Cel mai bun soundbar pentru TV

Am testat totul, de la bare de sunet Dolby Atmos de elită până la upgrade-uri ieftine și simple de sunet pentru televizor, iar acestea sunt cele mai bune.

Autor: Autor Verificat Verificat de: Cristi Simion Autor Verificat
Actualizat:
cel mai bun soundbar

Alegerea celui mai bun soundbar pentru nevoile dvs. poate fi dificila, indiferent daca doriti sa construiti sistemul home theater al viselor dvs. sau doriti o sursa audio mai fiabila care sa va insoteasca televizorul la un pret accesibil.

Soundbar-urile sunt dispozitive obligatorii pentru a insoti televizoarele moderne de astazi. Asta pentru ca, pe masura ce cele mai noi si mai bune televizoare devin din ce in ce mai subtiri, exista mai putin spatiu pentru difuzoarele incorporate. S-ar putea sa arate fantastic, dar veti avea nevoie de un alt mod de a reda audio calitativ in ceea ce priveste sunetul – chiar si cele mai bune televizoare Samsung ar putea utiliza un soundbar externa pentru a-si actualiza performanta audio de la corect la excelent.

De aceea, am creat acest ghid pentru cel mai bun soundbar pe care il puteti cumpara chiar acum, selectand dispozitivele noastre preferate de pe piata pentru fiecare buget, casa si configurare. Nu vrem sa cheltuiti o avere pe un nou ecran TV doar pentru ca sunetul sa lase de dorit de indata ce ati configurat totul – sau sa alegeti o noua bara de sunet care sa arate bine, dar care nu ofera sunetul pe care il cauti.

In lista de mai jos veti gasi alegerea celor mai bune bare de sunet din acest an, de la cele care se lauda cu un sunet captivant Dolby Atmos pana la modele ultra-accesibile plug-in-and-go.

Cel mai bun soundbar: Top 10 Recomandari

De ce JICO? La JICO, experții noștri cu peste 10 ani de experiență în domeniu lucrează neobosit pentru a analiza și evalua o gamă largă de produse și servicii. Eforturile noastre sunt menite să te sfătuiască și să te ghideze în descoperirea soluțiilor ideale, potrivite nevoilor și bugetului tău. Vezi cum testăm »

Soundbar Sonos Arc

Specificații

  • Dimensiuni: 1141,7 x 87 x 115,7 mm (L x I x A)
  • Configurarea difuzoarelor: 5.0.2
  • Putere audio revendicata: N / A
  • Conexiuni: intrare HDMI (ARC), convertor audio digital optic la HDMI, Bluetooth, port Ethernet, 802.11b, g Wi-Fi, Apple AirPlay 2, receptor IR
Soundbar Sonos Arc - #1 top cel mai bun soundbar pentru TV
Locul 1 pentru cel mai bun soundbar pentru TV

Avantaje

Dolby Atmos, TrueHD si Dolby Digital Plus. Bara de sunet all-in-one discreta. Sunet surround uimitor si redare muzica.

Dezavantaje

Nu se potriveste cu fiecare camera.

Review

Cea mai recenta solutie de sunet surround Sonos este continuta intr-o singura bara de sunet pe care o numeste Arc. Desi nu suntem siguri daca dispozitivul isi primeste numele de pe interfata HDMI pe care o foloseste, de sunetul curbat pe care il lanseaza sau de faptul ca este, poate, metaforic, un vas care ofera sunet surround impresionant catre casa moderna minimalista, acest sistem este unul dintre cele mai bune soundbar-uri de pe piata.

Sonos Arc se bazeaza pe cele mai recente codecuri de sunet TrueHD si Dolby Digital Plus ale Dolby pentru a oferi cea mai buna calitate audio fara pierderi gasita pe discurile Blu-ray de ultima generatie si unele dintre serviciile de streaming de top. Apoi, imbunatateste peisajul sonor 3D utilizand piesele de obiecte Dolby Atmos pentru a arunca anumite sunete de pe peretii din jurul tau, astfel incat sa se simta ca sunetul vine spre tine din toate unghiurile.

Desi toate acestea ar putea parea complicate, configurarea Sonos Arc nu ar putea fi mai simpla, implicand doar cativa pasi in aplicatia pentru smartphone. Conexiunile minimaliste prin cablu si constructia sistemului all-in-one se adauga la acest sentiment de aglomeratie si estetica simplificata – facandu-l cel mai bun soundbar pe care il puteti cumpara in 2021.

Citește mai mult

Soundbar Samsung HW-Q950A

Specificații

  • Dimensiuni: Soundbar principal – 1232 x 69,5 x 138mm / Subwoofer 210 x 403 x 403mm / Spate – 125 x 203 x 141 (L x I x A)
  • Configurarea difuzoarelor: 11.1.4
  • Putere audio revendicata: 616W
  • Conexiuni: Doua intrari HDMI, o iesire HDMI cu eARC, intrare optica digital-audio, port USB, Bluetooth / Wi-Fi
Soundbar Samsung HW-Q950A - #2 top cel mai bun soundbar pentru TV
Locul 2 pentru cel mai bun soundbar pentru TV

Avantaje

Redare de film extrem de puternica. Remarcabil de bine rotunjit Dolby Atmos. Dolby Vision si HDR10 + passthrough.

Dezavantaje

Scump in comparatie cu rivalii. Afisaj slab pozitionat. Un pic nerafinat cu muzica.

Review

Desi numarul de canale audio pe care le are un sistem de sunet home cinema nu este totul, cu siguranta ajuta. Deci, este corect sa spunem ca bara de sunet Samsung HW-Q950A atinge solul, oferind nu mai putin de 16 canale separate de sunet.

Noile canale laterale din spate pe care Samsung le-a adaugat la maximul de 14 canale din 2020 contribuie la cea mai captivanta performanta Dolby Atmos pe care am auzit-o dintr-o bara de sunet. Pretul Q950A ar putea asambla un sistem decent. Dar nimic mai bun nu combina o performanta aproape separata cu confortul unei bare de sunet.

Citește mai mult

Soundbar Samsung HW-Q950T

Specificații

  • Dimensiuni: 1303 x 621 x 277 mm (H x W x D)
  • Configurarea difuzoarelor: 9.1.4
  • Putere audio revendicata: 0,45W
  • Conexiuni: intrare HDMI (ARC) x 2, iesire HDMI x 1, digital optic x 1, Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect
Soundbar Samsung HW-Q950T - #3 top cel mai bun soundbar pentru TV
Locul 3 pentru cel mai bun soundbar pentru TV

Avantaje

Sunet extrem de puternic. Suport pentru canale fara precedent. Design elegant si subtire.

Dezavantaje

Scump pentru o soundbar. Afisaj pozitionat fara ajutor. Nu exista sistem de calibrare automata.

Review

Q950T vede Samsung pastrandu-si locul in partea de sus a ligii audio soundbar 3D , batuta doar de Sonos Arc si de noul sau frate, Q950A. Acesta combina puterea infricosatoare obisnuita a Samsung cu precizie si dinamism sporit, oferind 14 canale separate de sunet. In plus, forma sa mai subtire il va incadra si sub o gama mai larga de televizoare.

Sistemul 9.1.4 este destul de remarcabil pentru o bara de sunet si este clar adaptat pentru deliciile sonore bazate pe obiecte ale formatelor audio Dolby Atmos si DTS: X de astazi.

Transmiterea audio este acceptata atat prin Wi-Fi, cat si prin Bluetooth, care include formate de fisiere audio de inalta rezolutie, si chiar va permite sa va conectati cu anumite telefoane doar atingandu-le de caroseria barei de sunet.

Conectivitatea fizica este justa pentru o bara de sunet premium, care cuprinde doua intrari HDMI, o iesire HDMI (cu suport eARC pentru obtinerea de coloane sonore Dolby Atmos / DTS: X fara pierderi de la televizoare compatibile) si o intrare audio digitala optica.

Citește mai mult

Soundbar Sony HT-X8500

Specificații

  • Dimensiuni: 890 x 64 x 96 mm (35 1/8 x 2 5/8 x 3 7/8 in)
  • Configurarea difuzoarelor: 2.1
  • Putere audio revendicata: N / A
  • Conexiuni: 1 intrare HDMI, 1 iesire HDMI (ARC), intrare / iesire audio analogica, Ethernet, intrare audio optica, Bluetooth, Wi-Fi
Soundbar Sony HT-X8500 - #4 top cel mai bun soundbar pentru TV
Locul 4 pentru cel mai bun soundbar pentru TV

Avantaje

Compatibil cu Dolby Atmos si DTS: X. Factor de forma compact all-in-one. Subwoofer integrat.

Dezavantaje

Recomandat cu televizoare Sony.

Review

Avand in vedere ca barele de sunet compatibile cu Dolby Atmos se vand de obicei la pretul de doua ori mai mare, HT-X8500 de la Sony garanteaza o recomandare usoara – si este cea mai buna bara de sunet cu Dolby Atmos la un buget redus. Reducerea costurilor poate fi atribuita conectivitatii si caracteristicilor, dar ceea ce este cu adevarat derutant este cat de grozav suna HT-X8500.

Cheia performantei curajoase a HT-X8500 este motorul de sunet vertical patentat de Sony – care lucreaza cu continutul Dolby Atmos si DTS: X, creeaza o iluzie convingatoare a sunetului wraparound care permite filmelor Dolby Atmos sa se joace cu un sens clar al inaltimii si latimii extinse.

Calitatea constructiei si designul barei de sunet sunt exceptionale, iar performanta audio generala impresioneaza prin claritatea si prezentarea spatiala.

In general, daca doriti un sistem de sunet home theater care sa nu va impiedice bugetul, acesta este cel mai bun soundbar pentru dvs.

Citește mai mult

Soundbar Samsung HW-Q800A

Specificații

  • Dimensiuni: Soundbar principal 980 x 60 x 115mm / Subwoofer 403 x 210 x 403mm (L x I x A)
  • Configurarea difuzoarelor: 3.1.2
  • Putere audio revendicata: 330W
  • Conexiuni: intrare si iesire HDMI cu eARC, intrare audio digitala optica, Bluetooth, Wi-Fi
Soundbar Samsung HW-Q800A - #5 top cel mai bun soundbar pentru TV
Locul 5 pentru cel mai bun soundbar pentru TV

Avantaje

Sunet puternic, captivant, plin de camera. Suport excelent pentru bas de la subwoofer.

Dezavantaje

Cele mai bune functii necesita un televizor Samsung nou, destul de premium. Scump conform standardelor tipice ale barei de sunet.

Review

Q800A este un rafinament impresionant fata de predecesorul sau din 2020, oferind imbunatatiri in doua domenii cheie. In primul rand, daca il puteti combina cu functiile de optimizare a sunetului noilor televizoare Samsung Q70A sau superioare 2021, imbunatatirile performantei audio se dovedesc in mod neasteptat utile.

Pentru cea de-a doua mare imbunatatire fata de Q800T de anul trecut, Samsung a adaugat drivere de canal cu inaltime ridicata la difuzoarele suplimentare optionale ale modelului Q800A, oferind o experienta de sunet Dolby Atmos mai satisfacatoare si mai convingatoare. Acestea fiind spuse, Q800A este suficient de bun de la sine, incat sa banuim ca majoritatea oamenilor care il cumpara nu vor simti o mare constrangere pentru a intoarce spatele acestui soundbar.

Citește mai mult

Soundbar Sonos Beam

Specificații

  • Dimensiuni: 68,5 x 651 x 100 mm (2,70 x 25,625 x 3,94 in.)
  • Configurarea difuzoarelor: 3.0
  • Putere audio revendicata: N / A
  • Conexiuni: 1 x intrare digitala optica, 1 x intrare HDMI, Amazon Alexa, Apple AirPlay 2, Wi-Fi, Bluetooth
Soundbar Sonos Beam - #6 top cel mai bun soundbar pentru TV
Locul 6 pentru cel mai bun soundbar pentru TV

Avantaje

Design compact excelent. Compatibil HDMI ARC. Sunet superb.

Dezavantaje

Fara Dolby Atmos.

Review

Sonos Beam este o bara de sunet fantastica pentru pretul sau, una care profita din plin de ecosistemul Sonos si este o bucurie de utilizare (si configurare, daca televizorul dvs. are HDMI ARC). Factorul sau de forma mai mic inseamna ca este un dispozitiv care va sta confortabil langa un televizor de 32 de inci, dar are suficienta amprenta pentru a nu fi afectat de un set mult mai mare.

Sonos Beam nu ofera basuri care spulbera pamantul si lipsa suportului Dolby Atmos poate fi un impas, dar la acest pret ar fi mai mult o surpriza daca ar fi fost inclus. Controlul vocal poate fi folosit deocamdata exclusiv cu Alexa, dar functioneaza bine si daca ati adoptat unele dintre jucariile TV ale Amazonului, merita sa experimentati.

Citește mai mult

Soundbar Sennheiser AMBEO Negru

Specificații

  • Dimensiuni: 1265 x 135 x 171 mm
  • Configuratii difuzoare: 5.1.4
  • Putere audio revendicata: 500W
  • Conectivitate: intrare digitala coaxiala, intrare digitala optica, iesire HDMI 2.1 (eARC), 3 intrari HDMI 2.0a, intrare audio de 3,5 mm, Bluetooth
Soundbar Sennheiser AMBEO Negru - #7 top cel mai bun soundbar pentru TV
Locul 7 pentru cel mai bun soundbar pentru TV

Avantaje

Calitate excelenta a sunetului. Dolby Atmos eficient.

Dezavantaje

Pret, dimensiune si greutate mari. Fara AirPlay sau AptX pentru Bluetooth.

Review

Sennheiser este cunoscut mai ales pentru gama sa de casti si microfoane profesionale, dar si-a extins recent ambitiile si pentru sunetul de acasa, odata cu introducerea noului sau soundbar Ambeo.

Bara de sunet voluminoasa este dotata cu cele mai noi tehnologii audio, inclusiv Dolby Atmos si DTS: X pentru sunet surround, precum si sistemul de sunet „virtual 3D” Ambeo al Sennheiser. Sennheiser are in mod clar obiectivele pe piata home cinema cu Ambeo, desi conectivitatea Wi-Fi a soundbar-ului inseamna ca se poate dubla si ca un sistem de muzica destul de impresionant.

Nu este perfect – dependenta de Sennheiser de Google Home pentru a furniza streaming Wi-Fi pare o alegere ciudata – dar calitatea sunetului pur al barei de sunet Ambeo asigura faptul ca isi justifica pretul.

Citește mai mult

Soundbar LG SK8

Specificații

  • Dimensiuni: 1061 (l) x 57,5 ​​(h) x 87 (d) mm
  • Configurarea difuzoarelor: 2.1
  • Puterea revendicata: 360W
  • Conectivitate: O intrare HDMI, o iesire HDMI, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, intrare audio optica
Soundbar LG SK8 - #8 top cel mai bun soundbar pentru TV
Locul 8 pentru cel mai bun soundbar pentru TV

Avantaje

Design elegant, compact. Deschideti, sunetul clar al barei de sunet.

Dezavantaje

Sunet de subwoofer destul de „plat”.

Review

LG SK8 sta elegant si compact sub televizorul dvs. si ofera un sunet curat, detaliat si deschis. Desi trebuie sa tratati revendicarile Dolby Atmos ale LG SK8 cu un pic de sare din cauza lipsei de canale de sunet „reale” si a unui subwoofer usor reticent, acesta are inca multe de oferit pentru banii sai.

Suporta o multime de surse, arata atractiv, suna mai puternic decat pare si este la fel de priceput in muzica ca in filme. Un afisaj pe bara de sunet si compatibilitatea Asistentului Google il fac si usor de utilizat.

Citește mai mult

Soundbar Polk Audio Command Bar

Specificații

  • Dimensiuni: 43 x 14,5 x 14,4 toli
  • Configurarea difuzoarelor: 2.1
  • Putere: N / A
  • Conectivitate: 1 x SPDIDF, 1 x HDMI, 1 x TOSLINK, 1 x micro-USB, 1 x iesire HDMI cu Audio Return Channel (ARC), Bluetooth
Soundbar Polk Audio Command Bar - #9 top cel mai bun soundbar pentru TV
Locul 9 pentru cel mai bun soundbar pentru TV

Avantaje

Alexa incorporat. Spatiu pentru un stick Fire TV. Ieftin.

Dezavantaje

Sunetul audio este mediocru spre bun.

Review

Daca suma de 2.000 RON este bugetul dvs. pentru o bara de sunet inteligenta, atunci va recomandam cu insistenta bara de comanda audio Polk pentru orice camera de zi mica sau medie.

Asa cum ati putea spune in functie de designul barei de sunet, bara de comanda vine cu Alexa incorporata chiar in ea, facandu-l fara indoiala un soundbar smart. De asemenea, este relativ ieftin, si vine cu un subwoofer.

Are un low-end definit si puternic, unele functii inteligente interesante si, de asemenea, arata destul de bine.

Citește mai mult

Soundbar Yamaha YAS-209

Specificații

  • Dimensiune: 36,6 x 4,3 x 2,5 inci
  • Intrari / iesiri: intrare / iesire HDMI, intrare optica digitala
  • Canale audio: Stereo, DTS Virtual X Surround
  • Bluetooth: Da
Soundbar Yamaha YAS-209 - #10 top cel mai bun soundbar pentru TV
Locul 10 pentru cel mai bun soundbar pentru TV

Avantaje

Dialog clar si rezonant. Excelent pentru muzica. Alexa integrata.

Dezavantaje

Lipsa efecte de joasa frecventa atunci cand sunt redate filme. Doar 1 intrare HDMI.

Review

Yamaha YAS-209 este un pachet excelent la pret, oferindu-va un sunet general excelent, un subwoofer fara fir pentru bas puternic si asistenta Alexa pentru comenzi vocale la indemana. Soundbar-ul in sine este unul dintre modelele mai elegante pe care le-am testat, cu un design de 36 de inci, care ar trebui sa arate grozav in majoritatea televizoarelor.

Cele patru drivere ale barei de sunet de 1,75 inci ofera sunet captivant pentru filme si emisiuni. Mai mult, functionalitatea incorporata Alexa faciliteaza controlul oricarui dispozitiv inteligent de acasa – chiar si atunci cand bara de sunet este oprita. Ne dorim sa existe mai mult decat un singur port HDMI pe spate, dar chiar si in ciuda acestui nitpick, YAS-209 ofera multe de apreciat.

Citește mai mult

Cel mai bun soundbar

cel mai bun soundbar ghid cumparaturi
Cel mai bun soundbar: Ghid de cumparaturi

De ce sa cumperi un soundbar?

Daca va place estetica subtire a noului dvs. televizor 4K, putem paria ca nu are sunetul necesar pentru a se potrivi vizualului. Asta inseamna ca alegerea celei mai bune bare de sunet pentru a merge cu televizorul dvs. este cea mai buna optiune pentru a profita la maximum de emisiunile si filmele dvs. TV preferate.

Cele mai bune bare de sunet din 2021 sunt construite pentru a fi la fel de placute pentru ochi, precum sunt pentru ureche. Cele mai multe dintre ele sunt elegante, minimaliste si concepute pentru a sta la perete sau a unui sistem home cinema. Sunt, de asemenea, o solutie buna pentru casele si camerele mai mici, cu spatiu redus, care nu ar putea strange un sistem de difuzoare cu 7.1 canale.

Majoritatea barelor de sunet din aceasta lista sunt facute sa stea in fata ecranului, dar pot fi montate si pe perete deasupra sau in lateral, in functie de modul in care este amenajata camera. Acest lucru va ofera o alegere finala cu privire la aspectul setului dvs. de divertisment la domiciliu.

In ciuda majoritatii barelor de sunet de pe aceasta lista, care contin doar difuzoare orientate spre fata, multi sunt capabili sa proiecteze cu incredere sunetul intr-un mod care face sa para ca sunetul in plina expansiune vine din toate directiile.

cum alegi cel mai bun soundbar
Cum alegi cel mai bun soundbar

Cum sa alegi cel mai bun soundbar

Exista o serie de factori care au rolul de a decide ce soundbar ar trebui sa cumparati. Marimea va fi probabil cea mai prohibitiva imediat pentru majoritatea clientilor; in mod evident, aveti nevoie de o bara de sunet care sa se potriveasca constrangerilor dvs. de televiziune si spatiu in consola de divertisment. Si, deoarece o bara de sunet este una dintre piesele centrale ale configurarii dvs. home theater, trebuie sa arate bine si sa se potriveasca stilistic.

Apoi, trebuie sa tineti cont de dimensiunea camerei cu care aveti de-a face, iar distanta vizitatorilor ar sta de obicei de la televizor. Daca aveti de-a face cu un spatiu mai mare, este cel mai bine sa vizati bare de sunet care vin cu un subwoofer – cu siguranta veti aprecia basul suplimentar.

Porturile si conectivitatea sunt de asemenea cruciale, atat in ​​ceea ce priveste accesul prin cablu, cat si cel wireless. Nu fiecare soundbar vine cu un port HDMI; unele te obliga sa te conformezi cu sunetul optic. Este perfect daca doriti sa utilizati televizorul ca o trecere, dar cei care au nevoie extrem de mare de porturi HDMI – deoarece capacitatea lor este limitata intre consolele de jocuri, casetele de streaming si asa mai departe – vor trebui sa acorde prioritate optiunilor care ofera acele conexiuni suplimentare.

In cele din urma, tot mai multe dintre cele mai bune bare de sunet imbratiseaza Dolby Atmos, care este o tehnologie de sunet surround conceputa pentru a simula sunetul 3D captivant pe care l-ati obtine dintr-un cinematograf. Diferenta mare intre Atmos si sunetul surround traditional este ca veti auzi sunetul miscandu-se in sus si in jos si nu doar lateral, permitandu-va sa va scufundati mai mult atunci cand, sa zicem, o masina zboara deasupra unui film de actiune. Exista deja o multime de bare de sunet care accepta Atmos, inclusiv LG, Sony si Yamaha. Pentru mai multe despre tehnologie, consultati ghidul nostru complet pentru Dolby Atmos.

Cum testam cele mai bune bare de sunet

Cand testam pentru includerea in pagina noastra de bare de sunet cele mai bune, jucam o gama larga de medii – inclusiv filme, muzica si jocuri – pentru a evalua calitatea generala a sunetului. De asemenea, testam orice software insotitor care poate veni cu o bara de sunet si luam in considerare cat de usor este sa configurati si sa utilizati fiecare dispozitiv.

Alte caracteristici pe care le consideram includ intrarile, iesirile si posibilitatea de a fi montate pe perete ale unei bare de sunet, toate acestea determinand cat de bine va functiona cu configurarea dvs. de divertisment la domiciliu. De asemenea, luam in considerare puterea fiecarei bare de sunet, canalele audio acceptate si daca include un subwoofer – toti factorii care afecteaza foarte mult modul in care fiecare difuzor va suna in camera dvs. de zi.

caracteristici soundbar
Cel mai bun soundbar: Caracteristici soundbar

Caracteristici soundbar

Subwoofere

Indiferent de bara de sunet pe care o alegeti, aceasta va fi o imbunatatire majora fata de difuzoarele interne de aproape orice televizor. Totusi, trebuie luate decizii, iar prima este extrem de importanta: ar trebui sa obtineti o bara de sunet cu subwoofer sau fara una?

Subwoofer-urile sunt difuzoare dedicate reproducerii sunetului de joasa frecventa – ganditi-va la basul zgomotos, bombele care explodeaza, bazaitul palelor unui elicopter. O bara de sunet cu un subwoofer va adauga pumn si zgomot la emisiuni TV si filme, creand un sunet mai complet si proiectand mai eficient sunetul in intreaga camera. Daca intentionati sa urmariti o multime de filme de actiune sau filme cu muzica epica, probabil ca veti dori un subwoofer.

Unele bare de sunet vin cu subwoofere dedicate (majoritatea se conecteaza fara fir, desi unele necesita o conexiune cu fir direct), dar in unele cazuri, este mai bine sa le cumparati separat. Asigurati-va ca faceti unele cercetari – ghidul nostru pentru cele mai bune subwoofere este o resursa. Daca decideti sa cumparati un subwoofer dedicat terta parte, asigurati-va ca bara de sunet il accepta – nu toate barele de sunet au o iesire de subwoofer dedicata.

In alte cazuri, cum ar fi scumpul, dar frumosul Bang si Olufsen Beosound Stage , subwooferele continute in soundbar in sine sunt suficient de puternice pentru a oferi toate frecventele joase, cu exceptia celor mai scuturate de canapea. Chiar si Sonos Arc si Bose Soundbar 700 sunt, fara indoiala, capabile sa detina propriul lor sub-subwoofer.

De ce dimensiune bara de sunet am nevoie?

Deoarece bare de sunet vin intr-o varietate de forme si dimensiuni, trebuie sa determinati cea mai buna dimensiune pentru televizorul dvs. Unii oameni prefera ca bara lor de sunet sa aiba aceeasi latime ca si televizorul lor, in timp ce altii sunt in cautare de mai mari. Este o preferinta personala in cele din urma.

Conexiuni

In cea mai mare parte, veti avea nevoie de un singur cablu pentru a conecta o bara de sunet la televizor. Unele bare de sunet se bazeaza pe cabluri optice, care functioneaza bine. Totusi, HDMI este preferat. Interfata HDMI accepta mai multe formate audio decat cele optice, ceea ce inseamna ca veti obtine un sunet de calitate superioara, care este mai captivant cu HDMI.

Dar conexiunile HDMI nu sunt toate egale, mai ales cand vine vorba de bare de sunet. Pentru a conecta o bara de sunet la un televizor prin HDMI, televizorul dvs. trebuie sa accepte HDMI ARC (Audio Return Channel) sau HDMI eARC – unele televizoare mai vechi nu au aceasta caracteristica. Daca televizorul dvs. nu il are, va trebui sa ramaneti cu o conexiune optica.

Retineti, daca va conectati bara de sunet prin HDMI, aveti acum un port HDMI mai putin pe televizor pentru dispozitive precum playere media in flux, playere Blu-ray sau cutii de cablu. Pentru a compensa, unele bare de sunet ofera o intrare HDMI, iar altele ofera mai mult de una, ceea ce le transforma efectiv in mini receptoare A / V. Dar unele bare de sunet, cum ar fi Sonos Arc, nu au intrari HDMI. Daca ai deja putine porturi HDMI, trebuie sa tii cont de asta.

Singura solutie (in afara de cumpararea unei bare de sunet cu mai multe intrari HDMI) este cumpararea unui comutator HDMI, care poate transforma un port HDMI in doua, trei, patru sau mai multe – dar acest lucru mareste complexitatea configurarii dvs., ceea ce este o bara de sunet este menit sa previna.

Consultati ghidul nostru despre cum sa va conectati bara de sunet la un televizor pentru o privire detaliata asupra tuturor optiunilor dvs.

Canale si Dolby Atmos

Cand cumparati bare de sunet pentru home theater, probabil veti intalni cateva numere confuze. Etichete precum „2.0”, „3.1” sau „5.1” sunt acolo pentru a va anunta A) cate canale are un soundbar si B) indiferent daca are sau nu un subwoofer .

Primul numar (inainte de punct) se refera la numarul de canale, iar numarul de dupa perioada va spune daca exista un subwoofer (1) sau nu (0). Daca o bara de sunet are doar doua canale, aceasta inseamna un canal stang si unul drept. Daca are trei canale, al treilea este un canal central, care imbunatateste claritatea dialogului. Cinci adauga canale pentru difuzoare de sunet spate sau surround.

Adesea, un sistem de bare de sunet va veni cu un subwoofer fara fir sau subwoofer separat si, in unele cazuri, chiar si cu difuzoare prin satelit fara fir. Acestea nu trebuie sa se conecteze fizic cu bara de sunet in sine, dar vor avea nevoie de o sursa de alimentare, asa ca va trebui sa le pozitionati langa prizele de perete (sau sa fiti creativi).

Dar aici poate deveni putin dificil: o bara de sunet poate pretinde ca este 2.1, 3.1. sau chiar 5.1 – chiar daca nu vine cu un subwoofer. Atata timp cat bara de sunet are drivere dedicate de joasa frecventa (cum ar fi Beosound Stage), poate revendica in continuare starea „.1”.

Daca exista un al treilea numar – adica 5.1.4 – asta inseamna ca bara de sunet accepta sunet surround Dolby Atmos discret si / sau DTS: X. Numarul final se refera la numarul de drivere dedicate care trage in sus catre tavan, ridicand sunetul in jos pentru a crea un efect de invaluire. Primele modele Dolby Atmos au fost destul de eficiente la simularea difuzoarelor dedicate cu inaltime , dar cele mai noi bare de sunet Atmos sunt incredibile. Atmos este cea mai populara tehnologie de sunet surround , capabila sa proceseze 128 de obiecte distincte intr-o anumita scena.

Dar asteapta, de ce vad niste bare de sunet care pretind ca ofera sunet Dolby Atmos , dar cu doar doua canale? Acesta este lucrul curios despre Dolby Atmos. Poate fi reprodus folosind drivere dedicate intr-un singur difuzor (de exemplu, Sonos Arc), sau poate fi reprodus folosind difuzoare separate (de exemplu, Vizio SB36514-G6 ), sau poate fi reprodus „practic” folosind doar doua canale in un singur difuzor.

Bineinteles, exista o gama larga de calitate in aceste situatii. Am argumenta ca, daca sunteti un fanatic al Dolby Atmos, pur si simplu nu exista inlocuitor pentru difuzoarele dedicate plasate corect in jurul camerei. Cu toate acestea, este remarcabil cat de bun poate fi Atmos virtualizat.

Audio si Bluetooth pentru toata casa

Soundbar-urile sunt din ce in ce mai utilizate pentru a asculta muzica la fel de mult ca pentru a asculta televizorul. Acest lucru este valabil mai ales in casele mai mici sau in apartamente. Cele mai multe bare de sunet noi accepta conectivitate si streaming Bluetooth de pe telefonul smartphone, tableta sau computer, ceea ce va permite sa auziti rapid si usor Spotify sau alta muzica pe un difuzor mai mare. Cu toate acestea, exista optiuni mai sofisticate.

Sonos, Denon HEOS, Bluesound, Bose, Yamaha si multe altele ofera bare de sunet care pot fi conectate la sisteme de muzica wireless fara fir, prin Wi-Fi. Daca credeti ca ati putea dori sa va extindeti intr-un sistem de muzica wireless mai mare in viitor (sau daca detineti deja alte componente audio Wi-Fi de la aceste marci), este logic sa luati in considerare unul dintre aceste modele inainte de a cumpara.

Soundbar smart

Soundbar-urile nu mai sunt despre sunet. Cele mai recente modele de la JBL si Roku includ acum software inteligent, cum ar fi Roku OS , si chiar asistenti vocali precum Google Assistant si Alexa . Acestea sunt o optiune buna pentru cei care doresc sa ofere televizoarelor lor vechi cele mai noi servicii de streaming si automatizare a casei, fara a-si complica configurarea cu set-top box-uri si cabluri suplimentare. Aceste bare de sunet inteligente sunt foarte convenabile, dar nu uitati: principala dvs. misiune ar trebui sa fie sa va obtineti un sunet mai bun. Nu merita sa cumparati o bara de sunet inteligenta care sa nu indeplineasca asteptarile dvs. de calitate a sunetului.

Senzori IR si plasament

Presupunand ca doriti sa va controlati televizorul (faceti acest lucru), va trebui sa aveti grija cu locul in care plasati un soundbar. De obicei, soundbar-urile stau direct sub televizor – chiar montate pe perete, daca acolo este televizorul. Dar daca utilizati un suport de divertisment, nu doriti ca bara de sunet sa stea pe el in fata senzorului infrarosu (IR) al televizorului, unde telecomanda isi trimite semnalul.

Unele bare de sunet vin cu repetatoare IR ; acestea trec semnalul prin bara de sunet in sine catre senzorul televizorului. Daca al tau are unul, minunat – asigura-te ca bara de sunet nu ascunde ecranul. In general vorbind, doriti o bara de sunet care are aproximativ aceeasi latime ca televizorul dvs.; proportiile barei de sunet sunt totusi in mare parte un factor estetic si nu ar trebui sa fie o problema.

Cand vorbiti despre plasare, este de asemenea important sa retineti daca doriti un soundbar cu un afisaj pe panoul frontal. Desi aceasta este o caracteristica draguta, nu este neaparat o necesitate. Nu multe bare de sunet au un afisaj frontal adevarat, astfel incat nu obtineti prea multe in calea feedbackului vizual atunci cand cresteti volumul.

Baze sonore

Daca un sistem de bare de sunet nu este pentru dvs., poate merita sa cautati in baze de sunet. Desi sunt din ce in ce mai greu de gasit datorita cresterii televizoarelor foarte mari, montate pe perete, o baza de sunet este similara cu o bara de sunet, cu exceptia faptului ca este vizibil mai groasa si mai profunda, cu mai mult spatiu pentru driverele mari si amplificare incorporata.

Bazele de sunet sunt construite pentru a gazdui un televizor asezat deasupra difuzorului, desi va trebui sa determinati daca baza de sunet poate suporta greutatea televizorului dvs. Daca doriti bas fara greseala unui subwoofer autonom, o baza de sunet de inalta calitate ar putea fi potrivita.

Daca decideti asupra unei baze sonore, luati in considerare masuratorile acesteia pentru a va asigura ca televizorul se va potrivi fie pe suprafata bazei sonore, fie ca baza sonora va aluneca sub televizor si se va potrivi confortabil intre picioarele sale.

Boxe TV specializate

Una dintre cele mai frecvente probleme pe care oamenii le au cu difuzoarele incorporate la televizoare este lipsa unui dialog clar si clar. Utilizarea sunetului surround complex, multicanal face ca vorbirea umana sa fie din ce in ce mai dificil de auzit. Din pacate, unele bare de sunet inrautatesc acest lucru, nu mai bine.

In ultimul timp, a existat o tendinta in crestere catre difuzoarele mici, in format soundbar, care se concentreaza pe a face vorbirea mai inteligibila, cum ar fi Zvox AV157 . Chiar si difuzoarele fara multiplele moduri de imbunatatire a vorbirii ale Zvox, cum ar fi Sonos Beam sau Roku Streambar , pot ajuta la clarificarea dialogului prin simpla directionare a sunetelor cu frecventa mai mare direct catre locul de vizionare.

Daca aveti nevoie de o claritate imbunatatita a dialogului pentru toata lumea din camera, aceste difuzoare TV pot face truc. Dar daca sunteti in cautarea unei mai multe personalizari, veti dori bare de sunet precum boxele Bose soundbar 300, 500 si 700 care permit conectarea la un set de casti Bluetooth. Fie ca utilizati castile in tandem cu difuzorul sau pe cont propriu, este incredibil de eficient.

intrebari frecvente soundbar
Cel mai bun soundbar: Cel mai bun soundbar

Intrebari frecvente despre soundbar-uri

Merita sa cumpar un soundbar?

Absolut. Chiar daca nu va considerati un cinefil hardcore, cele mai bune bare de sunet fac diferenta in ceea ce priveste experienta dvs. de vizionare a televizorului – difuzoarele TV incorporate pur si simplu nu va justifica filmele, emisiunile TV si jocurile preferate.

Cat ar trebui sa cheltuiesc pe un soundbar?

Depinde cu adevarat de ceea ce cautati. Daca doriti cea mai buna tehnologie a barei de sunet de oferit, s-ar putea sa va uitati la preturi de 2.000 RON sau mai mult. Cu toate acestea, exista o multime de bare de sunet bugetare fantastice pe piata, unele costand mai putin de 1.000 RON. Retineti ca, in general, obtineti ceea ce platiti, iar aceste modele bugetare probabil nu vor veni cu functii premium precum Dolby Atmos, difuzoare spate incluse si suport audio de inalta rezolutie.

Care este cea mai buna soundbar ieftina?

Sony HT-X8500 este un SoundBar de inalta calitate , care ofera un sunet excelent la un pret accesibil – si la preturi accesibile ne referim la sub 2.000 RON. Exista totusi optiuni mai ieftine, mai ales daca sunteti in cautarea unei mici bare de sunet pentru computer. Consultati Razer Leviathan daca aveti nevoie de o bara de sunet decenta pentru jocuri.

Unde ar trebui sa pun un soundbar?

In general, aveti doua optiuni atunci cand vine vorba de amplasarea barei de sunet: montarea pe perete sau plasarea sub televizor pe dulapul TV. Daca bara de sunet este destul de inalta, montarea pe perete poate fi cea mai buna optiune, deoarece ar putea ascunde receptorul IR de pe televizor, facand telecomanda inutila.

Cel mai bun soundbar pentru TV Recomandarile expertilor

Ca să găsești cel mai bun soundbar pentru tv, am efectuat o cercetare amănunțită, luând în considerare sfaturile de specialitate, feedback-ul cumpărătorilor și varietatea de produse de pe piață.

Pentru a compara produsele dorite, dă clic pe imaginea produsului și adaugă oricâte dorești. Apoi, apasă "Compară" pentru a restrânge lista și a vedea avantajele și dezavantajele pentru a-ți ușura alegerea!

Modele
  • Avantaje
  • Dezavantaje
  • Review
  • Cumpara
  • Imagine comparativă - Soundbar Sonos Arc - Cel mai bun soundbar pentru TV
    Soundbar Sonos Arc
    Cel mai bun soundbar pentru TV #1
    • Dolby Atmos, TrueHD si Dolby Digital Plus. Bara de sunet all-in-one discreta. Sunet surround uimitor si redare muzica.

    • Nu se potriveste cu fiecare camera.

    • Verifică pretul
  • Imagine comparativă - Soundbar Samsung HW-Q950A - Cel mai bun soundbar pentru TV
    Soundbar Samsung HW-Q950A
    Cel mai bun soundbar pentru TV #2
    • Redare de film extrem de puternica. Remarcabil de bine rotunjit Dolby Atmos. Dolby Vision si HDR10 + passthrough.

    • Scump in comparatie cu rivalii. Afisaj slab pozitionat. Un pic nerafinat cu muzica.

    • Verifică pretul
  • Imagine comparativă - Soundbar Samsung HW-Q950T - Cel mai bun soundbar pentru TV
    Soundbar Samsung HW-Q950T
    Cel mai bun soundbar pentru TV #3
    • Sunet extrem de puternic. Suport pentru canale fara precedent. Design elegant si subtire.

    • Scump pentru o soundbar. Afisaj pozitionat fara ajutor. Nu exista sistem de calibrare automata.

    • Verifică pretul
  • Imagine comparativă - Soundbar Sony HT-X8500 - Cel mai bun soundbar pentru TV
    Soundbar Sony HT-X8500
    Cel mai bun soundbar pentru TV #4
  • Imagine comparativă - Soundbar Samsung HW-Q800A - Cel mai bun soundbar pentru TV
    Soundbar Samsung HW-Q800A
    Cel mai bun soundbar pentru TV #5
    • Sunet puternic, captivant, plin de camera. Suport excelent pentru bas de la subwoofer.

    • Cele mai bune functii necesita un televizor Samsung nou, destul de premium. Scump conform standardelor tipice ale barei de sunet.

    • Verifică pretul
  • Imagine comparativă - Soundbar Sonos Beam - Cel mai bun soundbar pentru TV
    Soundbar Sonos Beam
    Cel mai bun soundbar pentru TV #6
  • Imagine comparativă - Soundbar Sennheiser AMBEO Negru - Cel mai bun soundbar pentru TV
    Soundbar Sennheiser AMBEO Negru
    Cel mai bun soundbar pentru TV #7
  • Imagine comparativă - Soundbar LG SK8 - Cel mai bun soundbar pentru TV
    Soundbar LG SK8
    Cel mai bun soundbar pentru TV #8
  • Imagine comparativă - Soundbar Polk Audio Command Bar - Cel mai bun soundbar pentru TV
    Soundbar Polk Audio Command Bar
    Cel mai bun soundbar pentru TV #9
  • Imagine comparativă - Soundbar Yamaha YAS-209 - Cel mai bun soundbar pentru TV
    Soundbar Yamaha YAS-209
    Cel mai bun soundbar pentru TV #10
    • Dialog clar si rezonant. Excelent pentru muzica. Alexa integrata.

    • Lipsa efecte de joasa frecventa atunci cand sunt redate filme. Doar 1 intrare HDMI.

    • Verifică pretul

Lasă-ne un feedback 😉

Spuneți-ne dacă acest articol v-a fost util. Acesta este modul în care ne putem evalua și îmbunătăți.

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Fii primul care evaluează această postare!

Articole recomandate Televizoare