferite. Acestea includ noul iPhone 15, iPhone 14 si iPhone 13.
Modele recente de telefoane Apple includ chipset-uri mai puternice, o durata de viata mai lunga a bateriei si noi functii de camera, modelele Pro avand in plus afisaje de 120 Hz pentru prima data pe un iPhone. Asa ca, desi nu sunt cele mai mari upgrade-uri vreodata, cu siguranta se vor clasa pe primul loc pe lista noastra.
Asta nu inseamna ca nu ar trebui sa iei in considerare un model mai vechi. Apple isi pastreaza telefoanele actualizate de ani de zile, astfel incat acestea raman viabile pentru o lunga perioada de timp, iar daca doriti sa economisiti bani, atunci un iPhone mai vechi ar putea fi o alegere excelenta pentru dumneavoastra.
Avand in vedere ca telefoanele Apple sunt de obicei scumpe, costul este unul dintre principalele lucruri de luat in considerare atunci cand cumparati. Priviti nu doar la ceea ce va puteti permite, ci la ceea ce veti obtine trecand la un model mai puternic – s-ar putea sa obtineti mai multe camere sau un ecran mai mare, de exemplu, dar este ceva de care aveti nevoie? Raspunsul va fi diferit pentru fiecare.
Pentru a usura lucrurile, am inclus mai jos o lista completa de specificatii si o prezentare generala pentru toate iPhone-urile, astfel incat sa puteti vedea dintr-o privire care sunt cele mai potrivite pentru dumneavoastra
Desigur, daca nu sunteti setat pe un telefon Apple in mod specific, atunci exista o multime de alte optiuni. Avem ghiduri pentru cele mai bune smartphone-uri, cele mai bune telefoane Samsung, cele mai bune telefoane ieftine si multe altele.
Top 12 Cele mai bune iPhone-uri
De ce JICO? Experții noștri cu peste 10 ani experiență analizează și evaluează amănunțit cele mai bune iPhone-uri, pentru a te sfătui și a te ajuta să descoperi un iPhone perfect, potrivit nevoilor și bugetului tău. Vezi cum testăm »
Mai jos, veți găsi recenzii complete pentru fiecare dintre cele mai bune iPhone-uri din lista noastră. Am testat fiecare iPhone pe larg, astfel încât să fii sigur că recomandările noastre pot fi de încredere.
iPhone 15
Specificații
- Dimensiuni: 147,6 mm x 71,6 mm x 7,8 mm
- Greutate: 171 de grame
- Ecran: OLED de 6,1 inchi, 60 Hz (2556 x 1179)
- Chipset: Apple A16 Bionic
- RAM: 6 GB
- Depozitare: 128 GB / 256 GB / 512 GB
- OS: iOS 17 (la lansare)
- Camera principală: 48MP
- Cameră ultra-largă: 12MP
- Camera frontala: 12MP
Avantaje
Cip puternic A16 Bionic. Cameră principală nouă de 48 MP. În sfârșit, USB-C.
Dezavantaje
Afisaj inca 60Hz. Aceleași viteze de încărcare și date ca înainte
Review
Cu noul iPhone 15, veți beneficia în continuare de un ecran OLED de 6,1 inci și 60 Hz, însă acum dispune de tehnologia Insula Dinamică, anterior exclusivă pentru modelele iPhone 14 Pro și 14 Pro Max. Sub capotă, găsim un chipset A16 Bionic, o versiune mai performantă dezvoltată de Apple, similară cu cea regăsită în iPhone-urile Pro din 2022. În schimb, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max sunt echipate cu un procesor și mai puternic, A17 Pro. Și da, adio port Fulger; acum, la fel ca seriile Galaxy și Pixel, iPhone 15 vine cu încărcare prin USB-C.
În ceea ce privește componenta foto, esențială pentru mulți utilizatori, iPhone 15 continuă cu două obiective așezate în diagonală. Totuși, senzorul principal a fost upgradat de la 12 MP la 48 MP, promițând fotografii de o calitate superioară în diverse condiții, inclusiv în lumină scăzută. Stabilizarea video a fost, de asemenea, îmbunătățită.
În ceea ce privește opțiunile de stocare, Apple a abandonat configurația de 64 GB cu câteva generații în urmă, astfel că iPhone 15 va fi disponibil în variantele de 128 GB, 256 GB sau 512 GB. În plus, puteți alege din cinci culori noi, toate cu spate din sticlă colorată.
Funcționând cu iOS 17 preinstalat, iPhone 15 beneficiază de o serie de avantaje și funcționalități pe care suntem nerăbdători să le testăm. De la postere de contact, la widget-uri interactive și până la funcția standby (anterior considerată o exclusivitate pentru iPhone-uri cu ecran mereu activ), există îmbunătățiri semnificative care vor încânta utilizatorii vechi de iPhone.
Citește mai mult
iPhone 14
Specificații
- Numar camere: 2
- Rezolutie camera principala 12 MP Wide, 12 MP Ultrawide
- Rezolutie camera frontala 12 Mpx
- Rezolutie video Full HD 4K
- Tip SIM Nano SIM, eSIM
- Sistem de operare iOS 16
- Model procesor Apple A15 Bionic
- Tehnologii 5G
Avantaje
Camera selfie mai buna. Durata buna a bateriei. Detectarea accidentelor si SOS prin satelit sunt bune.
Dezavantaje
Seamana mai mult cu un iPhone 13S. Afisajul este inca de 60 Hz. Tranzitia eSIM va fi usoara pentru majoritatea, dar dureroasa pentru unii.
Review
iPhone 14 are cateva caracteristici noi cu adevarat interesante: un senzor imbunatatit pe camera principala si o diafragma putin mai larga si autofocus pe camera selfie; detectarea accidentului de masina; si satelit SOS, dar in afara de acestea, este intr-adevar aproape identic cu iPhone 13.
Arata la fel, cu aceleasi sine plate de aluminiu si aproximativ aceleasi dimensiuni. Exista inca doar doua camere din spate – una standard wide si ultra-wide, dar denivelarea camerei este putin mai groasa pentru a gazdui senzorul principal mai mare, suficient pentru ca o carcasa pentru iPhone 13 sa nu se potriveasca.
Citește mai mult
iPhone 13 Pro Max
Specificații
- Greutate: 240 g
- Dimensiuni: 160,8 x 78,1 x 7,7 mm
- OS: iOS 15
- Dimensiunea ecranului: 6,7 inch
- Rezolutie: 1284 x 2778
- CPU: A15 Bionic
- RAM: 6 GB
- Stocare: 128GB/256GB/512GB/1TB
- Baterie: Pana la 28 de ore
- Camera spate: 12MP+12MP+12MP Camera frontala: 12MP
Avantaje
Upgrade-uri utile ale camerei. Durata excelenta a bateriei.
Dezavantaje
Ecranul de 120 Hz este un upgrade minim. Modul cinematografic este destul de simplu.
Review
iPhone 13 Pro Max este cel mai bun si mai interesant din gama Apple iPhone 13, durata de viata a bateriei fiind un punct culminant neasteptat. Acest lucru poate dura si dura si, desi nu este chiar acolo cu cele mai durabile telefoane, are cu usurinta cea mai buna viata a bateriei dintre orice iPhone.
Exista, de asemenea, multa putere aici, chipsetul Apple A15 Bionic oferind performante semnificativ mai bune nu doar decat iPhone-urile anterioare, ci si decat orice telefon Android. Acestea fiind spuse, stim acest lucru in mare parte datorita scorurilor de referinta – in lumea reala, majoritatea utilizatorilor se vor lupta sa-si exploateze cu adevarat potentialul telefonului.
Camera a cunoscut, de asemenea, un upgrade, cu fotografii cu lumina scazuta deosebit de impresionante, iar noul mod macro deschizand gama iPhone catre un tip cu totul nou de fotografie.
In practica, modul Cinematic si ecranul de 120 Hz nu ne-au impresionat la fel de mult, iar cu cat Apple scapa mai repede de crestatura, cu atat mai bine, dar in general acesta este un upgrade fantastic pentru modelul Apple Max.
Citește mai mult
iPhone 13
Specificații
- Greutate: 174 g
- Dimensiuni: 146,7 x 71,5 x 7,7 mm
- OS: iOS 15
- Dimensiunea ecranului: 6,1 inchi
- Rezolutie: 1170 x 2532
- CPU: A15 Bionic
- RAM: 4 GB
- Stocare: 128 GB/256 GB/512 GB
- Baterie: Pana la 19 ore
- Camera spate: 12MP+12MP
- Camera frontala: 12MP
Avantaje
Durata de viata a bateriei puternica. Componente interne puternice.
Dezavantaje
Modificari minime de design. Fara ecran de 120 Hz.
Review
iPhone 13 nu este cel mai mare upgrade anual de iPhone pe care l-am vazut, dar aproape fiecare aspect al acestuia este putin mai bun decat iPhone 12, ceea ce il face un iPhone genial in general.
In recenzia noastra, am constatat ca durata de viata a bateriei in special a fost imbunatatita, iPhone 13 reusind in fiecare zi sa-l folosim fara a avea nevoie de incarcare inainte de culcare.
Am fost, de asemenea, impresionati de design, care include acum o crestatura mai mica, si de cantitatea mare de putere pe care acest telefon o are datorita chipset-ului sau A15 Bionic. Apple sustine ca acesta are un procesor cu 50% mai rapid decat concurenta si, desi este greu de confirmat, acesta este cu siguranta un telefon rapid.
Lipsa unui ecran de 120 Hz pe care l-am vazut debutul pe iPhone 13 Pro si Pro Max este o rusine si speram la unele upgrade-uri mai mari la iPhone 14 , dar deocamdata acesta este unul dintre cele mai bune iPhone-uri pe care le puteti cumpara.
Citește mai mult
iPhone 13 Pro
Specificații
- Greutate: 204 g
- Dimensiuni: 146,7 x 71,5 x 7,7 mm
- OS: iOS 15
- Dimensiunea ecranului: 6,1 inchi
- Rezolutie: 1170 x 2532
- CPU: A15 Bionic
- RAM: 6 GB
- Stocare: 128GB/256GB/512GB/1TB
- Baterie: Pana la 22 de ore
- Camera spate: 12MP+12MP+12MP
- Camera frontala: 12MP
Avantaje
Durata de viata a bateriei puternica. Performanta grozava.
Dezavantaje
Modificari limitate de design. 4K ProRes limitat la 128 GB.
Review
iPhone 13 Pro are cam aceleasi puncte forte si puncte slabe ca si iPhone 13 Pro Max, durata de viata a bateriei fiind un punct culminant in testele noastre, daca nu chiar la fel de buna ca modelul Max, iar chipset-ul sau A15 Bionic ofera cantitati uimitoare de putere.
Camera a beneficiat, de asemenea, de unele upgrade-uri subtile, dar semnificative, inclusiv un mod macro complet nou, pentru a realiza fotografii clare ale subiectilor mici. In alta parte, primesti si un ecran de 120 Hz pentru prima data pe un iPhone (desi aceasta caracteristica se gaseste si pe iPhone 13 Pro Max) si un design usor rafinat – inclusiv o crestatura mai mica.
Toate acestea fac din aceasta o alegere de top pentru iPhone daca doriti un afisaj relativ compact de 6,1 inchi sau nu doriti sa cheltuiti atat de mult cat costa iPhone 13 Pro Max. Acestea fiind spuse, iPhone 13 Pro este inca scump si nu este cu mult mai bun decat iPhone 12 Pro, asa ca daca detineti acel telefon, probabil ca nu merita sa faceti upgrade.
Citește mai mult
iPhone SE (2020)
Specificații
- Greutate: 148 g
- Dimensiuni: 138,4 x 67,3 x 7,3 mm
- OS: iOS 14
- Dimensiunea ecranului: 4,7 inchi
- Rezolutie: 750 x 1334
- CPU: A13 Bionic
- RAM: 3 GB
- Stocare: 64/128/256 GB
- Baterie: 1.821 mAh
- Camera spate: 12MP
- Camera frontala: 7MP
Avantaje
Cel mai ieftin iPhone vreodata. Cadru usor.
Dezavantaje
Durata de viata a bateriei ar putea fi mai buna. Tehnologia veche a ecranului.
Review
Dezvaluit in aprilie 2020, noul iPhone SE poate arata ca un iPhone mai vechi, dar vine cu o multime de beneficii fata de restul gamei. Motivul principal pentru care poate doriti sa cumparati acest model este ca este cel mai ieftin iPhone pe care il puteti cumpara de la Apple chiar acum.
Vine cu acelasi design ca si iPhone 8, dar acesta are elemente interne imbunatatite, cum ar fi un chipset A13 Bionic, care este acelasi pe care l-am vazut pentru gama iPhone 11.
De asemenea, vine cu un scaner de amprenta Touch ID, ceea ce nu am vazut pe iPhone-urile recente. Camera este buna pe acest telefon, dar nu va concura cu iPhone-urile de top si am constatat ca are si o durata medie de viata a bateriei.
In general, daca sunteti in cautarea unei alternative mai ieftine la dispozitivele despre care ati citit mai sus, veti iubi iPhone SE.
Citește mai mult
iPhone 12
Specificații
- Greutate: 164 g
- Dimensiuni: 146,7 mm x 71,5 mm x 7,4 mm
- OS: iOS 14
- Dimensiunea ecranului: 6,1 inchi
- Rezolutie: 1170 x 2532
- CPU: A14 Bionic
- RAM: 4GB
- Stocare: 64 GB/128 GB/256 GB
- Camera spate: 12MP+12MP
- Camera frontala: 12MP
Avantaje
Ecran OLED colorat. Protejat pentru viitor cu 5G.
Dezavantaje
Camerele sunt similare cu anul trecut. Durata de viata a bateriei este ok.
Review
Mai scump decat iPhone 11, iPhone 12 compenseaza aceasta crestere a preturilor cu o multitudine de functii care ar trebui sa se dovedeasca utile in lunile si anii urmatori.
Aceasta include asistenta 5G si adaugarea de conectivitate MagSafe, care va permite sa atasati lucruri la telefon, cum ar fi un incarcator sau o carcasa.
Camera foto era putin prea asemanatoare cu iPhone-ul din anul precedent si durata de viata a bateriei ramane pur si simplu ok, dar nu se poate nega ca iPhone 12 este o fiara superioara decat telefoanele care au aparut inainte.
Din punct de vedere al designului, a revenit la unele dintre stilurile iPhone 4 sau 5 si acesta este de fapt un lucru bun, sa poate simti mai confortabil in mainile tale. Exista, de asemenea, trecerea intarziata la un afisaj OLED colorat, care ne aminteste din nou ca Apple stie cum sa creeze un dispozitiv cu aspect elegant si rezistent la viitor.
Citește mai mult
iPhone 12 Pro Max
Specificații
- Greutate: 228 g
- Dimensiuni: 160,8 mm x 78,1 mm x 7,4 mm
- OS: iOS 14
- Dimensiunea ecranului: 6,7 inchi
- Rezolutie: 1284 x 2778
- CPU: A14 Bionic
- RAM: 6GB
- Stocare: 128 GB/256 GB/512 GB
- Camera spate: 12MP + 12MP + 12MP
- Camera frontala: 12MP
Avantaje
Durata lunga de viata a bateriei. Camera spate puternica.
Dezavantaje
Se simte prea mare. Camera nu este cu mult mai buna decat 12 Pro.
Review
iPhone 12 Pro Max a fost candva cel mai bun iPhone pe care l-ati putea cumpara si ne-a placut tot ce poate face. Este nevoie de mult din ceea ce face ca restul gamei iPhone 12 sa fie atat de bun si doar modifica cateva elemente pentru a-l face si mai bun.
Deci, de ce este atat de jos in lista noastra cu cele mai bune iPhone-uri? Acesta este un telefon scump, iar dimensiunea mare a acestui telefon inseamna ca nu va fi pentru toata lumea.
Daca esti fericit sa cheltuiesti bani pe el si vrei un telefon cu un ecran urias de 6,7 inchi, atunci vei fi multumit cu iPhone 12 Pro Max in buzunar. Multe din ceea ce am spus despre iPhone 12 Pro sunt adevarate aici, dar exista cateva beneficii.
Am descoperit ca durata de viata a bateriei este mai buna la iPhone 12 Pro Max in comparatie cu majoritatea celorlalte iPhone-uri de pe aceasta lista si veti gasi, de asemenea, ca are o camera spate putin mai puternica decat chiar si iPhone 12 Pro.
Citește mai mult
iPhone 12 mini
Specificații
- Greutate: 135 g
- Dimensiuni: 131,5 mm x 64,2 mm x 7,4 mm
- OS: iOS 14
- Dimensiunea ecranului: 5,4 inchi
- Rezolutie: 1080 x 2340
- CPU: A14 Bionic
- RAM: 4 GB
- Stocare: 64 GB/128 GB/256 GB
- Camera spate: 12MP+12MP
- Camera frontala: 12MP
Avantaje
Designul mai mic arata grozav. Display fantastic.
Dezavantaje
64 GB nu este suficient spatiu de stocare. Durata de viata a bateriei este ok.
Review
Odata cu iPhone 12 mini, Apple a introdus un iPhone mini pentru prima data in istoria sa de fabricare a telefoanelor, si este aproape exact la fel cu iPhone 12, dar este mai mic.
Exista o serie de mici diferente de specificatii – de exemplu, incarcarea wireless este considerabil mai lenta pe iPhone 12 mini – dar, altfel, obtineti specificatii de ultima generatie, cum ar fi camera puternica din spate, suport 5G si suport MagSafe.
Am descoperit ca designul face ca acest telefon sa fie usor de tinut cu o singura mana, asa ca, daca ati asteptat un iPhone mai mic, care sa nu piarda din specificatiile de top pe care le obtineti de la alte dispozitive Apple, acest model este pentru dumneavoastra.
Ca si in cazul iPhone 12, afisajul este, de asemenea, fantastic pe acest telefon. Este posibil sa nu va bucurati de durata de viata a bateriei, deoarece acest lucru nu este fantastic pe iPhone 12 mini, dar daca acesta este obiectivul dumneavoastra principal, va va placea unul dintre telefoanele care apar mai jos.
Citește mai mult
iPhone 12 Pro
Specificații
- Greutate: 189 g
- Dimensiuni: 146,7 mm x 71,5 mm x 7,4 mm
- OS: iOS 14
- Dimensiunea ecranului: 6,1 inchi
- Rezolutie: 1170 x 2532
- CPU: A14 Bionic
- RAM: 6 GB
- Stocare: 128 GB/256 GB/512 GB
- Camera spate: 12MP + 12MP + 12MP
- Camera frontala: 12MP
Avantaje
Alegeri variate de culori. Ecran clar si vibrant.
Dezavantaje
Fara bloc de incarcare in cutie. Bateria ar putea fi mai buna.
Review
Mai avansat decat iPhone 12 si iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro este, de asemenea, mai scump si are specificatii mai bune decat modelul standard. Elementele interne sunt mai bune si exista o camera superioara.
iPhone 12 Pro are, de asemenea, o crestere a memoriei RAM – pana la 6 GB de la 4 GB – si asta va va ajuta cu siguranta sa profitati la maximum de tot ceea ce faceti pe telefon. Daca doriti sa editati videoclipuri pe telefonul dumneavoastra, iPhone 12 Pro este ideal pentru un astfel de scop.
In alta ordine de idei, ofera o mare parte din ceea ce iPhone 12 are deja la un pret mai mic, dar daca doriti un plus de putere, este un upgrade impresionant.
Citește mai mult
iPhone 11
Specificații
- Greutate: 194 g
- Dimensiuni: 150,9 x 75,7 x 8,3 mm
- OS: iOS 14
- Dimensiunea ecranului: 6,1 inchi
- Rezolutie: 828 x 1792
- CPU: A13 Bionic
- RAM: 4 GB
- Stocare: 64/128/256 GB
- Camera spate: 12MP+12MP
- Camera frontala: 12MP
Avantaje
De mare valoare. Viteze rapide la reducere.
Dezavantaje
Tot un ecran LCD. Spatele din sticla atrage amprentele.
Review
iPhone 11 nu este telefonul Apple cu cele mai inalte specificatii, dar il inlocuieste pe iPhone XR pentru a deveni telefonul remarcabil al generatiei sale in ceea ce priveste valoarea pura.
Inainte de introducerea iPhone 12 si iPhone 13, acesta era iPhone-ul nostru preferat. Adevarat, lipseste un teleobiectiv, dar gasim ca un cuplaj de lentile principale si ultra-large servesc majoritatea nevoilor foto.
Desi nu are un afisaj OLED, ecranul LCD ii permite cel putin telefonului sa-si pastreze cea mai buna durata de viata a bateriei din generatie. Si chiar primeste putin mai mult RAM – pana la 4 GB fata de 3 GB a predecesorului sau.
Citește mai mult
iPhone 11 Pro
Specificații
- Greutate: 188 g
- Dimensiuni: 144 x 71,4 x 8,1 mm
- OS: iOS 14
- Dimensiunea ecranului: 5,8 inchi
- Rezolutie: 1125 x 2436
- CPU: A13 Bionic
- RAM: 4 GB
- Stocare: 64/256/512 GB
- Baterie: 3.046 mAh
- Camera spate: 12MP+12MP+12MP
- Camera frontala: 12MP
Avantaje
Camera un adevarat pas inainte. Upgrade considerabil al bateriei.
Dezavantaje
Vizual similar cu iPhone XS. Putine upgrade-uri fara camera.
Review
iPhone 11 Pro este un smartphone mai avansat decat iPhone 11 de baza, dar probabil ca nu este un iPhone mai bun daca luati in considerare pretul mai mare.
Sigur, ecranul mai mic este prietenos cu o singura mana, calitatea ecranului este un bonus si este cel mai accesibil telefon de la Apple, cu trei camere din spate, deci este un telefon decent in general – de aceea s-a aflat candva pe locul doi la acest capitol, lista cu cele mai bune iPhone-uri ale noastre.
Dar banii sunt o preocupare pentru majoritatea oamenilor atunci cand cauta un nou smartphone, iar cresterea mare a pretului poate fi discutabila pentru majoritatea oamenilor atunci cand puneti statisticile unele langa altele cu iPhone 11.
Acum il puteti gasi mai ieftin de la debutul iPhone 12 Pro si iPhone 13 Pro, asa ca poate doriti sa luati in considerare acest lucru la cele mai recente telefoane.
Citește mai mult
Cum alegi cel mai bun iPhone
Am examinat fiecare telefon din aceasta lista, asa ca pentru fiecare am dat verdictul expertilor cu privire la ele dupa teste ample. Apoi le-am clasat, luand in considerare pretul, valoarea si modul in care se compara intre ele.
Ce sa cautati cand cumparati un iPhone?
Multe iPhone-uri sunt destul de asemanatoare intre ele, asa ca a alege pe care sa-l cumperi mai ales inseamna doar sa vezi ce este diferit intre ele si sa gasesti cea mai potrivita alegere. Toate iPhone-urile sunt puternice, iar Apple le accepta pentru o lunga perioada de timp, asa ca varsta si chipsetul nu trebuie sa fie o mare problema, dar acordati atentie duratei de viata a bateriei, camerelor si dimensiunii ecranului.
Care este cel mai bun iPhone?
Cel mai bun iPhone este iPhone 15 lansat anul acesta. Dar cel mai bun iPhone este de obicei unul dintre cele mai recente modele numerotate, dar care va depinde de nevoile dumneavoastre, daca doriti un ecran mare, alegeti un Pro Max.
Pentru specificatii de top intr-o dimensiune mai mica, alegeti un Pro, iar daca doriti sa economisiti niste bani, atunci obtineti un model standard sau un mini.
Design: Cum se compară iPhone-urile?
Apple a reintrodus „crestătura” în designul său, numită Insula Dinamică, odată cu lansarea iPhone 14 Pro și Pro Max în 2022. Acum, Insula Dinamică se regăsește și pe iPhone 15 și 15 Plus, oferind un aspect distinctiv față de modelele iPhone 14 și iPhone 13. Această zonă ascunde camera TrueDepth și alte tehnologii asociate cu Face ID într-un segment negru din partea superioară a telefonului. Această zonă poate, de asemenea, afișa notificări precum alertele de baterie scăzută, deblocarea telefonului, modul Silențios, indicatorii de confidențialitate și altele.
Acum, având în vedere că iPhone 15 dispune de Insula Dinamică, la fel ca modelele Pro și Pro Max, principala diferență dintre modelele pro și cele standard se observă la nivelul camerei. Modelele iPhone Pro și Pro Max au avut de obicei trei camere în comparație cu cele două camere ale modelelor standard. Pe lângă asta, modelele pro sunt construite din titan, oferindu-le un aspect mai lucios, în timp ce modelele standard sunt din aluminiu și sunt disponibile într-o varietate de culori.
Diferențele de culoare sunt probabil cele mai evidente când comparăm modelele. Deși există culori standard care se regăsesc de la o generație la alta, unele dintre ele pot avea denumiri diferite (de exemplu, negru redenumit ca „Midnight”). Paleta de culori a iPhone 15 pare să fie mai reținută decât cea a iPhone 14. Un exemplu ar fi diferența dintre nuanțele de galben oferite de iPhone 14 și 15.
iPhone 14 are un aspect similar cu iPhone 13. Dacă plănuiți să faceți un upgrade de la un model mai vechi decât iPhone 13, veți observa că „crestătura” este mai mică atât pe iPhone 13, cât și pe iPhone 14. Un alt mod de a diferenția între iPhone 13 și iPhone 14 este prin opțiunile de culoare disponibile.
iPhone 14 Plus este asemănător cu iPhone 14, dar cu dimensiuni ceva mai mari. Aceste dimensiuni sunt comparabile cu cele ale iPhone 14 Pro Max. Cele două pot fi diferențiate prin „crestătura” prezentă pe iPhone 14 Plus.
Când Apple lansează noi modele Pro și Pro Max, de obicei încetează vânzarea generației anterioare. Așadar, singura modalitate de a cumpăra iPhone 14 Pro și Pro Max ar fi de la reselleri terți sau, eventual, de la magazinul Apple cu produse recondiționate.
Modelele iPhone 15 și 15 Pro, respectiv iPhone 15 Plus și iPhone 15 Pro Max, au dimensiuni ale ecranului identice, dar dimensiunile carcasei diferă. Modelele Pro și Pro Max sunt ceva mai compacte, dar și puțin mai grele. De asemenea, iPhone 15 este ceva mai mic și mai ușor comparativ cu iPhone 14.
Și pentru cei care preferă un telefon de dimensiuni reduse, după ce Apple a întrerupt producția iPhone 13 mini, singurul model mic disponibil în prezent este iPhone SE cu ecranul său de 4,7 inci. Este și singurul iPhone care dispune de un buton Acasă și funcționalitatea Touch ID.
iPhone | Dimensiuni | Greutate | Culori |
---|---|---|---|
iPhone 15 Pro Max | 6,29 inchi (159,9 mm) x 3,02 inchi (76,7 mm) x 0,32 inchi (8,25 mm) | 240 grame | Titan natural, titan albastru, titan alb, titan negru |
iPhone 15 Pro | 5,77 inchi (146,6 mm) x 2,78 inchi (70,6 mm) x 0,32 inchi (8,25 mm) | 206 grame | Titan natural, titan albastru, titan alb, titan negru |
iPhone 15 Plus | 6,33 inchi (160,9 mm) x 3,06 inchi (77,8 mm) x 0,31 inchi (7,80 mm) | 201 grame | Roz, Galben, Verde, Albastru, Negru |
iPhone 15 | 5,81 inchi (147,6 mm) x 2,82 inchi (71,6 mm) x 0,31 inchi (7,80 mm) | 171 grame | Roz, Galben, Verde, Albastru, Negru |
iPhone 14 Plus | 6,33 inchi (160,8 mm) x 3,07 inchi (78,1 mm) x 0,31 inchi (7,80 mm) | 203 grame | Albastru, Violet, Midnight, Starlight, Roșu |
iPhone 14 | 5,78 inchi (146,7 mm) x 2,82 inchi (71,5 mm) x 0,31 inchi (7,80 mm) | 172 grame | Albastru, Violet, Midnight, Starlight, Roșu |
iPhone 13 | 5,78 inchi (146,7 mm) x 2,82 inchi (71,5 mm) x 0,30 inchi (7,65 mm) | 173 grame | Verde, Roz, Albastru, Midnight, Starlight, Roșu |
iPhone SE 3 | 5,45 inchi (138,4 mm) x 2,65 inchi (67,3 mm) x 0,29 inchi (7,3 mm) | 144 grame | Midnight, Starlight și Rosu |
Ecran: Cum diferă afișajele iPhone-ului?
iPhone-urile Pro și Pro Max dispun de cele mai avansate ecrane oferite pe un iPhone. La fel ca iPhone 14 Pro și Pro Max, precum și 13 Pro și Pro Max din generațiile anterioare, iPhone 15 Pro și Pro Max vin echipate cu ProMotion, tehnologie ce permite o rată de reîmprospătare adaptivă. Aceasta atinge valori de până la 120 Hz pentru o defilare foarte fluidă, dar poate scădea până la 1 Hz. Rata redusă de reîmprospătare a fost introdusă pe iPhone 14 Pro și Pro Max pentru a susține una dintre caracteristicile lor noi: ecranul Always-On. Această funcționalitate este prezentă și pe iPhone 15 Pro și Pro Max.
Grație afișajului Always-On de pe iPhone 14 Pro și Pro Max, utilizatorii pot vedea detalii fără a debloca telefonul. Acesta permite afișarea permanentă a elementelor precum ora, data, notificările și widget-urile ecranului de blocare fără a trezi dispozitivul. Ecranul își reduce luminozitatea pentru a optimiza consumul de energie și, astfel, prelungește durata de viață a bateriei. Ecranul se va opri dacă este pus cu fața în jos sau dacă vă îndepărtați de el, în condiția purtării unui Apple Watch.
În plus față de tehnologia ProMotion, iPhone 15 Pro și Pro Max beneficiază de o luminozitate maximă de 1.000 de nits și ating 1.200 de nits în modul HDR, creșterea valorii ajungând până la 2.000 de nits în condiții de lumină solară directă. iPhone 15 și 15 Plus au acum o luminozitate maximă de 1.000 nits (față de 800 nits pentru iPhone 14 și 13) și 1.600 nits în HDR (față de 1.200 nits pentru iPhone 14 și 13).
De asemenea, ambele modele oferă o luminozitate de vârf de 2.000 nits, caracteristică pe care modelele anterioare nu o aveau. iPhone SE (a treia generație) prezintă o luminozitate maximă de doar 625 nits și 1.200 nits în modul HDR. Cu cât ecranul este mai luminos, cu atât este mai ușor să se distingă detaliile în condiții de lumină puternică.
Atât iPhone 15, cât și 15 Plus dispun de un număr ușor mărit de pixeli față de predecesorii lor, aliniindu-se astfel la modelele Pro și Pro Max în ceea ce privește densitatea pixelilor.
Dimensiunea ecranului poate fi decisivă în alegerea unui iPhone. Dacă doriți cel mai mare ecran disponibil, este bine de știut că, începând cu introducerea iPhone 14 Plus în 2022, Apple nu vă mai obligă să cheltuiți o avere pentru cel mai scump model. Atât iPhone 15 Plus, cât și iPhone 15 Pro Max au ecrane de 6,7 inchi în diagonală.
Spațiul suplimentar permite afișarea a câtorva rânduri în plus sau mărirea confortabilă a dimensiunii textului. Ecranele mari sunt ideale pentru cei care consumă mult conținut media. Este posibil ca, dacă ați avut anterior un model Max sau Plus, să considerați ecranul unui model mai mic ca fiind prea compact.
Pe de altă parte, unii pot considera dimensiunile mari ale iPhone-ului ca fiind excesive. Cei cu mâini mai mici care folosesc iPhone-uri de dimensiuni mari ar putea teme că îl vor scăpa. Apple oferă trei modele cu ecrane de 6,1 inchi: iPhone 15, iPhone 14 și iPhone 13. Chiar și aceste dimensiuni pot fi considerate mari de unii, motiv pentru care există și un model mai mic: iPhone SE cu ecran de 4,7 inchi. Din nefericire, Apple nu mai comercializează iPhone 13 mini cu ecranul său de 5,4 inci, însă este posibil să găsiți modele recondiționate sau la reselleri autorizați.
iPhone | Dimensiunea ecranului și pixeli | Tehnologia ecranului | Caracteristicile ecranului |
---|---|---|---|
iPhone 15 Pro Max | Ecran de 6,7 inchi, rezoluție de 2796 pe 1290 pixeli la 460 ppi | Raport de contrast de 2.000.000:1 (tipic), luminozitate maximă 2000 nits (în aer liber), luminozitate maximă 1000 nits, luminozitate maximă 1600 (HDR) | Super Retina XDR, OLED, ProMotion, Dynamic Island, Always On |
iPhone 15 Pro | Ecran de 6,1 inchi, rezoluție de 2556 pe 1179 pixeli la 460 ppi | Raport de contrast de 2.000.000:1 (tipic), luminozitate maximă 2000 nits (în aer liber), luminozitate maximă 1000 nits, luminozitate maximă 1600 (HDR) | Super Retina XDR, OLED, ProMotion, Dynamic Island, Always On |
iPhone 15 Plus | Ecran de 6,7 inchi, rezoluție de 2796 pe 1290 pixeli la 460 ppi | Raport de contrast de 2.000.000:1 (tipic), luminozitate maximă 2000 nits (în aer liber), luminozitate maximă 1000 nits, luminozitate maximă 1600 nits (HDR) | Super Retina XDR, OLED |
iPhone 15 | Ecran de 6,1 inchi, rezoluție de 2556 pe 1179 pixeli la 460 ppi | Raport de contrast de 2.000.000:1 (tipic), luminozitate maximă 2000 nits (în aer liber), luminozitate maximă 1000 nits, luminozitate maximă 1600 nits (HDR) | Super Retina XDR, OLED |
iPhone 14 Plus | Ecran de 6,7 inchi, rezoluție de 2778 pe 1284 pixeli la 458 ppi | Raport de contrast de 2.000.000:1 (tipic), luminozitate maximă de 800 nits, luminozitate maximă de 1200 nits (HDR) | Super Retina XDR, OLED |
iPhone 14 | Ecran de 6,1 inchi, rezoluție de 2532 pe 1170 pixeli la 460 ppi | Raport de contrast de 2.000.000:1 (tipic), luminozitate maximă de 800 nits, luminozitate maximă de 1200 nits (HDR) | Super Retina XDR, OLED |
iPhone 13 | Ecran de 6,1 inchi, rezoluție de 2532 pe 1170 pixeli la 460 ppi | Raport de contrast de 2.000.000:1 (tipic), luminozitate maximă de 800 nits, luminozitate maximă de 1200 nits (HDR) | Super Retina XDR, OLED |
iPhone SE 3 | Ecran de 4,7 inchi, rezoluție de 1334 pe 750 pixeli la 326 ppi | Raport de contrast 1400:1, luminozitate maximă de 625 nits (tipic) | Display LCD cu tehnologie IPS |
Cameră: Cum se compară camerele iPhone?
Pentru mulți, calitatea camerei este un factor decisiv în alegerea unui iPhone. Astfel, Apple continuă să îmbunătățească camerele iPhone-urilor sale an de an, aducând atât îmbunătățiri hardware, cât și software. În 2023, atât iPhone 15 și 15 Plus cât și variantele Pro au primit upgrade-uri semnificative la camera principală.
iPhone 15 Pro Max se remarcă prin introducerea lentilei periscopice „tetra prismă”, care permite un zoom optic până la 5x, sau o distanță focală de 120 mm. Aceasta reprezintă o evoluție față de iPhone 15 Pro care dispune de un zoom de 3x și o distanță focală de 77mm.
În 2022, modelele Pro și Pro Max au fost dotate cu o cameră de 48MP. În 2023, aceeași îmbunătățire a ajuns și la iPhone 15 și 15 Plus. Fotografiile standard sunt de 24MP, dar există opțiunea de a fotografia în 48MP folosind ProRAW sau HEIF, care oferă imagini mai compacte, reprezentând astfel o îmbunătățire față de anul anterior. Un avantaj al fotografierii în 48MP este capacitatea de a zooma și decupa fără a compromite calitatea imaginii.
În comparație cu iPhone 14 care avea un zoom optic de 1x, iPhone 15 aduce un zoom de 2x. Toate modelele lansate în 2023 beneficiază de tehnologia Smart HDR 5. Pe partea de înregistrare video, modelele Pro au acum opțiuni avansate, inclusiv înregistrare ProRes la 4K și 60fps, precum și înregistrarea video LOG și codificarea culorilor Academy.
Camera frontală TrueDepth, responsabilă pentru FaceTime și Face ID, a fost îmbunătățită în 2022 pentru iPhone 14 și 14 Plus, oferind focalizare automată și performanțe mai bune în lumină scăzută. Cu toate acestea, camera frontală a iPhone 15 rămâne neschimbată comparativ cu modelul anterior.
În ceea ce privește fotografia macro, aceasta rămâne o caracteristică exclusivă pentru modelele Pro. Modelele standard, în schimb, nu includ această opțiune.
În fine, majoritatea modelelor iPhone disponibile în prezent suportă modul Portret și efectele de iluminare portret. O excepție notabilă este iPhone SE 3, care nu dispune de Modul Noapte și are doar o singură cameră pe spate.
iPhone | Camere de luat vederi | Video | Funcții foto și video |
---|---|---|---|
iPhone 15 Pro Max | Trei camere din spate : principală 48MP (apertura ƒ/1.78), 12MP Ultra Wide (apertura ƒ/2.2) și teleobiectiv 12MP (apertura ƒ/2.8), stabilizare optică a imaginii cu schimbarea senzorului de a doua generație, 5x, 3x, 2x, 0,5x zoom optic, bliț adaptiv True Tone Camera frontală : Camera frontală TrueDepth, 12 MP (apertura ƒ/1,9) | Video : înregistrare video ProRes până la 4K la până la 60 fps (cu înregistrare externă), înregistrare video 4K la 24 fps, 25 fps, 30 fps sau 60 fps, înregistrare video HD 1080p la 25 fps, 30 fps sau 60 fps, HDR înregistrare video cu Dolby Vision până la 4K la 60 fps, stabilizare optică a imaginii prin schimbarea senzorului pentru video | Înregistrare video LOG, sistem de codare a culorilor Academy, motor fotonic, portrete în modul noapte, mod noapte, stiluri fotografice, fotografii macro, ProRaw, modul Smart HDR 5 Cinematic, înregistrare video macro, mod acțiune, zoom audio |
iPhone 15 Pro | Trei camere din spate : principală de 48MP (apertura ƒ/1.78), Ultra Wide 12MP (apertura ƒ/2.2) și teleobiectiv 12MP (apertura ƒ/2.8), stabilizare optică a imaginii cu schimbarea senzorului de a doua generație, zoom optic 3x, 2x, 0,5x , bliț adaptiv True Tone, bliț adaptiv True Tone Camera frontală : Cameră frontală TrueDepth, 12 MP (apertura ƒ/1,9) | Video : înregistrare video ProRes până la 4K la până la 60 fps (cu înregistrare externă), înregistrare video 4K la 24 fps, 25 fps, 30 fps sau 60 fps, înregistrare video HD 1080p la 25 fps, 30 fps sau 60 fps, HDR înregistrare video cu Dolby Vision până la 4K la 60 fps, stabilizare optică a imaginii prin schimbarea senzorului pentru video | Înregistrare video LOG, Sistem de codare a culorilor Academy, Motor fotonic, portrete în modul noapte, mod noapte, stiluri fotografice, fotografii macro, ProRaw, modul Smart HDR 5 Cinematic, înregistrare video ProRes până la 4K la 30 fps, înregistrare video macro, mod acțiune, Zoom audio |
iPhone 15 Plus | Două camere din spate : principală de 12 MP (apertura ƒ/1,6), Ultra Wide de 12 MP (apertura ƒ/2,4), stabilizare optică a imaginii cu deplasarea senzorului, micșorare optic de 2x, zoom digital de până la 5x, bliț True Tone Camera frontală: cameră frontală TrueDepth , 12MP (apertura ƒ/1,9) | Video : înregistrare video 4K la 24 fps, 25 fps, 30 fps sau 60 fps, înregistrare video HD 1080p la 25 fps, 30 fps sau 60 fps, înregistrare video HDR cu Dolby Vision până la 4K la 60 fps, imagine optică cu deplasare a senzorului stabilizare pentru video | Motor fotonic, Mod de acțiune, Modul Noapte, Stiluri fotografice, Modul Smart HDR 5 Cinematic, Zoom audio |
iPhone 15 | Două camere din spate : Principală de 48 MP (apertura ƒ/1,6), Ultra Wide de 12 MP (apertura ƒ/2,4), stabilizare optică a imaginii cu deplasarea senzorului, micșorare optic 2x, zoom digital de până la 5x, bliț True Tone Camera frontală: Camera frontală TrueDepth , 12MP (apertura ƒ/1,9) | Video : înregistrare video 4K la 24 fps, 25 fps, 30 fps sau 60 fps, înregistrare video HD 1080p la 25 fps, 30 fps sau 60 fps, înregistrare video HDR cu Dolby Vision până la 4K la 60 fps, imagine optică cu deplasare a senzorului stabilizare pentru video | Motor fotonic, Mod de acțiune, Modul Noapte, Stiluri fotografice, Modul Smart HDR 5 Cinematic, Zoom audio |
iPhone 14 Plus | Două camere din spate : principală de 12 MP (apertura ƒ/1,5), Ultra Wide de 12 MP (apertura ƒ/2,4), stabilizare optică a imaginii cu deplasarea senzorului, micșorare optic de 2x, zoom digital de până la 5x, bliț True Tone Camera frontală: cameră frontală TrueDepth , 12 MP (apertura ƒ/1,9) | Video : înregistrare video 4K la 24 fps, 25 fps, 30 fps sau 60 fps, înregistrare video HD 1080p la 25 fps, 30 fps sau 60 fps, înregistrare video HDR cu Dolby Vision până la 4K la 60 fps, imagine optică cu deplasare a senzorului stabilizare pentru video | Motor fotonic, Modul de acțiune, Modul Noapte, Stiluri fotografice, Modul Smart HDR 4 Cinematic, Zoom audio |
iPhone 14 | Două camere din spate : principală de 12 MP (apertura ƒ/1,5), Ultra Wide de 12 MP (apertura ƒ/2,4), stabilizare optică a imaginii cu deplasarea senzorului, micșorare optic de 2x, zoom digital de până la 5x, bliț True Tone Camera frontală: cameră frontală TrueDepth , 12 MP (apertura ƒ/1,9) | Video : înregistrare video 4K la 24 fps, 25 fps, 30 fps sau 60 fps, înregistrare video HD 1080p la 25 fps, 30 fps sau 60 fps, înregistrare video HDR cu Dolby Vision până la 4K la 60 fps, imagine optică cu deplasare a senzorului stabilizare pentru video | Motor fotonic, Modul de acțiune, Modul Noapte, Stiluri fotografice, Modul Smart HDR 4 Cinematic, Zoom audio |
iPhone 13 | Două camere din spate : principală de 12 MP (apertura ƒ/1,6), Ultra Wide de 12 MP (apertura ƒ/2,4), stabilizare optică a imaginii cu deplasarea senzorului, micșorare optic de 2x, zoom digital de până la 5x, bliț True Tone Camera frontală: cameră frontală TrueDepth , 12 MP (apertura ƒ/2,2) | Video : înregistrare video 4K la 24 fps, 25 fps, 30 fps sau 60 fps, înregistrare video HD 1080p la 25 fps, 30 fps sau 60 fps, înregistrare video HDR cu Dolby Vision până la 4K la 60 fps, imagine optică cu deplasare a senzorului stabilizare pentru video | Mod noapte, Stiluri fotografice, Modul Smart HDR 4 Cinematic, Zoom audio |
iPhone SE 3 | O cameră din spate : 12 MP (apertura ƒ/1,8), stabilizare optică a imaginii, zoom digital de până la 5x, bliț True Tone Camera frontală : cameră FaceTime HD, 7 MP (apertura ƒ/2,2) | Video : înregistrare video 4K la 24 fps, 25 fps, 30 fps sau 60 fps, înregistrare video HD 1080p la 25 fps, 30 fps sau 60 fps, stabilizare optică a imaginii pentru video | Stiluri fotografice, Smart HDR 4 |
Caracteristici de siguranță: protecție în caz de urgență
Apple a introdus mai multe funcții de siguranță pentru seria iPhone 14, funcții care sunt păstrate și în seria iPhone 15. Printre acestea se numără detectarea accidentelor și capacitatea de a efectua apeluri de urgență prin satelit. Și ceasurile Apple din 2022 și 2023 beneficiază de aceste funcții de siguranță.
Sistemul de detectare a accidentelor se bazează pe giroscop și accelerometru din iPhone pentru a determina dacă vehiculul în care vă aflați a avut un accident. Dacă iPhone-ul interpretează că ați avut un accident, acesta va alerta serviciile de urgență și va anunța persoanele de contact desemnate, excepție făcând situația în care îi indicați să nu procedeze astfel.
Deși toate modelele de iPhone permit trimiterea unui SOS de urgență, doar iPhone 14 și 15 oferă capacitatea de a efectua acest apel prin satelit – o caracteristică esențială dacă vă aflați într-o zonă fără acoperire celulară. Pentru a folosi această funcție, aveți nevoie de o vedere nemijlocită spre cer și să fiți într-o țară care susține această caracteristică (multe țări o fac). Folosind această funcție, iPhone-ul dvs. poate alerta serviciile de urgență despre locația dvs., iar în situații critice, va contacta și persoana dvs. de contact pentru urgențe.
Specificații: Opțiuni de stocare și procesor
În trecut, când Apple a introdus o nouă generație de iPhone-uri, toate noile modele erau echipate cu același procesor sau cel puțin o variantă a acestuia. Aceasta a fost strategia până în 2022, când iPhone 14 Pro și Pro Max au primit cipul A16, în timp ce iPhone 14 și 14 Plus au fost echipate cu cipul A15, preluat din iPhone 13 și iPhone SE 3, dar cu un nucleu în plus.
În 2023, modelele iPhone 15 Pro și Pro Max sunt dotate cu A17, în timp ce iPhone 15 și 15 Plus vin cu A16 (deci o îmbunătățire față de predecesorii lor).
A17, prezent în iPhone 15 Pro și Pro Max, adaugă un nucleu GPU suplimentar față de A16, care se găsește în iPhone 14 Pro și iPhone 15. Totuși, aceasta nu este singura îmbunătățire. A17 este primul cip de 3 nm disponibil pe un dispozitiv de consum. Apple afirmă că cele două nuclee CPU de înaltă performanță sunt „cu 10% mai rapide”, cele patru nuclee eficiente sunt „mai rapide”, GPU-ul cu 6 nuclee oferă performanțe cu 20% mai bune și o eficiență energetică sporită, iar Neural Engine operează de două ori mai rapid.
A17 introduce și noi funcții grafice, precum umbrirea rețelei și accelerarea hardware ray tracing, funcții pe care Apple le consideră cele mai rapide de pe orice smartphone și până la patru ori mai rapide decât ray tracing-ul software. Apple a adăugat și un decodor hardware AV1. S-ar putea să vă întrebați de ce aveți nevoie de atât de multă putere într-un telefon – cel mai probabil nu aveți, decât dacă sunteți un pasionat al jocurilor.
A16 Bionic, produs printr-un proces de 4 nm, a fost descris de Apple în 2022 ca fiind „cel mai rapid cip din orice smartphone”, cu 40% mai rapid decât cel mai apropiat competitor, 10% mai rapid decât A15 Bionic și cu 20% mai eficient energetic. Astfel, se poate anticipa că iPhone 15 aduce îmbunătățiri față de iPhone 14, 13 și SE.
Stocarea poate fi un criteriu decisiv pentru mulți. Doar modelele Pro și Pro Max oferă 1 TB de stocare internă. Într-adevăr, dacă intenționați să înregistrați și să aveți acces facil la o cantitate mare de videoclipuri de înaltă rezoluție, acesta ar putea fi un plus. Pentru majoritatea, însă, ar putea fi excesiv.
Fiecare iPhone vine în trei sau patru variante de capacitate. Fiindcă iPhone-urile nu dispun de un slot pentru card microSD, este esențial să evaluați necesarul de spațiu înainte de a cumpăra. Pentru utilizatorul mediu, 128 GB este adesea suficient. iPhone SE este singurul care oferă și o variantă de 64 GB, iar recomandarea noastră ar fi să investiți puțin mai mult pentru modelul de 128 GB.
Înainte de a vă hotărî cât spațiu de stocare să alegeți, verificați utilizarea actuală a spațiului pe telefonul dvs. (accesând Setări > General > Stocare iPhone) și estimați cât spațiu aveți nevoie în realitate. Puteți citi și ghiduri despre cât spațiu de stocare este recomandat pentru un iPhone.
iPhone | Procesor | Depozitare | Durata de viata a bateriei |
---|---|---|---|
iPhone 15 Pro Max | Cip A17 Pro, procesor cu 6 nuclee, GPU cu 6 nuclee | 256 GB 512 GB 1 TB | Până la 29 de ore de redare video, încărcare de până la 50% în 35 de minute cu adaptor de 20 W sau mai mare |
iPhone 15 Pro | Cip A17 Pro, procesor cu 6 nuclee, GPU cu 6 nuclee | 128 GB 256 GB 512 GB 1 TB | Până la 23 de ore de redare video, încărcare de până la 50% în 30 de minute cu adaptor de 20 W sau mai mare |
iPhone 15 Plus | Cip A16 Bionic, procesor cu 6 nuclee, GPU cu 5 nuclee | 128 GB 256 GB 512 GB | Până la 26 de ore de redare video, încărcare de până la 50% în 35 de minute cu adaptor de 20 W sau mai mare |
iPhone 15 | Cip A16 Bionic, procesor cu 6 nuclee, GPU cu 5 nuclee | 128 GB 256 GB 512 GB | Până la 20 de ore de redare video, încărcare de până la 50% în 30 de minute cu adaptor de 20 W sau mai mare |
iPhone 14 Plus | Cip A15 Bionic, procesor cu 6 nuclee, GPU cu 5 nuclee | 128 GB 256 GB 512 GB | Până la 26 de ore de redare video, încărcare de până la 50% în 35 de minute cu adaptor de 20 W sau mai mare |
iPhone 14 | Cip A15 Bionic, procesor cu 6 nuclee, GPU cu 5 nuclee | 128 GB 256 GB 512 GB | Până la 20 de ore de redare video, încărcare de până la 50% în 30 de minute cu adaptor de 20 W sau mai mare |
iPhone 13 | Cip A15 Bionic, procesor cu 6 nuclee, GPU cu 4 nuclee | 128 GB 256 GB 512 GB | Până la 19 ore de redare video, încărcare de până la 50% în 30 de minute cu adaptor de 20 W sau mai mare |
iPhone SE 3 | A15 Bionic, 6-core CPU, 4-core GPU | 64GB 128GB 256GB | 15 hrs video playback, up to 50% charge in 30 minutes with 20W adapter or higher |
Durată de viață a bateriei și încărcare
În 2022, seria iPhone 14 a oferit câteva creșteri bune de viață a bateriei. Pentru 2023, durata de viață a bateriei este egală cu acele telefoane. Ambele iPhone 15 și iPhone 14 pretind până la 20 de ore de redare video, comparativ cu 19 ore pentru iPhone 13. iPhone 15 Plus și 14 Plus oferă ambele 26 de ore de redare video, iPhone 15 Pro și 14 Pro 23 de ore și iPhone 15 Pro Max și 14 Pro Max până la 29 de ore de redare video.
iPhone 13 oferă până la 19 ore, în timp ce SE 3 oferă doar 15 ore de redare video. Cu toate acestea, în utilizarea obișnuită, vă puteți aștepta să obțineți mai mult de o zi de utilizare din toate iPhone-urile, au trecut câțiva ani de când a fost necesar să vă încărcați iPhone-ul în fiecare noapte, deși probabil vă veți păstra obiceiul de a face acest lucru.
Dacă uitați să vă încărcați iPhone-ul, întrebarea importantă este cât timp aveți nevoie pentru a-l conecta pentru a obține o sumă rezonabilă de încărcare? Toate iPhone-urile mai mici oferă „Încărcare de până la 50% în 30 de minute cu adaptor de 20 W sau mai mare”, în timp ce modelele mai mari necesită 35 de minute pentru a oferi același lucru.
În ceea ce privește modul în care încărcați iPhone-ul, încărcarea rapidă necesită un adaptor de 20 W sau mai mare care se conectează fie la USB-C pe iPhone-urile din 2023, fie la portul Lightning pe iPhone-urile mai vechi. Toate, cu excepția iPhone SE 3, pot fi încărcate și wireless prin MagSafe.
Durata de viață a bateriei și timpii de încărcare pot fi văzute în tabelul de mai sus.
Ce iPhone ar trebui să cumpăr?
Cel mai bun iPhone pe care îl puteți cumpăra chiar acum este iPhone 15 Pro Max, cu funcțiile sale suplimentare ale camerei și o viață mai lungă a bateriei. Cu toate acestea, dacă doriți un iPhone mai mic și mai ușor, iPhone 15 Pro este încă o alegere bună.
Dacă nu aveți buget pentru iPhone 15 Pro sau Pro Max, iPhone 15 și 15 Plus sunt încă alegeri bune. Dacă doriți un ecran mai mare, atunci nu trebuie să vă mulțumiți cu cel mai scump iPhone de la Apple. Dacă alegeți aceste iPhone-uri, veți rata teleobiectivul, iar capacitățile grafice ar putea să nu fie la fel de bune, dar pentru majoritatea oamenilor aceste telefoane vor fi mai mult decât suficiente.
Puteți economisi bani și puteți opta în schimb pentru un iPhone 14 sau 13, care ar putea atrage dacă faceți upgrade de la un iPhone deosebit de vechi. Recomandarea noastră ar fi că, dacă economisirea banilor este cel mai important lucru, iPhone 13 este o alegere mai bună, deoarece nu există prea multe pentru a-l diferenția de iPhone 14. Alegerea între un iPhone 13 și iPhone 14 va depinde de cât de mult îmbunătățirile camerei și ora suplimentară de viață a bateriei în noul iPhone contează. Există și funcții de siguranță, dar nu credem că oamenii vor cumpăra iPhone-uri noi doar din cauza acestor funcții.
Dacă este un ecran mare, vrei ca iPhone 14 Plus să fie singura ta opțiune la preț redus. Dacă doriți cel mai mic iPhone, acum există doar unul dintre care să alegeți (cu excepția cazului în care găsiți un iPhone 13 mini recondiționat). iPhone SE 3 oferă și butonul Home, care, pentru unii, este încă esențial.