Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele

Ghidul nostru pentru cea mai bună cameră pentru fotografie clasifică cele mai bune alegeri de la Canon, Sony, Nikon și altele.

Autor: Autor Verificat Verificat de: Cristi Simion Autor Verificat
Actualizat:
cea mai buna camera foto

Cautati cea mai buna camera pe care o puteti cumpara in 2023? Fie ca sunteti pe piata pentru un aparat foto DSLR pentru incepatori, o camera premium sau un model mirrorless, am testat toate camerele de top pentru fiecare tip de fotografii.

Actualizam periodic acest ghid de cumparaturi pentru a include cele mai recente versiuni de camere foto. Deci, indiferent de nevoile, bugetul si asteptarile dvs., lista noastra cu cele mai bune camere va va ajuta cu siguranta sa gasiti instrumentul dvs. perfect de fotografiere.

Exista cativa factori de luat in considerare atunci cand selectati cea mai buna camera pentru dvs.

Daca doriti sa faceti upgrade de la smartphone-uri, va recomandam sa luati in considerare unul dintre cele mai puternice versiuni cuprinse in lista noastra. Fujifilm X-S10 si Nikon Z50 ofera ambele fotografii versatile, la preturi relativ accesibile. Fotografii cu experienta, pe de alta parte, ar putea gasi ca un sistem full-frame se potriveste mai bine abilitatilor lor. Modele precum Canon EOS R6 si Nikon Z6 II sunt ambele in fruntea tehnologiei fotografice, in timp ce Sony A1 este, fara indoiala, camera foto mirrorless pe care o poti cumpara cu un buget mai mic.

Fiecare camera recomandata mai jos a fost selectata deoarece ofera ceva special. Aceasta ar putea fi performanta de varf, manevrabilitate superioara sau pur si simplu o excelenta valoare pentru bani. De la modele pro axate pe fotografii pana la optiunile de vlogging, fiecare camera prezentata reprezinta cea mai buna varianta din categoria sa.

Doriti o scurtatura catre cea mai buna camera foto pe care o puteti cumpara in 2023?

Preferatul nostru general este Fujifilm X-T5. Versatila, puternica si distinctiva, este cea mai buna camera hibrida de pe piata in acest moment. Dar asta nu inseamna ca este optiunea perfecta pentru toata lumea – mai ales daca ati investit deja in lentile de la un alt producator. Sony A7 III, de exemplu, este o optiune ceva mai veche, care continua sa reprezinte o valoare excelenta pentru bani.

Cititi intregul ghid de mai jos si veti gasi cu siguranta o camera care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs. de fotografiere. Fiecare intrare din rezumatul nostru este un performant dovedit – tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti care se potriveste cel mai bine nevoilor si bugetului dvs.

Cea mai buna camera foto: Top 10 Modele

De ce JICO? La JICO, experții noștri cu peste 10 ani de experiență în domeniu lucrează neobosit pentru a analiza și evalua o gamă largă de produse și servicii. Eforturile noastre sunt menite să te sfătuiască și să te ghideze în descoperirea soluțiilor ideale, potrivite nevoilor și bugetului tău. Vezi cum testăm »

Fujifilm X-T4

Specificații

  • Dimensiune senzor: APS-CR
  • Rezolutie: 26,1 MP
  • Vizor: 3.690 K puncte
  • Monitor: ecran tactil cu unghi de inclinare de 3,0 inci, 1.620 K puncte
  • Autofocus: AF de 425 puncte
  • Rata maxima de fotografiere continua: 15 cps (obturator mecanic), 30 cps (electronic)
  • Filme: 4K la 60 p
  • Nivel utilizator : Intermediar
Fujifilm X-T4 - #1 top cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
Locul 1 pentru cea mai buna camera foto – Top 10 Modele

Avantaje

Calitate superioara a imaginii. IBIS, un mare bonus pentru video.

Dezavantaje

Fara mufa pentru casti. Limita de inregistrare video.

Review

Cautati o camera hibrida la fel de capabila sa inregistreze videoclipuri pe cat este fixa? Fujifilm X-T4 este cea mai buna optiune. Este cea mai buna camera APS-C pe care am testat-o ​​vreodata si se bazeaza pe fundatia impresionanta a Fujifilm X-T3 prin adaugarea de stabilizare a imaginii in corp (IBIS), fotografiere rapida in rafala si cateva modificari de succes ale designului.

Adaugarea la abilitatile sale globale este o baterie mai mare (care o mentine functionala pentru 500 de fotografii pe incarcare) si unele autofocus imbunatatite, care sunt rapide si fiabile in majoritatea scenariilor. Senzorul sau APS-C de 26MP ramane lider de clasa pentru fotografii, dar adevaratul atu al lui X-T4 este performanta sa ca camera video.

IBIS este un bonus imens aici, iar X-T4 sprijina acest lucru cu o gama larga de instrumente si o experienta excelenta de fotografiere, inclusiv un ecran tactil complet articulat. S-ar putea sa coste la fel ca multe camere full-frame, dar X-T4 si gama sa fina de obiective din seria X fac o alternativa minunata, mai mica, pentru cei care cauta un all-rounder fara oglinda.

Citește mai mult

Canon EOS R6

Specificații

  • Dimensiune senzor: Full-frame
  • Rezolutie: 20,1 MP
  • Vizor: 3.690 K puncte
  • Monitor: ecran tactil cu unghi de inclinare de 3,0 inci, 1.620 K puncte
  • Autofocus: 6.072 puncte AF
  • Rata maxima de fotografiere continua: 12 cps (obturator mecanic), 20 cps (electronic)
  • Filme: 4K la 60 p
  • Nivel utilizator : Profesional
Canon EOS R6 - #2 top cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
Locul 2 pentru cea mai buna camera foto – Top 10 Modele

Avantaje

Focalizare automata de top. IBIS excelent in cadru complet. Sloturi pentru carduri de memorie.

Dezavantaje

In prezent este o camera scumpa. Limite de inregistrare video.

Review

In timp ce Canon EOS R5 este excesiv pentru majoritatea oamenilor, EOS R6 este o alternativa full-frame mai accesibila, care este pur si simplu una dintre cele mai bune camere pe care le puteti cumpara astazi. Daca detineti deja unul dintre primele framere Canon mirrorless, cum ar fi EOS R sau oricare dintre DSLR-urile sale, acesta este un upgrade mai mult decat demn.

EOS R6 aduce cea mai buna focalizare automata din clasa, un sistem superb de stabilizare a imaginii in corp si putere de fotografiere, care il marcheaza ca o camera foarte buna pentru fotografii cu animale salbatice sau evenimente sportive. In ciuda capacitatii sale de a filma videoclipuri 4K / 60p, EOS R6 nu are optiuni precum capacitatea DCI 4K si are limitari de supraincalzire in comparatie cu rivalii precum Sony A7S III.

Dar pentru acesta din urma, este o optiune excelenta (daca este scumpa), care ofera focalizare automata extrem de impresionanta, manevrabilitate si caracteristici care o fac una dintre cele mai bune camere pe piata.

Citește mai mult

Nikon Z6 II

Specificații

  • Dimensiune senzor: Full-frame
  • Rezolutie: 24,5MP
  • Vizor: 3.690K puncte
  • Monitor: ecran tactil cu unghi de inclinare de 3,2 inci, 2.100K puncte
  • Autofocus: AF hibrid de 273 puncte
  • Rata maxima de fotografiere continua: 14fps
  • Filme: 4K la 30p
  • Nivel utilizator: Intermediar / expert
Nikon Z6 II - #3 top cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
Locul 3 pentru cea mai buna camera foto – Top 10 Modele

Avantaje

Calitate excelenta a imaginii. Manevrabilitate excelenta.

Dezavantaje

Nu are cel mai avansat Auto Focus. Ecranul nu este variabil.

Review

Nikon Z6 a domnit mult timp ca fiind camera noastra numarul unu – si, desi Z6 II este doar un succesor modest, ambele camere ar trebui sa fie cu siguranta pe lista dvs. scurta daca sunteti in cautarea unui partener cu cadru complet. Z6 continua sa ofere o valoare excelenta si cea mai buna manevrabilitate, dar credem ca Z6 II merita aproape costul suplimentar daca va permiteti.

Procesorul sau suplimentar EXPEED 6 aduce o serie de imbunatatiri, inclusiv noul mod de rafala de 14 fps (de la 12 fps pe Z6) si unele amplificari la indemana de focalizare automata (in special pentru detectarea ochilor / fetei animalelor). De asemenea, primiti un slot suplimentar pentru card UHS-II, care se alatura slotului existent XQD / CFexpress, iar o actualizare a firmware-ului va aduce un nou mod video 4K / 60p in februarie 2021.

Este pacat ca exista o usoara asteptare pentru acesta din urma, dar altfel Z6 II actualizeaza frumos fundatia foarte solida a lui Z6. Senzorul BSI CMOS full-frame de 24MP functioneaza bine la ISO-uri ridicate, iar Z6 II are o calitate de constructie de top, care se simte mai substantiala decat rivalii sai.

Citește mai mult

Fujifilm X-S10

Specificații

  • Dimensiune senzor: APS-CR
  • Rezolutie: 26,1 MP
  • Vizor: puncte de 2,36 m
  • Monitor: ecran tactil articulat de 3 inci, puncte 1,04 m
  • Autofocus: AF hibrid de 425 de puncte
  • Rata maxima de fotografiere continua: 8 fps (mecanica), 20 fps (obturator electronic)
  • Filme: 4K la 30 p
  • Nivel utilizator: Incepator / intermediar
Fujifilm X-S10 - #4 top cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
Locul 4 pentru cea mai buna camera foto – Top 10 Modele

Avantaje

Calitate superioara a imaginii si a videoclipului. IBIS intr-un corp mic. Manevrabilitate excelenta.

Dezavantaje

Nu este rezistent la apa.

Review

Este greu sa te gandesti la o alta camera care ofera acelasi amestec de dimensiuni, accesibilitate a performantei si farmec ca Fujifilm X-S10. Atat pentru pasionati, cat si pentru profesionistii care cauta un al doilea corp mic, este o optiune excelenta care acopera toate bazele pentru fotografii si videoclipuri. Veti obtine un senzor APS-C de 26,1 MP (acelasi cu cel din Fujifilm X-T4, vezi mai sus) si, impresionant pentru o camera, aceasta mica stabilizare a imaginii in corp (IBIS).

Aceasta caracteristica, care va ajuta sa pastrati calitatea imaginii in timpul fotografierii portabile, poate fi gasita si in unele camere mici Sony si Olympus, dar niciuna dintre acestea nu ofera o manevrabilitate excelenta sau gama de caracteristici a X-S10. Are un ecran cu unghi variabil la indemana, o calitate excelenta a constructiei si filmeaza si videoclipuri 4K impresionante. Asociati-l cu un obiectiv prim si aveti o camera de calatorie sau de strada fina – datorita aderentei mari a X-S10, totusi, se va potrivi si cu obiectivele mai lungi.

Citește mai mult

Sony A7 III

Specificații

  • Dimensiune senzor: Full-frame
  • Rezolutie: 24,2MP
  • Vedere: 2.359K puncte
  • Monitor: ecran tactil cu unghi de inclinare de 3,0 inci, 921K puncte
  • Autofocus: AF 693 puncte
  • Rata maxima de fotografiere continua: 10fps
  • Filme: 4K la 30p
  • Nivel utilizator: Intermediar / expert
Sony A7 III - #5 top cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
Locul 5 pentru cea mai buna camera foto – Top 10 Modele

Avantaje

Senzor excelent de 24MP. Stabilizare bazata pe senzori.

Dezavantaje

Etansarea la intemperii ar putea fi mai buna.

Review

In ciuda vechimii sale, inca ne place modelul A7 III. Miezul camerei – si anume un senzor full-frame de 24MP, video 4K, stabilizare a imaginii bazata pe senzor, fotografiere in rafala de 10 fps si un sistem AF hibrid de 693 de puncte – ramane foarte competitiv, dar cu doua sloturi pentru carduri si o baterie de 710 fotografii in plus, veti obtine o valoare excelenta pentru bani, alaturi de performante de top.

Unele actualizari de firmware si-au perfectionat si mai mult performanta AF, aducand delicatese precum AF ocular in timp real, iar acum exista o gama larga de obiective dintre care puteti alege.

Avem cateva rezerve usoare cu privire la vizor si la etansarea la vreme, dar A7 III este inca una dintre cele mai versatile camere din jur – si niciodata nu i-a oferit niciodata o valoare mai buna.

Citește mai mult

Nikon Z50

Specificații

  • Tip: Mirrorless
  • Dimensiune senzor: APS-CR
  • Rezolutie: 20,9 MPlens: montura Z
  • Tip ecran: ecran tactil inclinabil de 3,2 inci, 1.036.080 puncte
  • Vizor: EVF Rata maxima de fotografiere continua: 11 fps
  • Filme: 4K
  • Nivel utilizator: Entuziast
Nikon Z50 - #6 top cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
Locul 6 pentru cea mai buna camera foto – Top 10 Modele

Avantaje

Manevrabilitate excelenta, in stil DSLR. Vizor si ecran excelente.

Dezavantaje

Gama limitata de lentile native. Ecranul inclinabil nu poate fi utilizat cu trepied.

Review

Cautati o versiune mai mica si mai accesibila a Nikon Z6 cu cadru complet pentru calatorii si fotografiere generala? Z50 se potriveste cu factura si este o intrare excelenta in camerele mid-range, APS-C de la Nikon. Este deosebit de potrivit pentru cei care doresc sa treaca la oglinda de la un DSLR Nikon, intrucat, spre deosebire de rivalii mai mici precum Fujifilm X-T30, acesta acorda prioritate manipularii datorita aderentei sale mari si profunde.

Z50 produce fotografii grozave si are acelasi sistem de focalizare automata excelent ca Nikon Z6, care functioneaza foarte bine pentru subiecti statici, dar nu se poate potrivi cu performantele unui Sony A6400 cand vine vorba de sport si actiune. Cu un vizor impresionant si un ecran tactil inclinabil, totusi, Z50 este o camera excelenta pentru calatorii si fotografiere generala si este compatibila cu obiectivele mai vechi cu montura F printr-un adaptor optional, impreuna cu noua sticla Nikon Z-Mount.

Citește mai mult

Fujifilm X100V

Specificații

  • Tip: Premium compact
  • Senzor: APS-C X-Trans CMOS
  • Rezolutie: 26,1 MPlens: 23 mm, f / 2
  • Vizor: EVF hibrid
  • Tip ecran: ecran tactil cu unghi de inclinare de 3,0 inci, puncte 1,62 m
  • Viteza maxima de fotografiere continua: 11 fps
  • Filme: 4K
  • Nivel utilizator: Incepator / entuziast
Fujifilm X100V - #7 top cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
Locul 7 pentru cea mai buna camera foto – Top 10 Modele

Avantaje

Ecran tactil inclinabil. Senzor si focalizare automata imbunatatite. Videoclip 4K.

Dezavantaje

Are nevoie de filtru pentru etansare completa. De asemenea, este un model cam scump.

Review

Pe hartie, Fujifilm X100V nu ar trebui sa aiba sens: o camera compacta de stil ca ceva din anii 1950, cu un obiectiv fix de 23 mm f / 2 si un pret premium. Cu toate acestea, predecesorii modelului au devenit iconici in randul fotografilor – iar X100V pare sa urmeze exemplul. Subevaluat si atemporal, exista ceva foarte special in corpul retro compact.

X100V pastreaza ceea ce functioneaza, modificand doar ceea ce trebuie: exista acum un ecran tactil inclinabil foarte util si un corp rezistent la intemperii (desi trebuie sa adaugati un filtru la obiectiv pentru a obtine o etansare completa la intemperii). Configurarea obiectivului cu diafragma fixa ​​a seriei a fost intotdeauna fantastica pentru fotografia de strada si portret, iar rezultatele sunt mai bune doar acum, cand Fujifilm a adaugat un nou senzor APS-C de 26,1 MP asociat cu cel mai recent procesor X 4. Autofocusul este mai rapid, controlul zgomotului mai bun iar calitatea imaginii imbunatatita. EVF hibrid – atat optic, cat si electronic – ofera si o rezolutie mai mare.

Adaugati o viteza de fotografiere continua mai rapida si videoclipuri 4K in mix si aveti un compact foarte dorit. Sigur, este de nisa si cu siguranta nu este ieftin, dar nu exista nimic altceva.

Citește mai mult

Sony A6100

Specificații

  • Tip: Mirrorless
  • Dimensiune senzor: APS-CR
  • Rezolutie: 24,2 MPL
  • Obiectiv: Sony E-mount
  • Vizor: EVF Tipul ecranului: ecran tactil inclinabil de 2,95 inci, 921 600 puncte
  • Viteza maxima de fotografiere continua: 11 fps (mecanica)
  • Filme: 4K
  • Nivel utilizator: Incepator
Sony A6100 - #8 top cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
Locul 8 pentru cea mai buna camera foto – Top 10 Modele

Avantaje

Focalizare automata excelenta. Compacta, dar plina de caracteristici.

Dezavantaje

Iti va lua ceva timp sa inveti capabilitatile.

Review

De la lansarea sa in urma cu cinci ani, Sony A6000 de baza a dovedit o camera extrem de populara. Succesorul sau, A6100, ia reteta existenta si adauga cateva modificari care il ajuta sa concureze cu pachetul fara oglinda de astazi. Compact, dar capabil, A6100 imperecheaza o constructie prietenoasa pentru incepatori cu un set de caracteristici care nu ii va dezamagi pe cei mai aventurosi.

Poate dura ceva timp pentru a intelege potentialul camerei, dar exista multe: senzorul APS-C este acelasi cip de 24,2MP gasit in camerele Sony premium, in timp ce sistemul de focalizare automata este impartit cu flagship-ul Sony A6600. Rezultatul este abilitati excelente de urmarire continua si, asociat cu un obiectiv bun, imagini cu o multime de detalii si culori in general precise.

Durata de viata a bateriei este, de asemenea, decenta, iar ecranul inclinabil este acum sensibil la atingere, desi functionalitatea sa este destul de limitata. Anumite ciudatenii de performanta si manipulare sunt impartasite cu fratii sai mai scumpi – Auto ISO nu se potriveste cu subiectii in miscare rapida, de exemplu -, dar acestea sunt mai iertabile pe un model entry-level, in special un versatil atat de solid ca A6100. Merita sa fie la fel de popular ca predecesorul sau.

Citește mai mult

Nikon D3500

Specificații

  • Tip: DSLR
  • Senzor: APS-C CMOS, 24,2 MP
  • Suport lentile: Nikon F
  • Ecran: 3-inch, 921K puncte
  • Vizor: Optic
  • Fotografiere continua: 5 fps
  • Filme: 1080p
  • Nivel utilizator: Incepator
Nikon D3500 - #9 top cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
Locul 9 pentru cea mai buna camera foto – Top 10 Modele

Avantaje

Durata mare de viata a bateriei. Selectie masiva de lentile disponibile.

Dezavantaje

Fara video 4K. Screen touch-ul nu este foarte senzitiv.

Review

Aceasta lista este dominata de camerele mirrorless, dar daca totusi preferati avantajele DSLR – si anume manevrabilitatea lor, durata de viata superioara a bateriei si valoarea – atunci Nikon D3500 este cel mai bun pentru incepatori care doresc sa inceapa fotografia. Luand bagheta de la Nikon D3400 de mare succes, aduce un senzor APS-C de 24MP si o durata de viata incredibila a bateriei de 1.550 de fotografii, care bate rezistenta majoritatii camerelor fara oglinda de aproximativ trei ori.

Modul util Ghid este acolo pentru a merge pe incepatori prin crearea de efecte precum un fundal neclar, in timp ce sistemul Nikon DX are o gama larga de obiective. Daca incepeti, va recomandam sa cumparati D3500 cu obiectivul AF-P DX 18-55mm f / 3.5-5.6G VR, deoarece aduce reducerea vibratiilor la indemana pentru un cost suplimentar foarte mic.

Cei care cauta o camera foto prietenoasa pentru calatorii ar trebui sa ia in considerare alternativele fara oglinda, cum ar fi Fujifilm X-T200 si Canon EOS M50, dar in caz contrar aceasta ramane o modalitate stralucitoare de a invata notiunile de baza fotografice si de a incepe noul hobby.

Citește mai mult

Sony A7S III

Specificații

  • Tip: Mirrorless
  • Dimensiune senzor: Full Frame
  • Rezolutie: 12,1 MPlens: Sony EViewfinder: 9,44MP EVF
  • Monitor: ecran articulat de 1,44 m punct
  • Viteza maxima de fotografiere continua: 10 fps
  • Filme: 4K la 120 fps
  • Nivel utilizator: intermediar / expert
Sony A7S III - #10 top cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
Locul 10 pentru cea mai buna camera foto – Top 10 Modele

Avantaje

Calitate fantastica a luminii. Ecran tactil

Dezavantaje

Pretul cam piperat.

Review

Pentru o lunga perioada de timp s-a parut ca Sony A7S III nu va ajunge niciodata, dar a meritat sa asteptati – daca sunteti in cautarea unei camere hibride full-frame orientate spre video, aceasta este in prezent cea mai buna pe care o puteti Cumpara. De fapt, singurul motiv pentru care A7S III nu este mai mare in aceasta lista este din cauza etichetei de pret pro-nivel.

Daca va puteti permite si aveti nevoie de o camera mica 4K, extrem de capabila in conditii de lumina slaba, atunci cu siguranta nu veti fi dezamagiti. Calitatea video este exceptionala si puteti inregistra si pentru o perioada foarte lunga de timp – spre deosebire de Canon EOS R5, mai limitata, nu am intampinat avertismente de supraincalzire si am putut sa filmam cu mult peste 30 de minute.

A7S III este o camera profesionista dotata cu functii video profesionale: capacitatea de a fotografia de 16 biti brut pe portul sau HDMI de dimensiuni complete, focalizare automata excelenta, vizor de 9,44 MP si stabilizare a imaginii in corp (IBIS) pentru a ajuta la eliminarea acestor micro-jitters la fotografierea handheld. Bineinteles, primiti si o mufa pentru casti si o mufa de 3,5 mm pentru microfon, plus optiunea audio XLR si patru intrari audio prin intermediul accesoriului XLR-K3M.

Daca nu solicitati fotografii de inalta rezolutie, este o camera mai mult decat capabila pentru fotografiile dvs. Fara indoiala este scump, dar Sony A7S III este, de asemenea, cea mai buna camera din clasa sa si duce videoclipurile fara oglinda la noi culmi.

Citește mai mult

Cea mai buna camera foto

cea mai buna camera foto ghid cumparaturi
Cea mai buna camera foto: Ghid de cumparaturi

Cautati un ghid mai cuprinzator pentru a afla care este cea mai buna camera foto? Ai ajuns in locul potrivit.

Exista atat de multe optiuni disponibile incat poate fi dificil sa stii de unde sa incepi. Nu va faceti griji, suntem aici pentru a va ajuta!

Acest ghid este conceput pentru a va invata tot ce trebuie sa stiti despre cumpararea unei camere, astfel incat sa va puteti simti increzatori atunci cand efectuati acea achizitie.

Tipuri de camere foto

Exista o multime de diferite tipuri de camere, de la mici aparate foto la DSLR-uri pro. Sa aruncam o privire la diferitele tipuri si la ce le face unice!

camera foto dslr
Cea mai buna camera foto: DSLR

Camera foto DSLR

Cand va ganditi la o camera mare, eleganta, scumpa, va imaginati probabil o camera foto DSLR. Aceste camere sunt alcatuite din doua parti principale – corpul si obiectivul. Lentilele pot fi scoase si schimbate (denumite si interschimbabile). Dar veti avea nevoie de ambele parti – corpul si obiectivul – pentru a face o fotografie. DSLR-urile au o oglinda care va permite sa priviti efectiv prin obiectiv in timp ce va compuneti imaginea. Acest lucru va ofera cea mai exacta idee despre cum va arata imaginea dvs. finala atunci cand faceti fotografia.

Acum, cand apasati declansatorul, camera inregistreaza scena ca o imagine digitala pe un senzor. In DSLR-urile, acesti senzori sunt destul de mari (de obicei, dimensiunea filmului de 35 mm sau putin mai mic). Avantajul senzorului mare este ca ofera performante mai bune la zgomot redus la lumina si o estompare mai buna a fundalului.

Dar cand vine vorba de calitatea imaginii, o mare parte a povestii este obiectivul (aka sticla). Vedeti, obiectivul colecteaza lumina din scena voastra. Cu cat este mai buna calitatea obiectivului, cu atat este mai buna calitatea imaginii finale create.

Si iata vestile minunate: cu DSLR-urile, exista atat de multe tipuri de obiective de inalta calitate, incat aveti o multime de optiuni atunci cand vine vorba de a obtine varietate si de a deveni creativi cu fotografia dvs. Vom vorbi mai multe despre lentile mai tarziu in acest ghid!

Daca sunteti interesat sa urmariti fotografia ca un hobby serios sau profesional, atunci cautati un DSLR.

camera foto mirrorless
Cea mai buna camera foto: Mirrorless

Camera foto Mirrorless

In ultimii ani, camerele foto mirrorless au devenit din ce in ce mai populare, avand multe dintre aceleasi caracteristici ca un DSLR, dar intr-un corp mai mic.

La fel ca DSLR-urile, camerele mirrorless vin si cu obiective interschimbabile. In general, calitatea si selectia lentilelor pentru corpurile fara oglinda nu sunt la egalitate cu DSLR-urile, dar cu siguranta s-au imbunatatit. Si acum exista camere fara oglinda care se mandresc cu un cadru complet, de aceeasi dimensiune ca si cele gasite in DSLR-urile profesionale, facand acest gen de camere chiar mai atragator.

Acestea fiind spuse, majoritatea camerelor mirrorless au unele dezavantaje in raport cu DSLR-urile. Desi exista acum cateva modele cu senzori full frame, majoritatea camerelor mirrorless au senzori mai mici decat DSLR-urile, ceea ce inseamna ca nu vor fi la fel de bune la inregistrarea adancimii de camp sau la fotografiere in conditii de lumina slaba.

Dar camerele mirrorless au avantajele lor. In special, sunt in general mult, mult mai mici si mai usoare decat DSLR-urile.

Acest format de camera este excelent pentru toata lumea, de la amatori la fotografi mai avansati.

camera foto point and shoot
Cea mai buna camera foto: Point and Shoot

Camera foto Point and Shoot

Point-and-shoot-urile sunt cele mai mici camere dedicate in primul rand fotografiei (telefoanele cu camera sunt de obicei mai mici).

Marele avantaj al camerei este dimensiunea sa. Deoarece sunt atat de mici si usor de transportat, este mai probabil sa faceti mai multe fotografii decat ati face-o daca ar trebui sa purtati o camera foto mirrorless sau DSLR mai mare.

Aceste camere au obiective atasate permanent (adica nu sunt interschimbabile) care acopera in general o gama larga de zoom. Obiectivul se retrage inapoi in camera pentru a-l pastra frumos si mic.

Dar si camerele foto Point and shoot au dezavantajele lor.

In mod obisnuit, acestea au cei mai mici senzori, ceea ce inseamna ca calitatea imaginii dvs. nu va fi aproape la fel de buna precum ar fi cu o camera de nivel superior. Cu toate acestea, lucrurile s-au imbunatatit cu siguranta in ultimii ani, deci nu este atat de greu sa gasesti o camera foto point and shoot care sa produca imagini de buna calitate.

Mai mult, unele modele nu au comenzi manuale pentru setarile cheie (cum ar fi viteza obturatorului, diafragma si ISO). Viteza de focalizare automata va fi cel mai probabil mai lenta, iar timpul de intarziere intre momentul in care apasati declansatorul si momentul in care camera face fotografia va fi mai mare.

Deci, de ce sa cumparati un aparat de fotografiat? Asa cum am spus, sunt mult mai usor de transportat decat camerele mari, ceea ce inseamna ca este mai probabil sa folositi camera.

Si apoi exista aceasta chestiune de pret. Camerele point and shoot sunt de obicei mult mai putin costisitoare decat optiunile de nivel superior.

camera foto smartphone
Cea mai buna camera foto: Smartphone

Camera foto a telefonului

Telefoanele cu camera sunt camerele cele mai utilizate astazi.

Avantajele sunt impresionante: o camera pe care o puteti purta in buzunar, oferindu-va o comoditate incredibila de a fotografia oricand, oriunde, cu efort minim. Multi fotografi demonstreaza o mare competenta cu telefonul cu camera, fac fotografii mai regulat si se antreneaza mai mult, perfectionandu-si abilitatile. Unii spun chiar ca telefonul lor cu camera ii lasa sa se indragosteasca din nou de fotografie. Nu e ceva de stranut!

Apoi vine impartasirea. Telefonul cu camera foto a facut destul de mult partajarea fotografiilor un * lucru *. Acum este mai usor ca niciodata sa faci o fotografie si apoi (aproape instantaneu) sa o faci in fata a mii de ochi cu aplicatii de telefon precum Instagram.

Dar de prea multe ori nu sunt luate in considerare dezavantajele telefonului cu camera.

In primul rand, calitatea imaginii este inca in spatele oricarui alt tip de camera. Punctul si fotografierea incepe sa fie provocat, deoarece telefoanele cu camera vin cu senzori mai mari si mai buni in fiecare an, dar camerele fara oglinda si DSLR-urile sunt inca mult inaintea calitatii imaginii. Au senzori mai mari, lentile mai bune, focalizare automata mai buna, mai mult control, timpi de raspuns mai buni …

Dar cel mai mare dezavantaj este ca un telefon cu camera are un obiectiv fix. Nu puteti face zoom fara a reduce calitatea imaginii, asa ca ramaneti cu o singura optiune de distanta focala. Ai putea vedea asta ca pe o provocare creativa. Dar este, intr-adevar, si o limitare.

Daca doriti sa luati fotografia in serios, aveti nevoie de mai mult decat un telefon cu camera. Este o modalitate excelenta de a pastra un jurnal vizual, de a va exersa abilitatile si de a lua o clipa ici si colo. Dar nu puteti bate controlul creativ care vine cu o camera mai mare, decat daca folositi unul dintre cele mai bune telefoane.

camera foto de actiune
Cea mai buna camera foto: Camera foto de actiune

Camerele de actiune

Camerele de actiune sunt camere mici, montabile, orientate spre fotografii sportive si de aventura, si pentru fotografii care doresc sa utilizeze functia montabila pentru a aduce o perspectiva unica fotografiilor lor. GoPro si Sony realizeaza cele mai populare camere de actiune de pe piata. Dar Yi 4K este un brand chinezesc de actiune care ofera o calitate excelenta la aproape jumatate din pret!

Camerele de actiune sunt utilizate in principal pentru a captura videoclipuri, dar va permit, de asemenea, sa creati fotografii de imagine si expirari de timp.

Desi cam-urile de actiune au parcurs un drum lung de cand au fost introduse pentru prima data, nu credem ca sunt intr-adevar un substitut pentru o camera foto adecvata. Setarile camerei sunt destul de limitate, iar capacitatea dvs. de a regla acele cateva setari este destul de restrictiva. Cu exceptia cazului in care cautati in mod special sa creati fotografii si videoclipuri in stilul camelor de actiune, ganditi-va la aceste camere mai degraba ca la figurante distractive decat la echipamentul dvs. principal de fotografiere.

caracteristici camera foto
Cea mai buna camera foto: Caracteristici

Caracteristici cheie la o camera foto

Camerele au o multime de caracteristici diferite – unele care sunt esentiale, iar altele care par super cool, dar pe care nu le mai folositi niciodata. Iata o privire asupra caracteristicilor care conteaza intr-adevar intr-o camera.

Modul manual

Modul manual va permite sa preluati un control creativ complet asupra expunerii unei imagini.

Vedeti, in modul automat, camera selecteaza diafragma, viteza obturatorului si ISO pentru dvs. In modul manual, selectati singur aceste trei lucruri, oferindu-va mult mai mult control asupra modului in care apare imaginea.

Acum, modurile automate si semi-automate (Av & Tv sau S) pot fi utile, mai ales atunci cand abia incepeti. Dar cu cat veti invata mai repede cum sa utilizati modul manual, cu atat mai repede veti invata cum sa creati imagini care arata asa cum doriti.

Verificati daca camera care va intereseaza are modul manual (de obicei etichetat „M”). Majoritatea camerelor DSLR si Micro Four Thirds au modul manual, in timp ce mai putine puncte si fotografii. Daca gasiti un mod de orientare si fotografiere cu modul manual, incercati si asigurati-va ca este de fapt usor de utilizat. Datorita dimensiunilor mai mici ale comenzilor lor, poate fi dificil sa schimbati rapid comenzile pe un punct si sa trageti rapid, facand modul manual destul de impracticabil de utilizat.

ISO

ISO controleaza cat de sensibil este senzorul camerei la lumina. Prin cresterea sensibilitatii senzorului, puteti fotografia in conditii mai intunecate fara blit. Cautati camere care ofera ISO 1600 sau mai mare. Unele camere pot filma pana la ISO 25.000 – 102.000!

Acum, ar trebui sa mentionam ca exista un adevarat compromis cu utilizarea unei setari ISO ridicate. ISO mai mari inseamna de obicei mai mult zgomot (pete colorate) si imagini mai granuloase.

Din fericire, camerele sunt din ce in ce mai bune la performante de zgomot, ceea ce inseamna ca, de obicei, puteti obtine imagini utilizabile chiar si la ISO mai mari. Aruncati o privire online pentru a vedea daca puteti gasi cateva exemple de imagini realizate la diferite ISO-uri de camera pe care o luati in considerare. Daca imaginile sunt granulate chiar si la valori ISO mici, cum ar fi ISO 400, si intentionati sa utilizati camera chiar si atunci cand nu este soare si luminos, va recomandam sa luati in considerare un alt model.

Megapixeli

Megapixeli (MP) reprezinta o masura a rezolutiei unei camere. Ganditi-va astfel: cu cat este mai mare numarul de megapixeli, cu atat este mai mare imprimarea de inalta calitate si de inalta calitate.

Acum, este important sa subliniem ca probabil nu aveti nevoie de o camera care sa aiba un numar mare de megapixeli. Pentru tiparirile tipice de 4 × 6 si 5 × 7 inci aveti nevoie doar de 4MP pentru a obtine rezultate bune! Iar o camera de 8MP va face cu usurinta imprimari de 8 × 10 inch. Cu 20MP veti putea crea imprimeuri de inalta calitate de 12 × 18 inch.

De asemenea, puteti crea imprimari mari si puteti obtine in continuare rezultate bune, chiar si atunci cand nu aveti un milion de megapixeli, pur si simplu prin reducerea rezolutiei de imprimare. Am realizat imprimeuri grozave pe panza de 40 × 60 inch folosind o camera de 12 MP! Imprimarile mai mari necesita adesea distante de vizualizare mai mari pentru a surprinde intreaga imagine, astfel incat sa puteti scapa cu rezolutii de imprimare mai mici (mai ales daca imprimati pe un mediu grosier, cum ar fi panza).

Pe scurt, megapixeli sunt doar o parte din povestea a ceea ce face o camera grozava, asa ca nu va lasati distrasi total de ei! Luati in considerare ce tip de rezolutie aveti nevoie (daca realizati panze imense in mod regulat, veti dori mai mult decat daca intentionati sa imprimati in principal 4x6s) si mergeti de acolo.

Ergonomice

Un lucru important de luat in considerare atunci cand achizitionati o camera este cum va simtiti in maini. Veti tine camera foarte mult, asa ca faceti-va o impresie buna inainte de a va decide sa cumparati!

Iata cateva lucruri de luat in considerare, din punct de vedere ergonomic.

  • Marime – Esti capabil sa accesezi cu usurinta toate butoanele? Camera se simte confortabil in mainile tale? Cum te simti cand camera este aproape de fata ta? (Sfat: pentru a afla aceste lucruri, mergeti la magazin si tineti de fapt camera pe care o luati in considerare!)
  • Greutate – In general, camerele din clase similare vor cantari cantitati similare. Daca abia incepi cu fotografia, ia in considerare achizitionarea unei camere pe care sa o poti lua cu tine peste tot. Este mai probabil sa transportati o camera mai mica si mai usoara decat o camera mai mare. Ar putea insemna o schimbare a calitatii imaginii, dar cel putin veti face fotografii. Daca camera dvs. este atat de grea incat inclinati sa o lasati acasa, nu veti ajunge nicaieri cu fotografia dvs. foarte repede.
  • Durabilitate – Unele camere sunt mai robuste decat altele, cu cadre interne rezistente din aliaj de magneziu si etansare la intemperii. Acestea pot fi sau nu caracteristici necesare pentru dvs., in functie de lucrurile nebune pe care intentionati sa le fotografiati!
  • Meniu – Asigurati-va ca sistemul de meniuri este direct si usor de utilizat. Fiecare camera este diferita, dar ar trebui sa puteti afla cum sa navigati in sistemul de meniuri fara a consulta manualul. Meniul unei camere nu ar trebui sa fie atat de complicat incat sa va impiedice sa folositi camera!

Autofocus

Focalizarea corecta este o parte imensa a fotografiei extraordinare, deoarece atrage privitorul prin imaginea dvs. in locul exact in care doriti sa arate. Pierderea focalizarii este o modalitate usoara de a distruge o fotografie excelenta!

Cand verificati o camera potentiala, trebuie sa luati in considerare in mod serios calitatea sistemului de focalizare automata. Iata ce ar trebui sa faceti:

Porniti camera si priviti prin vizor sau ecranul LCD. Apasati declansatorul pana la jumatate pentru a activa sistemul de focalizare automata si concentrati-va pe ceva din cadru.

Acum ia in considerare: Camera focalizeaza rapid? Se concentreaza cu precizie? Incercati sa va concentrati asupra a ceva apropiat de dvs., apoi a ceva indepartat si apoi inchideti din nou. Daca camera se focalizeaza lent pe masura ce schimbati ceea ce priviti sau are dificultati de focalizare pe ceea ce trebuie, atunci va recomandam sa cautati o alta camera.

Cand vedeti ceva care merita capturat, trebuie sa va puteti concentra rapid si precis. Daca camera dvs. nu poate tine pasul, veti pierde in continuare fotografiile si veti fi frustrat de fotografie.

camera foto caracteristici aditionale
Cea mai buna camera foto: Caracteristici aditionale

Caracteristici aditionale

Majoritatea camerelor au alte functii inteligente, desi mai putin esentiale. Acestea pot fi cu adevarat distractive de experimentat si pot face camera mai placuta de utilizat, dar probabil ca nu va fi ceea ce va face sau va rupe decizia de cumparare.

Cel mai bun mod de a afla ce caracteristici are o camera este sa o cautati! Iata cateva dintre caracteristicile comune in acest moment:

Modul panorama

Aceasta functie va permite sa faceti mai multe imagini ale unei scene si sa faceti ca aparatul sa le imbine automat, intr-o fotografie „panoramica”. Aceasta caracteristica este mai frecventa in punct-and-shoot si in unele camere fara oglinda si mai putin frecventa in DSLR-uri.

Stabilizarea imaginii

Aceasta caracteristica reduce vibratiile si tremuratura la fotografiere, ceea ce la randul sau reduce neclaritatea in conditii de lumina slaba. Uneori, corpul camerei sau obiectivul in sine va contine mecanismul de stabilizare, cunoscut sub numele de stabilizare optica a imaginii. Acesta este de o calitate mai inalta decat stabilizarea digitala a imaginii, care este un software din camera care functioneaza.

Inregistrare video

Aproape toate tipurile de camere dispun acum de inregistrare video. Standardul pentru HD (High Definition) este 1080p, pe care o multime de puncte si fotografii (si chiar telefoane) sunt capabile sa le inregistreze, impreuna cu DSLR, Micro Four Thirds si camere fara oglinda. Camerele mai avansate vor oferi, de asemenea, control manual al expunerii si o calitate video mai buna (cu o capacitate mai mare de estompare a fundalurilor). Unele camere ofera acum 4K, care este de patru ori rezolutia 1080p!

Frame-uri pe secunda

Acesta este numarul de fotografii pe care le poate face camera pe secunda. O capacitate mai mare de cadre pe secunda (fps) este utila daca fotografiati sport sau alte scene de actiune rapide.

Curatare automata a senzorului

Multe camere au o caracteristica care indeparteaza praful de pe senzorul camerei folosind vibratii cu ultrasunete. Aceasta este o caracteristica benefica, desi ar trebui sa retineti ca nu functioneaza intotdeauna perfect in eliminarea prafului senzorului.

Ecran cu cristale lichide (LCD)

Un afisaj cu cristale lichide (LCD) este un tip de ecran obisnuit in camere. Dar nu toate LCD-urile sunt create egale! Ecranele cu rezolutie mai mare va vor afisa imaginile mai bine decat ecranele cu rezolutie mai mica. Unele ecrane vor fi, de asemenea, mai luminoase decat altele si / sau vor oferi un contrast mai bun. Puteti obtine de obicei o idee despre ceea ce conteaza ca o calitate buna a ecranului doar aruncand o privire la cateva ecrane diferite ale camerei.

Unii producatori de camere ofera acum ecrane articulate (cunoscute si sub numele de ecrane flip), care va permit sa reglati pozitia fizica a afisajului de-a lungul uneia sau a doua axe. Ideea de aici este sa folositi ecranul ca vizor, permitandu-va sa vedeti ce filmati in situatii in care nu ati putea privi printr-un vizor fizic. Destul de la indemana!

Vizor

Vizorul este ceea ce privesti atunci cand iti compui imaginea.

Cu DSLR-urile, vizorul va permite sa priviti direct prin obiectiv, datorita oglinzii la indemana.

Camerele fara oglinda si orientate si trageti pot avea un ecran LCD pe partea din spate a camerei, in locul vizorului. Unele pot avea, de asemenea, un vizor electronic.

Un vizor electronic (EVF) afiseaza o imagine electronica a scenei asa cum va aparea in fotografia dvs., avand in vedere setarile actuale ale camerei.

Avantajul vizorului electronic fata de un afisaj LCD – care va va arata, de asemenea, aspectul imaginii avand in vedere setarile dvs. actuale – este ca EVF este mult mai usor de utilizat in conditii de lumina slaba. Excelent pentru fotografia de noapte.

Unul dintre dezavantajele EVF, cu unele modele de camere, este ca innegreste afisajul vizorului in timpul modului rafala. Acest lucru il face nepotrivit pentru fotografii de actiune sau sportive, deci ar trebui sa verificati acest punct inainte de a investi in astfel de camere.

Asigurati-va ca va ganditi cu atentie la ce fel de vizor doriti (ca intotdeauna, mergeti la un magazin si incercati cateva camere).

Conectivitate Wi-Fi

Unele camere sunt acum capabile sa se conecteze la internet fara fir, ceea ce face usor sa va incarcati fotografiile pe computer sau pe site-urile de partajare sociala direct de pe camera dvs. Cu unele camere, puteti chiar sa descarcati aplicatii care conecteaza telefonul la camera dvs., permitandu-va sa faceti lucruri precum setarea unui cronometru, apasarea declansatorului sau vizualizarea a ceea ce vede camera dvs., de pe telefon.

Comunicarea in camp aproape este o alta optiune wireless disponibila cu unele modele de camere mai noi. Comunicarea in camp aproape va permite sa transferati fara fir imagini de pe camera dvs. pe un dispozitiv wireless (cum ar fi un telefon sau o tableta) pur si simplu atingand dispozitivele impreuna. Daca intentionati sa faceti o multime de partajare de pe dispozitivele dvs. wireless, campul apropiat ar putea fi ceva demn de luat in considerare atunci cand alegeti o camera.

GPS

Unele camere includ un sistem de pozitionare globala (GPS), care tine evidenta locului in care au fost capturate imaginile (aka geotagging). Aceasta poate fi o caracteristica utila atunci cand calatoriti (mai ales daca este putin probabil sa va amintiti unde a fost facuta fiecare fotografie) sau cand cautati locatia si gasiti o zona in care doriti sa va intoarceti.

Amintiti-va, multe dintre aceste functii suplimentare devin „puncte de vanzare” atunci cand agentul de vanzari discuta camerele cu dvs. Suna fanteziste si pot fi foarte distractive, dar asigurati-va ca le luati in considerare impreuna cu toate elementele esentiale despre care am vorbit anterior. Lucrurile de baza conteaza cu adevarat.

branduri camera foto
Cea mai buna camera foto: Branduri

Branduri de camere foto

Marca camerei dvs. nu are prea mult de-a face cu calitatea imaginilor pe care le creati. Asta este totul despre tine, ca fotograf! Dar marcile primesc multa atentie in lumea fotografiei, asa ca sa vorbim despre ele.

Canon si Nikon

Cei doi mari producatori de DSLR-uri sunt Canon si Nikon.

Canon detine cea mai mare cota de piata in jur de 44% (2010), Nikon urmand cu 30%. Ambele realizeaza camere de-a lungul intregului spectru, de la punctare si fotografiere la DSLR-uri de ultima generatie. Alegand o camera Canon sau Nikon veti gasi cea mai larga selectie de obiective si accesorii compatibile (atat marca, cat si terta parte).

Canon si Nikon construiesc ambele camere solide care functioneaza bine si fiecare are propriile sale argumente pro si contra. In general, este de acord ca Nikons are o calitate si o focalizare mai bune a constructiei, in timp ce Canon are o selectie mai buna de obiective. Fiecare pare sa redea culoarea diferit, de asemenea.

Cel mai bun pariu in alegerea dvs. va veni probabil in incercarea fiecarei marci si in a vedea care dintre ele se simt mai bine pentru dvs. Nu fi presat de colegi!

Alte branduri

Sony urmareste cel mai agresiv piata fara oglinzi si se modeleaza ca un concurent serios al dominatiei Canon / Nikon. Camerele pe care le ofera au cateva caracteristici inovatoare care par inaintea locului in care se afla Canon si Nikon si la preturi mai ieftine. De asemenea, au dezvoltat o gama destul de competitiva de lentile.

Fuji este un alt brand care ofera camere de oglinda de calitate excelenta (gama noastra de camere si obiective sunt in prezent Fuji!)

In cele din urma, cand vine vorba de camere compacte de tip point-and-shoot, se pare ca fiecare producator are mana pe acea piata competitiva. Daca sunteti interesat de un punctaj si fotografiere, cel mai bun pariu este sa gasiti o camera pe care sa o luati cu voi peste tot. Numele marcii nu ar trebui sa joace un rol atat de important in decizia dvs. de cumparare.

Concluzie

Speram ca ti-a placut acest ghid si ca te-a ajutat sa raspunzi la intrebarile tale despre echipament! Pe masura ce iesiti in cautarea unei camere pentru dvs., amintiti-va ca nu exista raspunsuri corecte si ca niciuna nu este cea mai buna. Luati in considerare ceea ce aveti cu adevarat nevoie, faceti-va cercetarile si apoi mergeti sa va distrati cu el!

Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele Recomandarile expertilor

Ca să găsești cea mai buna camera foto – top 10 modele, am efectuat o cercetare amănunțită, luând în considerare sfaturile de specialitate, feedback-ul cumpărătorilor și varietatea de produse de pe piață.

Pentru a compara produsele dorite, dă clic pe imaginea produsului și adaugă oricâte dorești. Apoi, apasă "Compară" pentru a restrânge lista și a vedea avantajele și dezavantajele pentru a-ți ușura alegerea!

Modele
  • Avantaje
  • Dezavantaje
  • Review
  • Cumpara
  • Imagine comparativă - Fujifilm X-T4 - Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
    Fujifilm X-T4
    Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele #1
  • Imagine comparativă - Canon EOS R6 - Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
    Canon EOS R6
    Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele #2
    • Focalizare automata de top. IBIS excelent in cadru complet. Sloturi pentru carduri de memorie.

    • In prezent este o camera scumpa. Limite de inregistrare video.

    • Verifică pretul
  • Imagine comparativă - Nikon Z6 II - Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
    Nikon Z6 II
    Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele #3
  • Imagine comparativă - Fujifilm X-S10 - Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
    Fujifilm X-S10
    Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele #4
  • Imagine comparativă - Sony A7 III - Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
    Sony A7 III
    Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele #5
  • Imagine comparativă - Nikon Z50 - Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
    Nikon Z50
    Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele #6
    • Manevrabilitate excelenta, in stil DSLR. Vizor si ecran excelente.

    • Gama limitata de lentile native. Ecranul inclinabil nu poate fi utilizat cu trepied.

    • Verifică pretul
  • Imagine comparativă - Fujifilm X100V - Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
    Fujifilm X100V
    Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele #7
    • Ecran tactil inclinabil. Senzor si focalizare automata imbunatatite. Videoclip 4K.

    • Are nevoie de filtru pentru etansare completa. De asemenea, este un model cam scump.

    • Verifică pretul
  • Imagine comparativă - Sony A6100 - Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
    Sony A6100
    Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele #8
  • Imagine comparativă - Nikon D3500 - Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
    Nikon D3500
    Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele #9
  • Imagine comparativă - Sony A7S III - Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele
    Sony A7S III
    Cea mai buna camera foto – Top 10 Modele #10

Lasă-ne un feedback 😉

Spuneți-ne dacă acest articol v-a fost util. Acesta este modul în care ne putem evalua și îmbunătăți.

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Fii primul care evaluează această postare!

Articole recomandate Camere foto