cat consuma un calorifer electric kwh

Cat consuma un calorifer electric: Calcul Kw/h

Daca intentionati sa cumparati un calorifer electric nou sau va intrebati cat consuma un calorifer electric, acest articol este pentru dvs. In urmatoarele 5 minute veti cunoaste consumul de energie al unui calorifer electric si, de asemenea, veti afla cum sa calculati consumul de energie al incalzitorului electric.

Caloriferul electric consuma in mod normal evaluat intre 500 de wati si 3000 de wati. Un calorifer electric de 1500 de wati care functioneaza timp de 3 ore in fiecare zi, timp de o luna intreaga, va consuma aproximativ 135 kWh.

Acest lucru este considerabil de mare in comparatie cu alte dispozitive, dar deoarece acestea sunt utilizate mai ales in timpul iernii, nu este prea rau.

Cat consuma un calorifer electric:

Consumul de energie al unui calorifer electric (de altfel, orice aparat electric) depinde de doua lucruri principale:

  1. In primul rand este puterea incalzitorului electric
  2. Si al doilea este tariful de energie electrica

Inainte de a trece la calcularea consumului de energie al caloriferului dumneavoastra electric, sa vedem care sunt acesti termeni si cum puteti afla puterea incalzitorului electric si tariful de energie electrica din localitatea dumneavoastra.

Daca cunoasteti deja acesti termeni si doriti doar sa aflati cat consuma un calorifer electric, derulati in jos.

Care este puterea unui incalzitor electric:

Mai intai de toate, pentru a afla cat consuma un calorifer electric, sa vedem rapid ce este un Watt (W) – Watt este o unitate de masura. Inseamna rata la care electricitatea este consumata sau produsa de un dispozitiv. De exemplu, un televizor de 50 de wati consuma energie cu o rata de 50 de wati pe ora, nu inseamna ca televizorul a consumat 50 de unitati de energie electrica, inseamna ca va consuma energie cu o rata de 50 de wati pe ora.

Puteti gasi puterea incalzitorului dvs. electric citind eticheta din spatele acestuia sau doar cautati caloriferul electric pe eMAG si veti gasi puterea acestuia in sectiunea de descriere.

In general, puterea unui calorifer electric variaza de la 500 de wati la peste 3000 de wati. Cu cat puterea este mai mare, cu atat camera pe care o poate incalzi este mai mare.

Puterea in wati a dispozitivelor de incalzire este in general mai mare decat a altor aparate, deoarece o multime de energie electrica este utilizata pentru a incalzi o bobina, care la randul sau incalzeste aerul si, prin urmare, incaperea dumneavoastra.

Pentru a va oferi o anumita perspectiva, un televizor mediu de 42 de inchi este evaluat la aproximativ 100 de wati.

De asemenea, majoritatea caloriferelor electrice din zilele noastre au diferite moduri de putere din care sa aleageti, astfel incat un calorifer electric de 2500 de wati poate avea trei moduri de putere, cum ar fi 1500 de wati, 2000 de wati si 2500 de wati.

Prin urmare, daca utilizati caloriferul electric la setari mai mici de wati, atunci, evident, luati in considerare acest lucru pentru calculul dvs. si nu valoarea maxima.

Deci, pe scurt, puterea unui calorifer electric este intre 500 si 3000 de wati si o puteti gasi uitandu-va la eticheta de pe el.

Cum calculam cat consuma un calorifer electric in kWh?

Sa presupunem ca un calorifer electric de 2500 de wati functioneaza timp de 3 ore pe zi, apoi, folosind formula de mai jos, consumul zilnic de energie va fi:

Consumul de energie al incalzitorului electric de 2500 wati => 2500 wati X 3 ore = 7500 wati ora (Wh)

Vom converti acesti 7500 wati ora (Wh) in Kilo wati ora (kWh), deoarece tarifele de energie electrica sunt date pentru kWh. Pentru a face acest lucru, pur si simplu impartiti 7500 la 1000, veti obtine 7,5 kWh.

Acum ca stim consumul de energie, doar inmultiti-l cu tariful de energie electrica si veti obtine cat va va costa sa utilizati incalzitorul electric.

cat consuma un calorifer electric sfaturi
Cat consuma un calorifer electric: Sfaturi

Sfaturi pentru economisirea energiei pentru caloriferul electric

  • Sigilati-va ferestrele si usile. Se foloseste multa energie electrica pentru a incalzi aerul din camera ta si ultimul lucru pe care vrei sa-l faci este sa lasi aerul cald sa iasa din camera ta. Prin urmare, sigilati corect usile si ferestrele, astfel incat aerul cald sa nu poata parasi camera. Folositi si perdele la ferestre.
  • Nu supraincalziti. Nu porniti intotdeauna incalzitorul la putere maxima, utilizati termostatul daca este disponibil si mentineti setarea de iesire la minimum. Impreuna cu utilizarea incalzitorului electric, purtati haine calde si folositi paturi, in loc sa va faceti camera super fierbinte.
  • Luati in considerare schimbarea furnizorului de energie electrica. Daca tariful dvs. de energie electrica este mare, consultati alt furnizor de energie electrica si uitati-va la tarifele pe care le ofera, daca este mai mic decat ceea ce platiti, atunci treceti la el.

Puteti consulta celelalte articole ale noastre pentru a afla mai multe despre consumul de energie al altor dispozitive de uz casnic si despre cum va puteti reduce factura de energie electrica prin utilizarea energiei solare.

Staff Editorial

JICO este locul unde testam, examinam si prezentam recenzii pentru produse din diverse industrii pentru a ajuta consumatorii sa cumpere informat.

Te-ar putea interesa