- Masina de paine Tefal Home Bread Baguette PF610138
- Masina de paine Tefal Pain Doré PF210
- Masina de paine Panasonic SD-ZB2512KXE
- Masina de paine Heinner HBM-690 W
- Masina de paine Star-Light MPD-700W
Cele mai bune masini de paine simplifica obtinerea painii coapte, astfel incat singurul lucru de care aveti nevoie pentru a coace este sa obtineti ingredientele si sa apasati cateva butoane. Cu unul dintre cele mai bune aparate de paine din arsenalul dvs., va puteti bucura de placerea painilor proaspat coapte cu un efort minim.
Toate amestecarile, framantarea, cresterea si coacerea au loc automat in interiorul masinii. Exista modele care fac paini de toate dimensiunile si soiurile si chiar unele care fac paine fara gluten. Cele mai bune masini de paine vor coace paini cu cruste uniform coapte si rumenite. Puteti chiar sa le setati sa se coaca in timp ce dormiti!
Daca urasti munca implicata in framantare si stresul de a gasi un loc cald pentru ca aluatul tau sa creasca, iti recomandam sa vezi topul nostru pentru cele mai bune masini de facut paine.
Alte idei care s-ar putea potrivi de minune in casa ta:
Cea mai buna masina de facut paine: Recomandari
De ce JICO? La JICO, experții noștri cu peste 10 ani de experiență în domeniu lucrează neobosit pentru a analiza și evalua o gamă largă de produse și servicii. Eforturile noastre sunt menite să te sfătuiască și să te ghideze în descoperirea soluțiilor ideale, potrivite nevoilor și bugetului tău. Vezi cum testăm »
Masina de paine Tefal Home Bread Baguette PF610138
Specificații
- Capacitate: 1500 g
- Putere: 1600 W
- Numar palete: 2
- Numar programe: 16
- Material cuva: inox
Avantaje
Capacitate mare de productie, paine mare de 1,5Kg
Dezavantaje
Instructiuni de utilizare scrise sumar
Review
Masina de paine Tefal Bread of the World este solutia perfecta pentru a prepara paine proaspata sau baghete crocante pentru intreaga familie. Prepara pana la 1.5 kg de paine datorita invelisului antiaderent al recipientului. Cele 2 palete dispun de o miscare de rotatie opusa una fata de cealalta pentru a amesteca si framanta aluatul pentru paine devenind astfel omogen.
Masina are functii de mentinere la cald si programare coacere, asa ca te vei bucura de o paine calda chiar si cand vii de la serviciu. Cele 16 programe ce includ prepararea unor specialitati diverse, se apla pozitionate pe un panou digital foarte intuitiv.
Citește mai mult
Masina de paine Tefal Pain Doré PF210
Specificații
- Capacitate: 1000 g
- Putere: 700 W
- Numar palete: 1
- Numar programe: 12
- Material cuva: teflon
Avantaje
Silentioasa si cu programe diversificate.
Dezavantaje
Nu are fereastra de vizitare, astfel ca nu veti putea urmari procesul de dospire.
Review
Tefal Pain Doré schimba rutina micului dejun. Cu programele automate poti prepara paine frantuzeasca, de secara, paine integrala, dulce sau fara gluten, briose, prajituri si chiar gem si terci!
De la 500 g pana la 1 kg painea poate fi pentru toate poftele. Selecteaza culoarea crustei: de la paine alba si moale la paine rumenita si crocanta, prin trei niveluri de setare.
Citește mai mult
Masina de paine Panasonic SD-ZB2512KXE
Specificații
- Capacitate: 1200 g
- Putere: 550 W
- Numar palete: 2
- Numar programe: 17
- Material cuva: strat neaderent pe baza de fluoropolimer diamantat
Avantaje
Economisiti energie intrucat are puterea mica
Dezavantaje
Respectati cantitatea ingredientelor pentru a nu depasi cuva in timpul coacerii.
Review
Intr-adevar o masina de facut paine inteligenta. Tehnologie de ultima generatie, cu senzor de temperatura, dozator de drojdie, dozator de stafide si nuci. Dozatorul de drojdie injecteaza drojdia la momentul oportun, asemenea unui brutar priceput. Dozatorul de stafide si nuci distribuie fructe uscate, stafide, nuci si cereale. El asigura distribuirea egala in paine a ingredientelor adaugate.
Cat despre paine, ei bine, este perfecta indiferent de tipul fainii pe care o utilizati. Puteti alege unul din cele trei niveluri de dimensiuni pentru paine si culoare pentru coaja, pentru a coace exact painea dorita.
Citește mai mult
Masina de paine Heinner HBM-690 W
Specificații
- Capacitate: 900 g
- Putere: 600 W
- Numar palete: 1
- Numar programe: 12
- Material cuva: teflon
Avantaje
Usoara, puteti sa o depozitati manevrand-o frecvent.
Dezavantaje
Panou mecanic de administrare butoane.
Review
Masina de facut paine HBM-690W are un timer pentru pornire programabila de pana la 13 ore. Programezi si e gata cand vrei. Astfel vei putea sa iti organizezi timpul eficient, iar painea va fi gata fix inainte sa te pui la masa.
De la reteta de paine obisnuita, pana la paine integrala, de secara, paine dulce sau paine frantuzeasca, posibilitatile sunt nelimitate, si asta pentru ca aparatul iti pune la dispozitie 12 programe de preparare. Tu trebuie doar sa adaugi ingredientele necesare si sa setezi programul dorit.
Citește mai mult
Masina de paine Star-Light MPD-700W
Specificații
- Capacitate: 900 g
- Putere: 700 W
- Numar palete: 1
- Numar programe: 12
- Material cuva: teflon
Avantaje
Raportul calitate pret este ok, fiind priintre cele mai ieftine masini de facut paine.
Dezavantaje
Cam zgomotoasa, daca o programezi seara pentru a realiza paine pentru micul dejun, intr-un apartament mic, se aude.
Review
Cu ajutorul masinii de paine Star-Light MPD-700W va puteti pregati singuri si cu ingredientele proprii painea, cozonacul sau oricare alt desert.
Masina de paine are 12 programe presetate gata de utilizare cu ajutorul carora puteti face de la paine integrala, la varietati de cozonaci ca la mama acasa.
Programul de intarziere si cel rapid va vor ajuta in organizarea eficienta a timpului dumneavoastra.
Citește mai mult
Cea mai buna masina de facut paine
Nu exista nicio indoiala ca painea de casa este delicioasa, dar nu toata lumea are timpul sau dorinta de a framanta si a prepara aluat, dar mai ales sa si astepti dospirea acesteia. Desi procesul de preparare a painii nu este dificil, este necesar sa fie disponibil pentru a lucra cu aluatul in diferite etape. Intregul proces poate dura mai multe ore, ceea ce nu este convenabil sau practic pentru multi oameni.
O masina de paine combina un mixer cu viteza mica si un cuptor mic intr-un singur aparat care suplineste aproape toata munca din procesul de fabricare a painii. Tot ce trebuie sa faceti este sa masurati ingredientele, sa apasati cateva butoane si sa scoateti painea finita din aparat cand este complet coapta. Una sau doua palete se amesteca si apoi se framanta aluatul, in timp ce temperatura este controlata pentru una sau doua cresteri calde inainte ca painea sa fie coapta in cele din urma la o temperatura mai ridicata.
In timp ce unele masini sunt foarte simple, altele includ functii precum pornirea intarziata, setari pentru o varietate de stiluri de paine si chiar posibilitatea de a face gem in masina. Pe langa caracteristici, masinile de paine pot fi clasificate dupa forma painii finite. Fie ca doriti sa creati o paine alba dreptunghiulara de baza pentru paine alba sau sa experimentati cu paine fara gluten si artizanala, exista un producator de paine care va satisface cerintele dvs. de copt.
Ce trebuie sa am in vedere cand cumpar o masina de facut paine
Capacitatea painii
Ganditi-va cati oameni doriti sa hraniti cu painea dvs. recent facuta si luati in considerare cantitatea de paine pe care o puteti termina inainte ca aceasta sa devina veche. Multe masini de paine au setari pentru mai multe dimensiuni de paine, dar dimensiunea maxima variaza de la o masina la alta.
Majoritatea producatorilor acestor masini de paine produc paini care cantaresc de la 300 g pana la 650 g, dar unele modele sunt capabile sa coaca paini mai mari, de 1 1/2 kg.
In teorie, puteti adauga mai multa sau mai putina faina si apa la orice masina de paine pentru a face o paine mai mare sau mai mica, dar daca incercati sa coaceti o paine mare intr-o masina conceputa pentru paini mica, ar putea fi necoapta, sau prea mult umflata in forma.
Si coacerea unei paini mici intr-o masina conceputa pentru paini mai mari ar putea duce la o paine foarte turtita, cu o textura uscata si o crusta prea arsa si groasa.
Retineti ca painile mai mari si mai grele vor necesita mai multa putere pentru a coace. Majoritatea masinilor pentru paine au o putere cuprinsa intre 500 si 1000 de wati. Daca intentionati sa coaceti paini mai dense sau paini cu multe suplimente, cum ar fi nuci, seminte sau fructe uscate, veti dori sa cautati o masina de paine cu putere superioara, pentru a va asigura ca poate coace paini mai dense.
Dimensiunea si greutatea masinii de paine
Masinile mai mari sunt mai putin convenabile pentru deplasare si depozitare, dar tind sa fie incarcate cu mai multe optiuni pentru fabricarea painii. Masinile mai mici sunt mai usor de depozitat la vedere atunci cand nu sunt utilizate, dar pot avea mai putine setari si nu pot face paini mari.
Forma vasului de copt
Cand coaceti paine in cuptor normal, puteti alege forma si dimensiunea tavii sau puteti face paini in forma libera manual. Cand coaceti intr-un aparat de paine, toata painea dvs. va avea aceeasi forma de baza, deoarece exista o singura forma care poate fi utilizata. Majoritatea masinilor pentru paine sunt paini inalte / verticale sau dreptunghiulare.
Palete de framantat
Producatorii de paine vor include o paleta de framantat, dar masinile de ultima generatie vin de obicei cu doua palete. Mai multe palete sunt de preferat pentru cele mai bune rezultate de framantare.
Daca paleta (lamelele) de framantat raman in pozitie in timpul coacerii, painile vor avea una sau doua gauri in care a fost amplasata paleta.
Majoritatea utilizatorilor accepta acest defect estetic al produsului final ca un compromis pentru usurinta si comoditatea de a savura painea proaspat coapta
Cu toate acestea, daca preferati paini fara aceste gauri, cautati o masina de paine care are palete pliabile sau detasabile. Masinile cu palete detasabile vor emite un sunet dupa framantare, astfel incat sa puteti scoate aluatul, sa indepartati paletele si apoi sa asezati aluatul inapoi in tigaie pentru cresterea finala si coaceti.
Setari pre-programate
Masinile de paine de astazi sunt incarcate cu functii, care pot fi distractive de testat, dar o masina cu prea multe functii ar putea fi prea complicata pentru nevoile dvs. Sunteti interesat sa incercati diferite stiluri de paine sau pur si simplu veti face paine pentru sandwich in fiecare saptamana?
Cele mai simple masini ofera putine variante, dar unele masini includ setari pentru paine dulce, paine integrala, aluat, paine franceza, aluat pentru pizza si multe altele. Fiecare dintre aceste setari ajusteaza timpul de framantare, timpul de crestere si timpul de coacere pentru a produce cea mai buna paine posibila pentru acele tipuri de paine.
Setarile suplimentare sunt la indemana pentru persoanele care doresc sa experimenteze diferite tipuri de cereale si stiluri de paine, dar un simplu producator de paine va fi suficient daca obiectivul dvs. este sa faceti paine tip sandwich pentru a inlocui painea cumparata din magazin.
Veti gasi, de asemenea, setari de paine expresa pentru amestecarea, framantarea si coacerea unei paini de aluat in mai putin de o ora, ceea ce poate fi o caracteristica convenabila daca doriti sa scoateti o paine rapida pentru a servi cu cina.
Majoritatea masinilor pentru paine includ optiunea de a framanta aluatul fara a-l coace, astfel incat sa puteti coace aluatul masinii de paine intr-un cuptor standard, daca preferati. Exista, de asemenea, optiunea de a coace fara amestecare sau framantare daca doriti sa coaceti tort sau briose intr-un aparat de paine. S-ar putea sa intalniti masini de paine cu optiuni pentru prepararea gemului sau a iaurtului, dar aceste setari sunt utile numai daca le veti folosi de fapt.
Unele masini de paine au dozatoare automate de fructe si nuci incorporate in capac, astfel incat nu trebuie sa va aflati in apropiere sau sa nu uitati sa le adaugati in aluat inainte de coacere. Puteti umple aceste dozatoare cu nuci, seminte sau fructe uscate, cum ar fi stafide sau caise tocate, in acelasi timp in care adaugati ingredientele painii in tigaia de paine.
Majoritatea masinilor cu aceste dozatoare automate sunt programate sa elibereze suplimentele in aluat spre sfarsitul perioadei de framantare, astfel incat ingredientele sa nu fie zdrobite sau taiate de paletele de framantare.
Controlul crustei
Majoritatea masinilor de paine au setari pentru a alege felul dorit al crustei dvs., de la cea mai putin coapta la mediu pana la cea mai rumenita. Desi aceasta caracteristica nu este esentiala pentru a coace o paine buna, este placut sa puteti controla nivelul crustei atunci cand faceti paini de specialitate.
Painile dulci se pot rumeni foarte repede, in timp ce alte aluaturi ar putea avea nevoie de putin timp de coacere suplimentar pentru a trece dincolo de culoarea crustei prea putin rumenite. Cat de prajita iti place crusta este, de asemenea, o preferinta personala, deci poate fi bine sa alegi exact rezultatul pe care il doresti de fiecare data.
Daca doriti sa pastrati un ochi pe scoarta pe masura ce se rumeneste, luati in considerare o masina de paine cu o fereastra de vizualizare incorporata in capac, care va permite sa observati procesul de fabricare a painii de la framantare la coacere.
Optiuni fara gluten
Daca ati facut vreodata paine fara gluten, stiti ca procesul este diferit de prepararea painii standard si aluatul se comporta mult diferit. In timp ce multe aparate de paine ofera acum setari fara gluten, cautati unul care sa acorde prioritate functiei respective daca va veti concentra pe painea fara gluten. Unele masini au doar o singura setare pentru painea fara gluten, iar altele au mai multe optiuni pentru diferite stiluri de paini fara gluten.
Desigur, rezultatele vor varia in functie de tipul de faina pe care il utilizati, asa ca cel mai bine este sa consultati retete fara gluten adaptate pentru un aparat de paine. Daca intentionati sa preparati paine fara gluten intr-o masina care a fost folosita anterior pentru painea obisnuita, va trebui sa curatati fiecare colt pentru a elimina orice resturi de gluten ramase care ar putea sa va influenteze gustul la painile fara gluten.
Start intarziat
Indiferent de masina pe care o alegeti, painea de cea mai buna calitate dureaza aproximativ patru ore sau mai mult pentru a se amesteca, framanta, creste si coace. Unele masini au cicluri de coacere rapida care produc paine finita in mai putin timp, dar chiar si asta ar putea sa nu fie suficient de rapid daca doriti painea proaspata la micul dejun si nu doriti sa va treziti mai devreme pentru a masura faina, apa si drojdia.
O optiune de pornire intarziata va permite sa pregatiti painea proaspat coapta oricand doriti, indiferent daca doriti sa va treziti cu mirosul de coacere a painii sau doriti sa aveti painea pregatita cand veniti de la serviciu pentru a servi cu cina.
Pret
In medie, va puteti astepta sa cheltuiti undeva intre 400 si 650 RON pentru o masina decenta de paine de la o marca de gama medie. Unii producatori de paine de la marci de buget pot avea un pret mai mic de 400 RON, in timp ce alte marci de ultima generatie, precum Breville si Zojirushi, pot costa 1500 RON sau mai mult.
Garantie
Garantia tipica pentru masinile de paine este de un an, acoperind de obicei defectele de fabricatie, mai degraba decat uzura sau utilizarea incorecta. Acoperirea specifica poate varia in functie de producator si model, deci este intotdeauna o idee buna sa verificati detaliile inainte de cumparare. Garantii suplimentare sunt disponibile la cumparare de la unii furnizori.
Tipuri de aparate de facut paine
Masini de paine verticale
Cand au fost vandute pentru prima oara masinile de paine, acestea produceau paini de forma inalta si dreptunghiulara. Vasele pentru paine erau patrate sau usor dreptunghiulare, dar painile finite tindeau sa fie prea inalte si in forma verticala in comparatie cu painea standard, rezultand o paine care avea o forma neobisnuita.
Aceste masini verticale de paine sunt inca populare astazi. Au tendinta de a avea o amprenta mai mica, astfel incat ocupa mai putin spatiu pe masa si sunt mai usor de depozitat. De asemenea, sunt mai putin costisitoare si fac paini mai mici, deci sunt o optiune buna pentru gospodariile mici sau pentru oricine nu mananca atat de multa paine.
Dezavantajul painii verticale este ca forma poate fi ciudata pentru a face sandvisuri si poate fi necesar sa taiati feliile pentru a le face sa se incadreze bine in prajitorul de paine. De asemenea, deoarece elementul de incalzire este situat pe partea de jos a acestor masini, painile foarte inalte se pot coace inegal, cu o rumenire mai inchisa pe partea de jos si o crusta superioara foarte deschisa.
Masini de paine orizontale
Daca painile inalte au o forma prea incomoda pentru dvs., cautati o masina de paine care sa produca paini orizontale, in forma dreptunghiulara, care seamana mai mult cu painea care a fost coapta intr-o forma standard.
Aceste masini au o tava mai lunga si o camera de coacere mai mare si tind sa poata coace paini mai mari decat masinile de paine verticale. Desi, capacitatea crescuta de coacere inseamna ca acest stil de fabricare a pauzelor tinde sa fie mai mare in general si va ocupa mai mult spatiu in bucatarie.
Deoarece exista mai mult spatiu pentru ca aluatul sa se miste intr-o tigaie orizontala, dreptunghiulara, masinile echipate cu o singura paleta pot fi mai putin eficiente la framantarea aluatului. Uneori, aluatul se poate bloca pe un capat al tavii, in timp ce paleta se roteste singura, ceea ce poate duce la formarea inegala a painilor, cu mai mult aluat pe un capat sau un mijloc inalt cu capete mai scurte. Masinile de ultima generatie ar putea avea doua palete pentru framantat, astfel incat aluatul este framantat mai eficient, iar forma painii finite este mai uniforma.
Desi rezultatele la coacere pot diferi de la un model de aparat de paine la altul, textura painii coapte intr-o masina este destul de diferita de cea a painii la cuptor, chiar si atunci cand se utilizeaza aceeasi reteta. Painea nu va fi usoara si aerisita, painea pentru masina are, in general, o textura densa mai grea si mai comprimata.
Faina speciala pentru masina de paine
Desi puteti imbunatati rezultatele de coacere folosind faina de masina de paine (mai degraba decat faina universala), diferenta de multe ori nu garanteaza costul adaugat al fainii de specialitate. Producatorii de masini de paine recomanda faina de masina de paine, cea integrala, dar puteti obtine rezultate bune cu faina obisnuita. Uneori, simplul experiment cu ingrediente si masuri poate imbunatati rezultatele coacerii.
Ce face ca painea de la paine sa aiba o textura atat de densa? Spatiul restrans al formei restrange usor procesul de crestere, iar painea se coace la acest nivel. Modul in care este conceput ciclul de coacere al fabricarii de paine poate afecta, de asemenea, cat timp si cat creste, la fel ca anumite ingrediente.
O paine cu masina are adesea o forma sau dimensiune diferita de cea a painii standard, in functie de designul tavii pentru fabricarea painii.
Painea compacta densa este la fel de buna?
Da, deoarece este realizat cu aceleasi ingrediente si, in unele cazuri, poate fi mai bun, deoarece puteti crea propriile ingrediente care variaza painea si folosind cerealele integrale preferate. Unii oameni prefera, de fapt, painea pentru masina decat painea coapta sau cumparata in magazin.
Exista ceva de spus pentru o paine prajita dens texturata. Pe de alta parte, o felie de paine este mult mai frumoasa daca a crescut mai mult, este mai usoara si mai pufoasa ca aspect.
Textura painii
In timp ce consumatorii adora painea de casa, unora nu le place textura painii coapte intr-o masina si adesea trec cu vederea comoditatea pe care o poate oferi un aparat de copt paine atunci cand vine vorba de prepararea painii. La setarea aluatului, masina face toata munca de framantare si ii permite sa treaca prin perioadele initiale de crestere si odihna. Acest lucru nu numai ca economiseste timp, dar creeaza si mai putina mizerie de copt.
Puteti face aluat de pizza, aluat dulce si aluat de baza pentru chifle, doar pentru a numi cateva optiuni, utilizand setarea aluatului si o reteta de baza pentru paine alba.
Daca porniti o paine intr-o masina de paine si o terminati in cuptor, rezultatele sunt extraordinare, cu un efort mai mic decat framantarea manuala. Cand ciclul de aluat se termina, il modelezi si ii lasi sa creasca pentru a doua oara.
Apoi coaceti in cuptor conform retetei. Folosirea unui aparat de fabricare a painii chiar si pentru o parte a procesului de paine va permite sa va concentrati asupra altor treburi casnice sau sarcini de servici, in timp ce ciclul de aluat functioneaza. Deci, intr-un sens, va permite sa efectuati mai multe treburi.
Producatorii de masini pentru paine variaza modelele in functie de programele pe care le doteza, precum si in functie de capacitatea acesteia.
Desi sunt mai scumpe, unele masini de paine au o functie de preparare gem, paine de desert, aluat dulce, fara gluten si cicluri de prajitura care le fac sa fie aparate de bucatarie versatile. Daca aveti nevoie de inspiratie pentru modalitati de utilizare a masinii dvs. de paine, consultati cateva carti de retete pentru a va oferi o multime de idei. Cu siguranta, puteti face painea in mod traditional fara un aparat de fabricare a painii, dar aceasta masinile de facut paine sunt convenabile, economisind atat curatarea, cat si timpul de pregatire al acesteia.