In trecut, semineul era sursa principala de caldura pentru gatit, apa calda si confort. Trebuia sa te ocupi de combustibili solizi precum lemnul si carbunele, iar hornul era absolut necesar. Fara indoiala, semineele electrice au schimbat complet jocul.
Astazi, puteti instala unul dintre cele mai bune seminee electrice aproape oriunde si singur. Nu aveti nevoie de un cos de fum, un depozit de lemne, o groapa de cenusa si o instalare meticuloasa.
Cu un semineu electric, toata lumea se poate bucura de confortul flacarilor de semineu realiste si de o putere de incalzire in valoare de peste 5.000 BTU. Flacarile realiste, de exemplu, sunt realizate cu lumini LED 3D reflectate de un refractor argintiu in stil rotisor.
In esenta, semineele electrice moderne pentru living sunt piese de design interior si pot creste substantial valoarea casei tale. De fapt, exista putine piese de design interior care pot creste pretul casei la fel de mult ca un frumos semineu electric montat pe perete.
Iata intrebarea cheie la care toata lumea care cauta un semineu electric nou vrea sa primeasca un raspuns: „Care este cel mai bun semineu electric?”.
Pentru a ajuta la alegerea celui mai bun semineu electric, ne concentram in primul rand pe specificatii. Acestea includ puterea de incalzire (de la 1.000 W la 3.000 W), lungimi disponibile, termostate (modele incorporate), optiuni de flacara (culori, intensitati, viteze), caracteristici de siguranta (protectie la supraincalzire, racire la atingere, aprobari de siguranta) , dimensiuni, niveluri de zgomot, functii de oprire a incalzirii si functii suplimentare. Toate aceste specificatii sunt tratate in detaliu mai jos.
De asemenea, am verificat caracteristici care pot avea o importanta si mai mare atunci cand alegeti un semineu electric; si anume reputatia marcii (probabil cel mai important factor), pretul si o evaluare medie generala a fiecarui semineu electric.
Pe baza tuturor acestor factori, am generat o lista cu cele mai bune seminee electrice in acest an. Puteti verifica lista si, si mai important, tabelul de comparatie si recenziile individuale de mai jos.
Compară Top Recomandari
Pentru a compara produsele dorite, clic pe imaginea fiecăruia și adaugă oricâte dorești. Apoi, apasă "Compară" pentru a vedea avantajele și dezavantajele pentru a-ți ușura alegerea!
De ce JICO? La JICO, experții noștri cu peste 10 ani de experiență în domeniu lucrează neobosit pentru a analiza și evalua o gamă largă de produse și servicii. Eforturile noastre sunt menite să te sfătuiască și să te ghideze în descoperirea soluțiilor ideale, potrivite nevoilor și bugetului tău. Vezi cum testăm »
Semineele electrice Art Flame sunt de cea mai inalta calitate, au design unic si ofera cel mai divers sortiment din Europa. Semineul, un element arhitectural cu origini aristocratice si o dubla functie atat utila, cat si estetica, devine din ce in ce mai raspandit in locuinte.
Deoarece semineul electric Art Flame nu produce flacari, camera in care este instalat devine sigura pentru copii si persoanele din apropiere. Semineul poate fi oprit, aprins sau oprit manual sau de la distanta si poate fi chiar setat sa se inchida cu un temporizator.
Art Flame nu serveste doar la incalzirea mediului inconjurator, dar adauga si eleganta si rafinament spatiului. Simplu, contemporan si compact sunt toate cuvintele care va vin in minte atunci cand va ganditi la acest design.
Datorita efectului 3D, are un design unic. Intensitatea flacarii poate fi controlata folosind telecomanda sau panoul manual, facand functiile usor de utilizat.
Semineul electric nu vine cu un dispozitiv de montare a mobilierului, fiind mai usor de manevrat pentru intretinere si permitand sa fie mutat cu usurinta in locatia preferata pentru incalzire.
Frode este alegerea evidenta daca sunteti in cautarea unui cadru de baza si echilibrat. Vopsea multistrat Bej deschis a fost folosita pentru finisarea Frode. Rama semineului Frode este o alegere excelenta pentru a crea o atmosfera calda in casa ta. Frode se va potrivi bine in camera de zi, locul de munca sau dormitor datorita designului sau care economiseste spatiu si adancimii de numai 250 mm. Veti adora liniile de baza ale designului scandinav si cat de rapid si usor poate fi configurat.
Puteti configura un program automat de incalzire pentru fiecare zi a saptamanii, asigurandu-va ca incaperea este intotdeauna incalzita la temperatura corespunzatoare. Datorita termostatului digital se mentine confortul termic si se evita risipa de energie. Lumina electrica TAGU PowerFlame este economa si se stinge automat cand detecteaza ca geamul a fost deschis si temperatura a scazut semnificativ.
Ghid de achizitie
Cel mai bun semineu electric pentru living
Exista destul de multi factori care separa semineele electrice bune de cele proaste si este important sa intelegeti cel putin unii dintre acesti factori.
In plus, este de obicei o idee inteligenta sa incepeti cu diferentierea intre diferitele tipuri de seminee electrice:
Tipuri de seminee electrice pentru living
Acum, cand ne gandim la semineele electrice, de obicei avem in vedere unul dintre aceste 3 tipuri de unitati:
Seminee electrice montate pe perete
Insertii pentru semineu electric
Seminee electrice (cu suport TV)
Practic, toate aceste tipuri de modele functioneaza in acelasi mod. Folosesc energie electrica de intrare pentru a genera doua lucruri:
Incalzire: Curentul electric trece prin bobinele de incalzire (de obicei realizate din fire de nicrom) si le incalzeste. Toate tipurile de seminee electrice sunt capabile sa genereze aproximativ 5.000 BTU de putere de incalzire. Aceasta, apropo, este suficienta caldura pentru a oferi incalzire suplimentara incaperilor de pana la 500 de metri patrati.
Efect asemanator flacarii: Desigur, este imposibil sa obtineti flacari prin „arderea” electricitatii. Efectul de flacara este separat de incalzire (bobine de incalzire cu nicrom); este generat folosind lumini LED si un refractor argintiu in stil rotisor. Cand aceste lumini sunt refractate, ele genereaza un efect 3D dinamic care arata surprinzator ca niste flacari.
1. Seminee electrice montate pe perete (cel mai popular tip)
Si anume, cele mai bune seminee electrice montate pe perete sunt modelele suspendate care sunt instalate direct in gips-carton, rigips. Unele modele necesita o adancitura in perete, altele ofera o intrare pentru priza de 120 V sau o optiune de cablu (hardware-ul de montare vine de obicei odata cu achizitionarea unui semineu electric montat pe perete).
Acest tip de semineu electric este cel mai usor de instalat si cel mai atragator din punct de vedere vizual; de aceea unitatile de perete sunt cel mai popular tip de seminee electrice din ultimii ani.
2. Insertii pentru semineu electric (necesita un focar de semineu existent)
Pentru a instala un semineu electric, aveti nevoie de un semineu existent. De obicei, acestea sunt seminee abandonate pe lemne sau carbune; motivul principal pentru care acestea sunt abandonate este cosul de fum blocat sau restructurat (semineele clasice trebuie sa fie aerisite).
Daca ati avut candva un cos de fum (care acum este inexistent) si aveti o mica gaura in perete unde era un semineu pe lemne, de exemplu, puteti introduce pur si simplu o insertie de semineu electric acolo. Acestea sunt realizate fie din caramida, fie captusite cu otel; cand instalati un semineu electric, asta nu prea conteaza.
Insertia este pur si simplu conectata la o priza standard de 120 V (pentru majoritatea unitatilor de 1.500 W). Puneti intregul semineu electric in centrul focarului.
Trebuie sa curatati focarul in prealabil. Nu-ti face griji ca scapi de cenusa si jar; aproape fiecare semineu electric are un efect destul de realist, asemanator unei flacari, cu jar si cenusa.
3. Seminee electrice cu suport TV
Cea mai simpla solutie pentru a instala un semineu este doar sa cumparati un mantas care sa tina semineul electric. In cele mai multe cazuri, aceste mantale includ si un suport TV. Practic, poti avea un semineu electric sub televizor.
Mantelele pentru seminee electrice sunt o afacere all-in-one. Sunt relativ ieftine in comparatie cu semineele electrice montate pe perete si cu insertie si exista un motiv intemeiat pentru asta. Ele pot fi produse in masa, dar sunt fabricate din materiale de calitate inferioara (pentru a mentine pretul scazut).
Niciun designer de interior care se respecta nu ar recomanda un semineu electric cu suport TV. De obicei sunt mai putin atragatoare din punct de vedere vizual, iar semineul electric in sine are un design slab si este realizat de o companie care produce in principal mobilier, nu sisteme electrice de incalzire.
Nota: semineele electrice de sine statatoare pot fi considerate un subtip de mantale de semineu electric. Cu toate acestea, majoritatea modelelor de sine statatoare sunt realizate de producatori specializati in seminee electrice.
Sa verificam toate considerentele primare si secundare pe care ar trebui sa le luati in considerare atunci cand determinati care este cel mai bun semineu electric pentru living in situatia dvs.:
Specificatii de verificat inainte de a cumpara un semineu electric
Ca si in cazul oricarui aparat electrocasnic, puteti face diferenta intre semineele electrice bune si rele pe baza specificatiilor cheie. Ceea ce ar trebui sa faceti de obicei este sa deschideti fisa de specificatii a semineului electric si sa verificati daca toti parametrii au sens.
Cu toti acesti factori, pe unii dintre ei i-am clasificat ca fiind cei mai importanti (primari) si unii dintre ei ca fiind cei mai putin importanti (secundari).
Exemplu: Unul dintre cei mai importanti factori – cel mai important, de fapt – este reputatia de marca a unui producator de seminee electrice (acoperit sub factorul #4). Aceasta nu este tocmai o specificatie in sine, dar este un factor vital daca doriti sa cumparati un semineu electric de top; prin urmare, este desemnat ca factor primar.
Sa trecem prin toti factorii cheie de verificat atunci cand cumparati un semineu electric. Acestea sunt ordonate ierarhic in functie de locul in care apar pe o fisa de specificatii standard a semineului electric:
1. Putere de intrare/iesire pentru incalzire (1.000 W – 3.000 W; secundar)
Aproape toate semineele electrice genereaza caldura (cu exceptia pieselor pur de design interior care servesc mai mult ca o piesa de arta decat un agent de incalzire). Cat de multa caldura pot produce exact este determinata de puterea de intrare.
Majoritatea semineelor electrice au o putere medie de intrare de 1.500 W. Unele dintre ele, de fapt, au doua niveluri de intrare; 750 W (setare joasa) si 1.500 W (setare ridicata).
Toata acea intrare de energie electrica este destinata incalzirii. Curentul electric incalzeste bobinele de incalzire cu nicrom, situate sub flacari, iar ventilatoarele sunt folosite pentru a incalzi aerul in camera. Deoarece eficienta energetica a incalzirii electrice este peste 99% (aproape toata energia electrica este transformata direct in caldura), putem calcula ca 1.500 W de aport electric poate genera pana la 5.118 BTU/h de iesire de incalzire (1 Watt = 3,412 BTU ).
Acea putere de incalzire este suficienta pentru a oferi incalzire suplimentara camerelor de pana la aproximativ 45mp.
Acum, ceea ce doriti sa evitati este sa cumparati un semineu electric cu o putere electrica mai mica de 1.000W sau cu o putere electrica mai mare de 3.000W.
Semineele electrice sub 1.000 W nu numai ca ofera o cantitate mai putin semnificativa de caldura. De asemenea, sunt fabricate din incalzitoare mai putin fiabile de 750 W care pot reduce durata de viata a unui semineu electric (ar trebui sa fie mai mult de 10 ani).
Cumpararea unui semineu electric de 3.000 W (sunt putine dintre acestea pe piata) nu prea s-ar justifica in acest moment. Un astfel de semineu ar putea genera aproape 10.000 BTU/h. Cu toate acestea, sistemul de ventilator cu greu ar fi capabil sa distribuie suficient de uniform caldura generata in incaperea in care este amplasat semineul electric.
Pe scurt, intervalul 1.000W – 3.000W este punctul ideal pentru semineele electrice.
2. Dimensiuni, in special latimea semineelor electrice (principale)
Alegerea unui semineu electric cu dimensiuni adecvate este un aspect cheie. In functie de situatia dvs. (adica unde intentionati sa instalati un semineu), trebuie sa va masurati aceste dimensiuni inainte de a alege un model.
Semineele electrice montate pe perete sunt cele mai subtiri (in ceea ce priveste dimensiunea adancimii; 7-20cm) si cele mai subtiri (in ceea ce priveste dimensiunea inaltimii; 25-75 cm). Cu toate acestea, cea mai importanta dimensiune de identificat corect este latimea.
Semineele electrice vin intr-un interval destul de mare in ceea ce priveste latimea. Cele mai scurte au o latime de 60cm, iar cele mai lungi seminee electrice pot ajunge la o latime (sau lungime) de 255 cm.
In ceea ce priveste cele mai populare modele de seminee electrice montate pe perete, producatorii de renume vor oferi unitati cu mai multe optiuni de lungime.
Exista doua reguli generale in ceea ce priveste dimensiunile:
Masurati intotdeauna spatiul pe care l-ati rezervat pentru un semineu electric inainte de a cumpara unul.
Cele mai bune marci de seminee electrice ofera unitati cu mai multe optiuni de latime.
Termostatul este util cu toate unitatile de incalzire (in special cele mai mari). Nu totul este despre usurinta de utilizare pentru noi; setarea temperaturii pe un termostat este cu siguranta un avantaj pe care il au multe seminee electrice.
Includerea unui termostat, mai important, este vitala pentru rentabilitatea oricarui semineu electric. Un semineu electric de 1.500 W fara termostat va functiona intotdeauna la 1.500 W si va arde 1,5 kWh pe ora.
Un semineu electric de 1.500 W cu termostat va functiona cu 1.500 W sau mai putin. Acel „sau mai putin” este o distinctie importanta. Cand temperatura setata pe termostat este atinsa, semineul electric echipat cu termostat va reduce puterea de incalzire. Asta pentru ca toata incalzirea suplimentara ar fi inutila.
In acest caz, puterea de intrare a incalzirii este comutata de la 1.500 W la 750 W (intr-o unitate medie). Aceasta setare arde cu 50% mai putina energie electrica; adica, un semineu electric care functioneaza la 750 W va arde 0,75 kWh pe ora.
4. Reputatia marcii (cel mai important factor; principal)
Acum, o multime de fise de specificatii ale semineelor electrice ar putea fi destul de asemanatoare, dar toata lumea stie ca Dimplex este cea mai buna marca pentru seminee electrice.
Este Dimplex cel mai bun semineu electric? E putin nedrept sa pui o astfel de intrebare. Cu toate acestea, fara indoiala, Dimplex si Touchstone sunt cei mai reputati producatori de seminee electrice.
In ultimii ani, importanta reputatiei marcii a crescut constant. Asta pentru ca piata din SUA a fost inundata cu seminee electrice de calitate inferioara, care nu sunt fabricate in SUA. Aceste noi marci ar putea oferi seminee electrice la preturi ridicol de mici (chiar sub 1.000 de lei), ar putea chiar sa aiba specificatii similare cu cele ale unitatilor Dimplex, de exemplu, dar calitatea si, si mai important, fiabilitatea lipsesc adesea.
Puteti cumpara cu usurinta un semineu electric Touchstone sau Dimplex si va dura peste 10 ani; toate acestea fac parte din reputatia marcii.
In cele mai multe cazuri, cumpararea unui semineu electric ieftin de la un brand mai putin cunoscut pare o solutie tentanta (din cauza pretului mai mic), dar rareori da roade. Diferenta de calitate si estetica pura inconfundabila.
5. Optiuni de flacara (mai mult nu inseamna mai mult realist; secundar)
In afara de mecanismul de incalzire, cealalta parte cheie a fiecarui semineu electric este flacara. Scopul producatorilor de aici este sa creeze cea mai realista flacara posibila; unii sunt mai buni la asta decat altii.
Este, desigur, evident pentru toti ca electricitatea nu arde pentru a crea foc. Arderea lemnului, carbunelui, chihlimbarului, chiar si gazului si petrolului genereaza un foc autentic. Toate focurile palpaitoare si flacarile din semineul electric sunt false.
Acum, sa ne uitam la modul in care aceasta flacara falsa este de fapt generata intr-un semineu electric:
Ai nevoie de o sursa de lumina ; Luminile LED sunt cele mai frecvent utilizate.
Lumina este reflectata intr-un refractor argintiu in stil rotisor.
Refractorul creeaza modele 3D dinamice care arata ca flacari reale (mai mult sau mai putin).
In timp ce generarea unei flacari din electricitate pare a fi complexa, este de fapt destul de simpla. Tot ce aveti nevoie sunt niste lumini LED si un refractor bun.
Iata partea cheie:
Conceptia gresita comuna despre semineele electrice este ca cele cu mai multe optiuni de culoare si luminozitate sunt mai realiste. Acest lucru nu este deloc adevarat. Este foarte usor sa instalati lumini LED suplimentare pentru a adauga mai multe optiuni de culoare, dar acestea sunt doar optiuni. Adaugarea unui bec LED roz sau albastru nu va face prea mult pentru a recrea o flacara realista.
In esenta, pentru a verifica care semineu electric are cea mai realista flacara, chiar trebuie sa te uiti la fotografii. Nu exista nicio specificatie care ar putea indica in mod obiectiv cat de realiste pot fi flacarile.
Cu toate acestea, numarul de optiuni de culoare, optiuni de intensitate si optiuni de viteza a flacarii (deplasarea dinamica a flacarilor) va ofera optiuni pentru a va juca cu modul in care arata flacara dintr-un semineu electric.
6. Niveluri de zgomot (Pana la 40 dB; tertiar)
Nivelurile de zgomot din semineele electrice nu sunt atat de importante. Unii producatori nici nu specifica cat de tare este semineul lor electric pe fisele de specificatii; il consideram ca un factor tertiar.
Cu toate acestea, exista doua lucruri cheie de care trebuie sa luati seama atunci cand cumparati un semineu electric la reducere:
Toate semineele electrice genereaza sunet. In general, sunt unitati foarte silentioase (sub 40 dB) si nu le veti auzi bazaitul in majoritatea cazurilor. Ai grija doar daca vezi ceva peste 45 dB pe foile de specificatii.
Unele seminee electrice includ sunete de „lemn trosnind”. Acestea sunt fabricate artificial, dar ofera o experienta mai realista a unui foc de lemne.
Unii dintre voi s-ar putea sa se intrebe de ce semineele electrice ar scoate vreun sunet. Aceasta este o intrebare destul de greu de inteles si iata raspunsul:
Majoritatea semineelor electrice functioneaza la 1.500 W si sunt conectate la o priza de 120 V. Pentru a alimenta acel semineu, trebuie sa trimiteti mai mult de 10 amperi de curent electric prin bobinele de incalzire cu nicrom. Acea cantitate de curent care incalzeste firele metalice produce unele sunete reziduale (dar foarte scazute pe o scara de decibeli).
7. Caracteristici de siguranta ale semineelor electrice (foarte sigure in general; secundar)
Semineele electrice sunt cele mai sigure tipuri de seminee. Toate celelalte seminee – inclusiv semineele pe gaz, ulei, lemn, carbune, chiar si etanol – sunt asociate cu mai multe riscuri. Acest lucru se intampla in primul rand pentru ca ard combustibili solizi sau lichizi, iar acestia pot genera fum si, chiar mai riscant, monoxid de carbon care poate fi mortal.
Cu toate acestea, utilizarea energiei electrice pentru a genera caldura este foarte sigura. Tot ce trebuie sa va faceti griji in cazul semineelor electrice este caldura si bobinele de incalzire; sunt fierbinti. Nu trebuie sa va faceti griji cu privire la aerisire, cosuri de fum, senzori de detectare a oxigenului, cenusa, poluanti ai aerului si asa mai departe.
Cu toate acestea, pentru a fi protejati chiar si de generarea de caldura de catre semineele electrice, este logic sa verificati fisele de specificatii pentru aceste 3 caracteristici cheie de siguranta:
Protectie la supraincalzire. Aceasta este o metoda de siguranta care declanseaza automat intrerupatorul de oprire daca semineul electric se incalzeste prea mult.
Sticla rece la atingere. Un semineu este in esenta o incinta cu trei laturi; caldura patrunde in incapere din partea deschisa a incintei. Aceasta este partea indreptata spre noi si, de obicei, este facuta din sticla. Cand generati caldura de peste 5.000 BTU, sticla respectiva s-ar putea sa devina calda sau chiar fierbinte la atingere. Semineele electrice cu sticla rece la atingere sunt, dupa cum sugereaza si numele, reci la atingere. Este deosebit de util sa obtineti aceste functii daca aveti copii sau animale de companie.
Certificari ETL, UL si CSA. Aceste aprobari de siguranta documenteaza ca semineul electric la care te uiti respecta standardele nationale sau internationale de siguranta (depinde de certificare).
8. Functia de incalzire oprita (economiseste energie electrica; primar)
Mecanismul de flacari si mecanismul de incalzire sunt separate. Asta inseamna ca va puteti bucura de atractia estetica a flacarilor de semineu fara a fi nevoie sa porniti mecanismul de incalzire; dar numai daca semineul tau electric are aceste caracteristici.
Modelele mai vechi de seminee electrice nu au venit cu functia de incalzire oprita. Asta insemna ca de fiecare data cand doreai sa te bucuri de flacari, trebuia sa incalzesti (uneori inutil) incaperile in care te afli si sa platesti pentru electricitate.
Toate unitatile moderne au acum o functie incorporata de oprire a incalzirii. Aceasta caracteristica a devenit o parte esentiala a fiecarui semineu electric realizat dupa 2014-2015.
In esenta, nu mai este un mare avantaj sa mai ai functia de oprire a incalzirii (din moment ce este atat de raspandita). Cu toate acestea, este un mare dezavantaj daca aveti un semineu electric fara aceasta caracteristica .
Pe scurt, verificati intotdeauna daca un semineu electric include functia de oprire a incalzirii.
9. Functii suplimentare care ar putea fi destul de utile (secundar)
In afara de toti factorii pe care i-am mentionat deja, caracteristicile suplimentare sunt tocmai ceea ce face un semineu electric unic. Mai mult, aceste caracteristici sunt cele care separa cele mai bune seminee electrice de cele mai putin bune.
Exista mai multe caracteristici suplimentare pe care le-ar putea avea un semineu electric. Cu fiecare semineu electric din recenziile noastre, veti vedea caracteristicile suplimentare ale modelelor enumerate. In general, acestea includ:
Unitati pregatite pentru cablu. Aceasta este o caracteristica deosebit de importanta a semineelor electrice montate pe perete.
Seminee electrice cu Wi-Fi. Aceasta este ceea ce are cel mai bun semineu in general. Puteti modifica temperatura pe termostatul incorporat sau va puteti juca cu optiunile de flacara prin iPhone sau smartphone Android.
Includerea bustenilor sau chihlimbarului. Nu toate semineele electrice au chihlimbar realiste in centrul semineului; cei cu model de busteni tind sa genereze o flacara cu aspect mai realist.
Se aude un trosnet al lemnului. Un numar limitat de seminee electrice include un sunet care seamana foarte mult cu trosnetul lemnului.
Una peste alta, caracteristicile suplimentare sunt un sac mixt. Unele dintre ele ar putea fi foarte utile unor proprietari (cum ar fi conexiunea Wi-Fi sau trosnirea lemnului), altele ar putea fi considerate putin redundante.
Preturi seminee electrice
Din punct de vedere al pretului, semineele electrice au o gama destul de mare.
Cat costa semineele electrice?
Semineele electrice pot costa oriunde de la 500 la 45.000 RON. Cu toate acestea, bugetul mai realist pe care ar trebui sa-l aveti in vedere este de la 2.000 la 15.000 RON.
Determinantii cheie care se reflecta in pretul semineelor electrice sunt:
Reputatia marcii. Touchstone si Dimplex sunt considerate a fi marci de top de seminee electrice si pot obtine preturi de top. Daca luam toate caracteristicile in considerare, in ciuda costurilor mai mari, semineele electrice Touchstone si Dimplex merita fiecare banut.
Latimea unitatii. Unitatile mai scurte de 60 de cm sunt mai ieftine decat cele mai lungi unitati de 255 de cm; asta se explica de la sine.
Atractie estetica. Astazi, semineele electrice sunt cumparate pentru amenajari interioare. Cu cat semineul este mai „frumos”, cu atat costul este mai mare; aceasta este de obicei relatia estetic-cost aici. In special semineele electrice pitoresti moderne pot fi destul de scumpe.
Acum, un motiv foarte comun pentru care oamenii cumpara seminee electrice de ultima generatie este ca aceste unitati maresc costul total al unei case. Este considerat mai mult o investitie decat un electrocasnic.
Intr-adevar, exista putine piese de design interior care pot creste pretul casei la fel de mult ca un frumos semineu electric montat in living.
Lasa-ne un feedback
Spuneti-ne daca acest articol v-a fost util. Acesta este modul in care ne putem evalua si imbunatati.
Acest site foloseste cookie-uri pentru a va furniza o experienta mai buna. Daca continuati navigarea sunteti de acord cu politica cookies.Sunt de acord